curs-de-diversificare-camelia-dron

Invitatie la „Cursul de diversificare a alimentatiei”

Blue Life Medical Center organizeaza „Curs de diversificare a alimentatiei” conceput si sustinut de dr. Camelia Dron.
Inainte de a fi combustibil pentru trup mancarea e energie pentru minte.

Cursul va avea loc in clinica noastra in data de 29 aprilie 2017, incepand cu ora 9:00.

Vino la un curs de diversificare si auto-diversificare care sintetizeaza argumentele stiintifice ale unui medic,

blog-articol-alergii-bluelife

Alergiile

Alergie sau “raceala”? Alergiile isi fac simtita prezenta in viata noastra din ce in ce mai des. Acestea ne afecteaza calitatea vietii incepand cu somnul neodihnitor, capacitatea de concentrare la serviciu / scoala, capacitatea de a conduce autovehicole, dar si intalnirile cu prietenii in natura. De cele mai multe ori rinita alergica / astmul bronsic sunt confundate cu raceli,

articol-sindromul-metabolic

Sindromul metabolic

Sindromul metabolic sau sindromul de insulinorezistenta cum a mai fost definit, este o rezultanta intre anomaliile metabolice multiple asociate cu boala cardiovasculara.

Din 1988, cand Reaven a facut prima descriere a SM, o multitudine de cercetari au fost efectuate in vederea intelegerii fiziopatologiei, epidemiologiei, implicatiilor prognostice, si strategiilor terapeutice.

In societatea actuala in care asistam la o continua crestere a numarului subiectilor cu obezitate,

articol-chirurgie-pediatrica

Testicolul necoborat

Testicolul necoborat – afectiune cunoscuta si sub denumirea de criptorhidie – reprezinta o afectiune destul de frecventa. Denumirea de criptorhidie este uneori derutanta, motiv pentru care este folosita denumirea de “testicol necoborat”.

Sa explicam de ce: in criptorhidie testicolul nu coboara niciodata din abdomen in scrot, pe cand testicolul necoborat se deplaseaza inspre scrot,

articol-blue-life-fimoza

Fimoza

Am ales acest subiect pentru ca reprezinta una din cele mai frecvente probleme cu care ma confrunt.Se pare ca toata lumea cunoaste un copil care a ”trebuit” operat datorita unui preput ingustat, cunoscut de asemenea ca fimoza.Cand oamenii aud aceste intamplari, majoritatea nu pun la indoiala validitatea dignosticului si tratamentului si il accepta pur si simplu ca si ”ceea ce trebuie facut”.Se poate ca atat de multi baietei sa se nasca cu un asemenea defect sau exista o epidemie a interpretarii gresite a diagnosticului raspandita atat de larg printre medici?

articol-hemangioame-blue-life

Hemangioamele

Cand ai observat ca bebelusul tau are un semn de la nastere, probabil te-ai ingrijorat.Trebuie sa stii ca semnele din nastere sunt foarte frecvente la copii si cel mai adesea inofensive.

Medicul tau ti-a comunicat probabil ca semnul copilasului tau se numeste hemangiom, ceea ce duce la alte intrebari. Iata cateva lamuriri:

 • Un hemangiom infantil este o tumora vasculara benigna care apare de regula ca un semn oriunde pe corp in prima sau a doua saptamana de viata.
 • articol-blue-life-cancerul-de-col-uterin

  Cancerul de col uterin – metode si sfaturi de preventie de la specialistii in ginecologie

  Cancerul de col uterin ocupa in continuare locul al doilea in lista tipurilor de cancer care produc cele mai multe victime anual in Romania. O campanie continua de informare poate scadea aceasta rata, insa implicarea pacientilor in procesul de preventie este definitorie. Despre toate aceasta, am stat de vorba cu Bani Al Marjeh Souzan – medic primar obstretica-ginecologie.

  articol-blue-life-modificarea-tensiunii-oculare

  Modificarile tensiunii oculare (IOP) la pacientii cu ocluzie/hemiocluzie acuta

  Modificarile tensiunii oculare (IOP) la pacientii cu ocluzie/hemiocluzie acuta a venei centrale a retinei (C/HRVO) reprezinta o tematica actuala in oftalmologie, cu multiple implicatii teoretice si practice. Aceste schimbari ale IOP se pot produce in sensul scaderii sau cresterii acesteia.

  Scaderea IOP (hipotonie) este definita ca o reducere a IOP cu ≥ 2 mmHg in ochiul cu C/HRVO fata de ochiul congener neimplicat.

  articol-blue-life-bilile-cardiovasculare

  Bolile cardiovasculare

  Bolile cardiovasculare reprezinta la ora actuala prima cauza de mortalitate la ambele sexe, depasind cu mult alte cauze aparent mai frecvente (neoplazii), dar este ignorata aceasta realitate.

  Situatia a devenit alarmanta – fiind necesara lansarea in ultimii ani (2007-2009) a unor campanii de sensibilizare precum „Women at Heart”, respectiv „Go Red for Women”.

  Blue Life Medical Center va pune la dispozitie noul serviciu de CONSULTATII SI INVESTIGATII LA DOMICILIUDETALII

  START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH