enterocolita_copii

Plecam in concediu cu cei mici si vrem sa ne bucuram de toata perioada. Cum putem preveni enterocolita?

Enterocolita este o boala infecto-contagioasa a intestinului avand ca si posibile cauze virusi (cel mai adesea), bacterii sau paraziti, extrem de comuna in cazul copiilor. Aceasta se poate prezenta cu un tablou clinic divers dar cele mai dese acuze sunt: dureri abdominale variabile in intensitate, varsaturi, diaree, febra, cefalee, mialgii . Toate aceste simptome pot varia ca durata si intensitate.

Dr. Emőke Molnár Medic Specialist Endocrinologie: “Lucrurile importante se obtin cu munca si rabdare”

“La 10 ani am decis ca imi doresc sa devin medic si, de atunci, toate deciziile legate de educatia mea le-am luat avand in minte acest obiectiv. Parintii si profesorii m-au incurajat sa explorez si alte profesii, poate mai simple sau poate mai putin consumatoare emotional, insa am respins ferm orice alta cariera,” marturiseste Dr.

Dr. Alexandra Pavel: dragostea de meserie se mosteneste

Intotdeauna mi-am admirat si respectat mama pentru munca pe care o depunea ca medic de familie. Acest lucru m-a si influentat in alegerea meseriei,” ne spune cu blandete Dr. Alexandra Pavel, Medic Specialist Dermato-Venorolog in cadrul echipei Blue Life.

Nascuta in Baia Mare, a visat inca din copilarie sa se mute la Cluj si sa practice medicina,

masuri de preventie sex neprotejat

Ce masuri trebuie sa iei daca ai facut sex neprotejat?

Azi noapte te-ai lasat dus/a de val si ai facut sex neprotejat. Nu e treaba noastra sa te judecam, insa e responsabilitatea noastra sa te invatam ce trebuie sa faci in aceasta situatie.

Doamnele si domnisoarele:

1. Pentru a evita o sarcina nedorita trebuie luate urmatoarele masuri:

a. Contraceptia de urgenta sau “Pilula de a doua zi”: aceasta trebuie administrata cat mai curand dupa contactul sexual neprotejat (de preferat in primele 48 ore,

femeie gravida

Sarcina si medicina muncii – Informatii utile

Starea de graviditate are un impact important asupra tuturor aspectelor vietii unei femei, prin urmare si asupra vietii profesionale a acesteia. Legislatia din tara noastra, aliniata la cea europeana, stabileste o serie de masuri speciale de ocrotire a sanatatii salariatelor gravide si a proaspetelor mame care alapteaza sau nu. Despre aceste aspecte am stat de vorba cu Dr.

paduchi

Paduchii la copii – tratament si preventie

Una dintre cele mai intalnite afectiuni ale copilariei sunt paduchii. Acestia sunt insecte mici (paraziti), de dimensiunea unei seminte de susan care se raspandesc foarte rapid prin contact direct, la nivelul scalpului.
Persoanele cele mai predispuse la aceasta afectiune sunt copiii cu varste cuprinse intre 3-12 ani si, in special, fetitele, deoarece tind sa-si imprumute des obiecte precum haine,

SCRIE SI APASA ENTER PENTRU A CAUTA