Ce este epistaxisul si care sunt cauzele acestuia?

Epistaxisul reprezinta sangerarea nazala, care se datoreaza spargerii unui vas de sange in nas.

La copii si adolescenti, epistaxisul este cauzat de o fragilitate la nivelul nasului ca urmare a unor zgarieturi si/sau julituri, a expunerii indelungate la soare, in urma efortului fizic intens si dispare spontan, in general, pana la varsta de adult.

Otita medie la copii

Otita este o infectie care apare in special la sugari si copii si se datoreza unor complicatii la nivelul urechii medii. Factorii care favorizeaza aparitia bolii sunt: bacteriile, prezenta polipilor, deviatia de sept, imunitatea scazuta, alergiile, sinuzita, precum si alte viroze respiratorii. Semnele otitei difera in functie de varsta copilului. La sugari si la copiii mici simptomele otitei medii sunt date de febra mai mare de 38 de grade Celsius,

Ce sunt alunitele si de ce apar?

Nevii melanocitari, cunoscuti popular si sub numele de alunite, sunt niste formatiuni pigmentare, bine delimitate ca forma, avand culoare si marime variate, cu suprafata neteda sau proeminenta.

Alunitele pot fi de 2 feluri, fie prezente de la nastere (nevi congenitali), fie care apar in cursul vietii numiti si nevi dobanditi. Culoarea acestora variaza de la maro-deschis la brun sau negru,

Ce este micoza unghiilor si cum o putem trata?

Micoza unghiilor sau onicomicoza este invazia cronica a unghiei de catre agenti patogeni pe care, de obicei, ii numim ciuperci.
Cel mai frecvent sunt afectate unghiile picioarelor insa uneori pot fi contaminate si unghiile de la maini.

Cum recunoastem onicomicoza?

Boala se manifesta prin pete de culoare alba sau galbuie,

Despre dermatita seboreica. Discutie cu Dr. Corina Pop, Medic Specialist in Dermatologie

In urma unei discutii cu Dr. Corina Pop, Medic Specialist in Dermatologie, am aflat cateva informatii utile despre o problema ce ne afecteaza pe multi dintre noi, dermatita seboreica (in forma ce se manifesta la nivelul scalpului, cunoscuta popular si sub numele de matreata). Te invitam sa le parcurgi mai jos!

1. Ce este dermatita seboreica?

Posibilele cauze ale sforaitului

Sforaitul poate fi foarte incomod, atat pentru tine cat si pentru partenerul tau. Acesta poate fi genetic, poate aparea in urma unei raceli sau se poate datora altor afectiuni ale organismului.
Important este sa stim care este cauza aparitiei sforaitului si ce putem face pentru a-l preveni. Astfel vom evita alte complicatii care ne-ar putea afecta sanatatea sau buna dispozitie pe parcursul zilei.

Care sunt primele simptome ale pneumoniei si cum putem sa ne protejam de aceasta

Pneumonia este infectia plamanilor care este generata de virusi, bacterii sau fungi. Aceasta infectie apare in special in anotimpul rece si afecteaza persoanele fumatoare, copiii, varstnicii si persoanele cu un sistem imunitar scazut.

Pneumonia se poate raspandi cel mai usor pe cale aeriana, prin stranut, tuse sau prin atingerea unor obiecte contaminate.

Simptomele pneumoniei sunt: tuse,

Faceti cunostinta cu echipa noastra! Dr. Razvan Oara, medic specialist chirurgie generala

“Misiunea noastra, a chirurgilor, este sa asiguram servicii chirurgicale de inalta calitate si profesionalism in sistem privat intr-o atmosfera calda si destinsa. Demersul medical este bazat pe informare completa si onesta a pacientului, pe incredere reciproca si ratiune,” spune Dr. Razvan Oara, Medic Specialist in Chirurgie Generala la Blue Life.

Apreciat pentru implicarea si interesul remarcabil acordat pacientilor sai,

Faceti cunostinta cu echipa noastra! Dr. Corina Pop, medic specialist dermatolog

Membră a Academiei Europene de Dermatologie şi Venerologie, a Societăţii Române de Dermatologie şi a Societăţii Române de Dermato-Oncologie, Dr. Corina Pop este medic specialist dermatolog în cadrul echipei Blue Life.

“Este amabilă, obiectivă şi profesionistă,” spune despre ea Adela C.T., o pacientă care i-a trecut pragul cabinetului din cadrul Policlinicii Blue Life,

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH