Homeopatie

Homeopatie

Homeopatia este acea parte a medicinei care utilizeaza legea similitudinii. Aceasta lege (numita si a celor care se aseamana) poate fi enuntata astfel: orice substanta care, in doze mari, provoaca anumite simptome la un subiect sanatos si putin sensibil, poate vindeca aceleasi simptome la un subiect bolnav, cand este administrate in doze mici.

Boala este o afectare a sanatatii cauzata de agresarea organismului de catre factori diferiti. In medicina clasica, la examinarea bolnavului se descopera semnela directe ale acestei agresiuni: febra, durerea de cap, durerile musculare in cazul gripei. Acestea reprezinta semne de boala, care se combat prin tratamente destinate sa dispara, sa le ascunda, prin administrarea de antalgice, antitermice, fara a se lua in calcul faptul ca ele sunt, inainte de toate semne ale apararii organismului impotriva virusului.

Dimpotriva, in homeopatie, sunt cercetate in plus simptomele care sunt proprii unui bolnav.

Cu alte cuvinte, de exemplu in ce mod se manifesta febra, setea sau absenta setei, roseatea sau paloare a fetei, lipsa sau existenta transpiratiei, cu semnele psihice care le insotesc. Nu se ingrijeste deci o boala, ci un bolnav; nu se incearca mascarea simptomelor, ci canalizarea reactiilor organismului pentru a le face mai performante. Subiectul va trai mai bine cu febra sa, o va face mai usor de suportat, ea diminuindu-se progresiv datorita tratamentului homeopatic.

Cand medicul homeopat asculta si examineaza un pacient, el incearca mai intii sa stabileasca un diagnostic al maladiei cum face oricare alt medic. El are in vedere examene complementare care sa precizeze diagnosticul; analiza sangelui, examenul ecografic,endoscopic, radiologic etc. Isi interogheaza si isi examineaza pacientul si sub aspect homeopatic pentru a vedea ce remediu sa prescrie, eventual un tratament de fond.

Deci, intre cele doua tipuri de medicina nu exista o incompatibilitate absoluta, contrar ideii care se vehiculeaza adesea. Cand este urmat un tratament clasic, de exemplu, de a lupta impotriva unei hipertensiuni, a unei inflamatii, pentru a aduce nivelul colesterolului la normal sau pentru a contracara efectele menopauzei, poate fi administrat in acelasi timp si un tratament homeopatic. Asocierea nu este, in mod cert, logica , intrucat este vorba despre doua conceptii medicale diferite insa experienta a dovedit ca acest lucru e posibil. Homeopatia nu este anihilata de un tratament care se opune totusi reactiilor organismului. Mai mult, adaugarea unui remediu homeopatic bine orientat permite, uneori, eliminarea efectelor adverse ale medicamentelor chimice folosite pentru a combate aceleasi tulburari. Cele doua abordari terapeutice pot fi complementare si spre beneficiul pacientului, ceea ce trebuie sa constituie unicul scop al medicului.

Homeopatia este o medicina individualizata si subtila, care ia in considerare pacientul in globalitatea sa si in toata complexitatea terenului sau. Asistenta homeopatica este un ajutor de nepretuit pentru dezvoltarea sanatoasa a copiilor.

In cei zece ani de practica am vazuti copii tratati homeopat care s-au dezvoltat si au devenit mai sanatosi decat alti copii care nu au beneficiat de acelasi tratament.

Am tratat cu succes zeci de copii cu diferite patologii si-am avut rezultate care m-au facut ca simt ca mi-am indeplinit menirea, ca am mai adus un zambet pe fata parintilor disperati. Am avut si insuccese care m-au facut mai prevazatoare, mai invatata.

Dupa cum am vazut, homeopatia nu este o arta usoara si nu sunt rare cazurile in care medicii se descurajeaza atunci cand incep sa o studieze. Este o arta complexa, care cere mult effort, multa munca si multa reflectie pentru a-I intelege toate subtilitatile.

  • null

    Dr. Ramona Bologa

    Medic Specialist Alergologie, Homeopatie

  • null

    Dr. Camelia Dron

    Medic Specialist Medicina de Familie, Homeopatie

Dr. Ramona Bologa

SERVICIUTARIF
Consult100 Lei
Control50 Lei

Dr. Camelia Dron

SERVICIUTARIF
Consultatie100 Lei

Realizati o programare la Blue Life Medical Center

Puteti realiza o programare online la centrul medical Blue Life completand formularul de mai jos si in cel mai scurt timp un reprezentant Blue Life Medical Center va lua legatura cu dumneavoastra pentru confirmarea programarii.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH