Publicat pe Lasă un comentariu

Durerile de cap: Tot ce Trebuie sa Stii

Diferite tipuri de dureri de cap

Durerile de cap de tensiune, migrenele și durerile de cap în grup sunt cele mai frecvente trei forme. În cele ce urmează este prezentată o explicație a fiecăreia.

Tensiune

Aceasta este forma de cefalee care afectează cele mai multe persoane. Un atac tipic provoacă o durere surdă care pulsează pe ambele părți ale capului și are senzația de a fi strânsă într-o menghină. Umerii și gâtul pot fi, de asemenea, afectați de durere. Episodul poate dura de la o jumătate de oră până la șapte zile. Stresul, epuizarea și lipsa somnului pot fi factori declanșatori ai strângerii, chiar dacă motivul strângerii este necunoscut. Medicamentele analgezice, cum ar fi paracetamolul, sau medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi aspirina, naproxenul sau ibuprofenul, pot fi folosite pentru a ameliora durerile de cap cauzate de tensiune. Acesta este un aspect pozitiv al afecțiunii.

De asemenea, ați putea încerca să faceți un duș fierbinte, să trageți un pui de somn pentru o perioadă de timp sau să luați o gustare cu ceva ușor.

Migrena

Migrenele sunt o formă mai severă de dureri de cap care poate fi destul de neplacută. Disconfortul este de obicei localizat pe o parte a capului, începând în regiunea ochiului și a tâmplei afectate și progresând spre partea superioară și laterală a capului.

Durata unui episod poate varia între 4 și 72 de ore.

Simptomele pot fi:

  • durere pulsatorie.
  • durata acceselor severe fără tratament timp de o zi.
  • durere care este localizată într-o singură parte a corpului.
  • rău de mișcare și/sau greață.
  • intensitate deranjantă.

Chiar dacă migrenele pot apărea de nicăieri, există unele lucruri care le pot provoca sau le pot înrăutăți, cum ar fi zgomotele puternice, lumina puternică sau mirosurile puternice.

La anumite persoane, debutul unui episod este precedat de câteva ore de sentimente de epuizare, disperare și furie. O aură este o senzație de neliniște care apare înainte de debutul unei migrene, iar aproximativ un sfert dintre cei care suferă frecvent de migrene experimentează, de asemenea, halouri sau pete luminoase.

Furnicăturile și amorțeala sunt alte simptome comune și afectează de obicei o singură parte a corpului, cel mai frecvent fața sau mâinile. Dacă depistați din timp o migrenă și o tratați, ar trebui să puteți controla durerea cu ajutorul analgezicelor.

În cazul în care aceste tratamente sunt ineficiente sau dacă migrenele devin mai frecvente sau mai severe, consultați medicul dumneavoastră de familie pentru îndrumare.

Dureri de cap care apar în grupuri

Bărbații se confruntă cu această afecțiune de cinci ori mai frecvent decât femeile. Faptul că acestea apar în grupuri (clustere) este de unde provine termenul „cluster”. De exemplu, între una și opt dureri de cap pe zi pe parcursul a una până la trei luni, cu posibile recurențe la câțiva ani.

Durerea este extrem de chinuitoare și poate fi localizată doar într-o singură parte a capului la un moment dat. Disconfortul apare brusc și durează în medie între o jumătate de oră și o oră. În plus, ochiul de pe partea incomodă poate deveni roșu și curge. De asemena pleoapa poate cădea frecvent și pot începe să apară sângerări nazale.

Majoritatea persoanelor vor experimenta agitație și neliniște în timpul unui episod de cefalee. Greața și sensibilitatea la lumină sunt, de asemenea, simptome comune ale durerilor de cap.

Din păcate, analgezicele nu ameliorează suferința. Atunci când sunt administrate la primul semn de disconfort, dozele mari de oxigen au potențialul de a fi de ajutor. În plus, există unele medicamente care pot scurta timpul cât durează un episod. De exemplu, analgezicul sumatriptan este cel mai eficient atunci când este administrat sub formă de injecție; cu toate acestea, administrarea lui pe cale orală sau pe nas poate fi, de asemenea, benefică.

Există, de asemenea, diferite tipuri de dureri de cap

Există o varietate de boli și circumstanțe care ar putea aduce potențial dureri de cap. Acestea sunt tipurile de dureri de cap care durează doar pentru o perioadă scurtă de timp și sunt simplu de tratat:

Dureri de cap cauzate de sinusuri

Durerea pe frunte, în zona din jurul nasului și a ochilor, în obraji sau în dinții superiori poate fi cauzată de o infecție a sinusurilor. Disconfortul va dispărea odată ce infecția a fost tratată cu succes.

Senzația de a avea „creierul înghețat”

Atunci când consumă ceva rece, unele persoane au o apariție severă și rapidă a simptomelor de durere de cap. În cele mai multe cazuri, disconfortul dispare în câteva minute. Dacă observați că aceasta este o problemă recurentă pentru dumneavoastră, luați în considerare posibilitatea de a apropia mâncarea de gură pentru a o încălzi înainte de a o înghiți.

Durerea de cap cauzată de mișcare

Efortul depus în mod viguros poate da naștere ocazional la o durere de cap. Aveți grijă să beți multă apă atât înainte, cât și după ce vă antrenați. Medicamentele care reduc inflamația pot fi, de asemenea, benefice.

Când ar trebui să mergem la medic?


Majoritatea persoanelor care au dureri de cap episodice se vor simți mai bine după ce au trecut 48 de ore. Vizitați un medic specialist pentru asistență dacă durerea de cap a durat mai mult de două zile sau dacă a devenit din ce în ce mai severă.

Este posibil să suferiți de o afecțiune cunoscută sub numele de dureri de cap cronice dacă aveți dureri de cap mai mult de 15 zile din fiecare lună, pe o perioadă de trei luni. Ar trebui să mergeți totuși la medic pentru un diagnostic chiar dacă reușiți să controlați disconfortul cu medicamente fără prescripție medicală.

Există o serie de boli care pot provoca dureri de cap, iar unele dintre aceste afecțiuni necesită o terapie care depășește medicamentele fără prescripție medicală și leacurile de casă.

Cele mai frecvente tipuri de dureri de cap care apar după un eveniment


Durerile de cap secundare sunt produse de altceva care se întâmplă în corpul dumneavoastră și sunt un semn al acelui altceva. Durerile de cap primare, pe de altă parte, sunt cauzate de faptul că ai fost lovit la cap de ceva. Dacă afecțiunea care vă produce o durere de cap secundară continuă să vă afecteze într-un fel sau altul, ați putea ajunge să aveți dureri de cap cronice pe termen lung. Tratarea problemei de bază poate oferi, de obicei, o ușurare a durerilor de cap în marea majoritate a situațiilor.

Durerile de cap legate de hormoni sunt foarte frecvente

Fluctuațiile hormonale contribuie frecvent la apariția durerilor de cap la femei, în special în anumite perioade ale ciclului menstrual. O serie de evenimente de viață, cum ar fi menstruația, administrarea de pilule contraceptive sau rămânerea însărcinată, sunt toate capabile să modifice nivelul de estrogen al unei persoane. Acest lucru vă poate provoca dureri de cap.

Migrenele menstruale sunt un subtip de dureri de cap care sunt strâns asociate cu ciclul menstrual al unei femei. Un alt nume pentru acest tip de dureri de cap este cefaleea de tensiune premenstruală. Puteți avea aceste simptome chiar înainte, în timpul sau imediat după menstruație, precum și atunci când ovulați. De asemenea, ele pot apărea în orice moment între timp.

Durere de cap provocată de tensiunea arterială ridicată

Unul dintre simptomele care ar putea rezulta din faptul că ai tensiunea arterială ridicată este apariția durerilor de cap. Este necesar un răspuns imediat, deoarece situația este sensibilă la timp. Aceasta apare atunci când tensiunea arterială a unei persoane atinge niveluri nesănătoase pentru ca aceasta să le mențină pentru o perioadă îndelungată de timp.

Atunci când hipertensiunea arterială este cauza unei dureri de cap, durerea va iradia de obicei în ambele părți ale capului și va deveni mai severă dacă cel care suferă de ea participă la orice formă de activitate fizică. Frecvent, aceasta are o caracteristică care ar putea fi descrisă ca fiind pulsatorie.

Durerea de cap cauzată de cofeină

Cofeina reduce volumul de sânge pe care creierul tău îl primește ca urmare a efectelor sale. Atât consumul prea mare de cofeină, cât și oprirea bruscă a consumului de cofeină (adesea cunoscută sub numele de „curcan rece”) ar putea da dureri de cap unor persoane. Consumul de cafea este asociat cu un risc crescut de dureri de cap, în special de migrene, la persoanele care au un istoric de dureri de cap cronice.

Dacă creierul dvs. a fost obișnuit să primească o anumită cantitate de cofeină stimulantă în mod regulat, este posibil să aveți dureri de cap dacă vă abțineți de la consumul de cofeină pentru o perioadă de timp îndelungată. Este probabil ca acest lucru să se datoreze faptului că consumul de cafea modifică chimia creierului dumneavoastră și, prin urmare, renunțarea la cafea poate provoca dureri de cap.

O durere de cap provocată de alergii sau de congestie la nivelul sinusurilor

O reacție alergică este o cauză potențială a semnelor și simptomelor unei dureri de cap și poate apărea ocazional. Atunci când aveți una dintre aceste dureri de cap, durerea va fi cel mai probabil concentrată în partea din față a capului, precum și în regiunea din jurul nasului.

Este o practică frecventă ca profesioniștii din domeniul medical să diagnosticheze în mod greșit durerile de cap sinusale ca fiind migrene. Până la nouăzeci la sută din ceea ce oamenii numesc „dureri de cap sinusale” sunt de fapt migrene.

Persoanele care se confruntă cu crize persistente de sinuzită sau alergii sezoniere prezintă un risc mai mare de a dezvolta dureri de cap de acest tip.

O durere de cap provocată de un efort fizic

Durerile de cap cauzate de efort se manifestă adesea foarte rapid după episoade de activitate fizică viguroasă și tind să dureze câteva ore. Durerile de cap cauzate de efortul fizic pot fi provocate de o gamă largă de activități. Amintim aici: ridicarea greutăților, alergarea și angajamentul sexual. Si acestea sunt doar câteva exemple. Se crede că aceste activități provoacă o creștere a fluxului de sânge către craniu, ceea ce ar putea duce la o durere de cap care se simte pe ambele părți ale capului și care pulsează.

O durere de cap care este provocată de efort nu ar trebui să dureze o perioadă de timp anormal de lungă. În marea majoritate a cazurilor, simptomele acestui tip de durere de cap dispar între câteva minute și câteva ore de la apariția lor.

Concluzie

Este imperativ să primiți imediat asistență medicală dacă aveți dureri de cap severe sau recurente. Obținerea unui diagnostic corect este primul pas spre înțelegerea cauzei durerilor de cap și preluarea controlului asupra acestora pe viitor.

Resurse:

healthline.com

Citeste si:

Publicat pe Lasă un comentariu

Ce este Depresia?

Depresia, adesea cunoscută sub numele de depresie clinică sau depresie majoră. Este o boală emoțională care se caracterizează printr-o stare de spirit scăzută persistentă timp de cel puțin două săptămâni la rând, ca răspuns la majoritatea circumstanțelor care pot avea un impact asupra vieții profesionale sau personale.

Este obișnuit ca aceasta să fie însoțită de simptome precum stima de sine scăzută, scăderea energiei și pierderea interesului pentru lucruri care înainte erau plăcute.

Conform predictiilor făcute de profesioniștii din domeniul medical, până în anul 2024, depresia va depăși bolile de inimă ca principală cauză de invaliditate la nivel mondial. În acest moment, peste 350 de milioane de persoane au fost identificate ca suferind de depresie.

Conform concluziilor unor studii recente, doar un procent infim de persoane depresive sunt conștiente că suferă de această afecțiune și sunt dispuse să caute tratament. Ar putea exista mai multe motive pentru acest lucru, inclusiv teama de stigmatul societății, ignoranța sau mândria personală. Organizația Mondială a Sănătății estimează că 10% din populația din România este afectată de depresie.

Cea mai simplă abordare pentru a determina dacă suferiți sau nu de depresie este să vă educați pe această temă. În paragrafele următoare veți putea afla mai multe despre simptomele afecțiunii, factorii de risc și cauzele, principalele tipuri de depresie, cum este diagnosticată, cum poate fi tratată și ce se poate face pentru a o preveni.

Manifestările depresiei

Semnele și simptomele depresiei sunt complicate și pot diferi de la un individ la altul. În general, o persoană depresivă va avea, în general, sentimente de tristețe, își va fi pierdut interesul pentru lucrurile care îi aduceau bucurie (cum ar fi muzica, filmele, sportul sau ieșirile cu prietenii) și va părea că nu mai are nicio speranță.

Simptomele pot dura săptămâni sau chiar luni la rând și au potențialul de a perturba viața profesională, personală și socială a unei persoane.

Rareori o persoană depresivă poate prezenta toate simptomele, dar, cel mai adesea, va prezenta cel puțin unele dintre următoarele manifestari:

  • o indispoziție persistentă
  • senzația de a fi neajutorat
  • motivație insuficientă
  • lipsa capacității de a aprecia propria viață
  • iritabilitate
  • experiență constantă de îngrijorare sau neliniște
  • o lipsă de optimism pentru viitor
  • stima de sine scăzută
  • plâns frecvent
  • probleme de somn
  • lentoare a mișcărilor și lentoarea vorbirii
  • existenta un sentiment de vinovăție permanent
  • energie insuficientă
  • o lipsă de toleranță față de alte persoane
  • absența interesului pentru lucrurile din jur
  • evitarea interacțiunii cu membrii propriei familii sau cu prietenii
  • o dificultate în a decide ce să faci
  • preocuparea de a-și pune capăt vieții sau de a-și face rău
  • modificări ale apetitului propriu
  • pierdere în greutate sau, foarte rar, creștere în greutate
  • constipație
  • dureri de cap si amețeli
  • dureri la nivelul mușchilor și/sau articulațiilor
  • libido scăzut
  • nereguli în ciclul menstrual
  • neglijarea propriilor hobby-uri sau a altor interese;
  • dificultăți în desfășurarea activităților care au legătură fie cu locul de muncă, fie cu casa.

Cauzele depresiei și factorii de risc ai acestia

Existența factorilor de risc face mai probabilă apariția unei boli. În ceea ce privește posibilitatea de a dezvolta depresie, există o serie de factori de risc care ar putea fi în joc, cum ar fi cauzele psihologice, genetice sau de mediu. Aceștia sunt abordați în secțiunea următoare.

Genealogia și trecutul familiei

Un rol considerabil în dezvoltarea depresiei este jucat de factorii genetici. Dacă aveți o rudă apropiată cu depresie, cum ar fi un părinte sau un frate sau o soră, șansele de a avea această boală sunt de două-trei ori mai mari decât riscul cu care se confruntă persoanele care nu au rude apropiate cu depresie în familia lor imediată.

Cercetătorii au examinat depresia la gemeni ca mijloc de a demonstra acest aspect. Dacă o pereche de gemeni identici are 100% din aceleași gene, atunci celelalte perechi de gemeni (cunoscute sub numele de gemeni dizigoți) împart doar 50% din aceleași gene.

Prin urmare, un geamăn identic are o probabilitate mai mare de a dobândi depresia decât un geamăn non-identic, dacă există deja un caz de depresie la celălalt frate. Cercetări similare au ajuns la concluzia că există o probabilitate de patruzeci până la cincizeci la sută de a moșteni depresia.

Stresul continuu

Dacă ne menținem motivați prin experimentarea unor cantități reduse de stres, atunci expunerea la stres pentru o perioadă de timp îndelungată poate provoca depresie. Interacțiunea care are loc între creier, glanda pituitară și glandele suprarenale este cunoscută sub numele de axa HPA. Expunerea prelungită la stres determină o stimulare a activității axei HPA. Axa HPA joacă un rol esențial în modul în care organismul răspunde la faptul că este stresat.

Stimularea axei hipotalamo-hipofizo-suprarenale (HPA) determină o creștere a producției de hormoni:

  • epinefrină (adrenalină), care este implicată în răspunsul „luptă, fugi sau îngheață”
  • cortizol, care este cunoscut și sub numele de „hormonul stresului”.

Acești hormoni pot contribui la o varietate de probleme de sănătate, inclusiv la depresie.

Conform dovezilor disponibile în prezent, anomalii ale axei HPA pot fi observate la aproximativ șaptezeci la sută dintre persoanele care suferă de depresie.

Traume

Persoanele care au fost abuzate sau care au fost expuse la evenimente traumatice, în special când erau mai tinere, au o probabilitate mai mare de a dezvolta depresie.

Când sunt adulți, aceștia pot suferi, de asemenea, de depresie rezistentă la tratament. Grupul de control avea o proporție de 28,4% de persoane care trecuseră prin cel puțin un incident traumatic, dar populația depresivă avea 62,5% de persoane care trecuseră prin cel puțin două evenimente traumatice.

În plus, cei care suferă de depresie au o probabilitate mult mai mare de a fi fost victimele unui abuz emoțional, fizic sau sexual. Au fost neglijați în copilărie, au fost chinuiți de prieteni sau colegi de clasă sau au asistat la violență domestică.

Sex

Femeile au o șansă mai mare de a dezvolta depresie decât bărbații. Conform concluziilor unor studii, femeile se confruntă cu niveluri mai ridicate de stres și prezintă un risc mai mare de a trăi evenimente traumatice decât bărbații.

În plus, s-ar părea că hormonul feminin cunoscut sub numele de estrogen joacă un rol crucial în acest proces. Adolescența este perioada în care ratele episoadelor depresive încep să se diferențieze unele de altele. Femeile tinere sunt mai predispuse să experimenteze depresia decât femeile mai în vârstă.

Atunci când nivelurile hormonale variază, cum ar fi în timpul menstruației sau după naștere, femeile au, de asemenea, o șansă mai mare de a dezvolta depresie clinică.

O dietă nesănătoasă

Este posibil să se mențină buna funcționare a creierului prin consumul de nutrienți corespunzători. Insuficiența anumitor nutrienți este asociată cu un risc crescut de tulburări fizice și mentale, inclusiv depresie.

Un consum ridicat de carbohidrați a fost legat de unele simptome depresive la femei și există dovezi că consumul de mese procesate poate crește probabilitatea de a dezvolta depresie.

Cei care suferă de depresie sunt, de asemenea, mai predispuși să aibă deficiențe în următoarele, potrivit studiilor:

  • Vitamina B9;
  • Vitamina B12;
  • Vitamina D;
  • Zinc;
  • Cupru;
  • Mangan.

O dietă care este atât echilibrată, cât și diversificată poate contribui la protejarea împotriva depresiei.

Studiile au arătat că persoanele care iau în mod regulat omega 3 au un risc mai mic de a dezvolta depresie. Deci, deosebit de utili sunt acizii grași Omega-3 care pot fi găsiți în alimente precum peștele, algele marine, migdalele și semințele de chia.

Anumite caracteristici ale propriei personalități

Potrivit profesioniștilor din domeniul medical, anumite caracteristici ale personalității unui individ sunt legate de un risc crescut de a face depresie.

Acestea sunt următoarele:

  • o cantitate semnificativă de nevroză;
  • dezorganizare;
  • schimbări neregulate și frecvente ale dispoziției;
  • Impulsivitate;
  • experimentarea oboselii ca urmare a angajamentelor sociale;
  • punerea la punct a lucrurilor în ultimul moment.
  • o preocupare nesănătoasă de a evita circumstanțele potențial periculoase
  • un grad puternic de neliniște sau neliniște;
  • o cantitate insuficientă de colaborare;
  • o senzație persistentă de anxietate;
  • un grad puternic de reticență și timiditate;

Motive pentru care oamenii devin depresivi

Nu se știe ce cauzează depresia la oameni. Psihologii și psihiatrii cred că sunt multiple elemente biologice, psihologice și sociale în joc. Se crede că depresia se dezvoltă atunci când există o vulnerabilitate preexistentă care este activată de unul sau mai multe evenimente care au loc de-a lungul vieții unei persoane.

Este posibil ca vulnerabilitatea să fie cauzată de ceva genetic, dar ar putea apărea și în timpul dezvoltării umane, fie în copilărie, fie mai târziu în viață.

Depresia este o afecțiune secundară care poate apărea în conjuncție cu afecțiuni precum HIV/SIDA, astm, dificultăți cronice sau boli terminale.

Nu se înțelege încă dacă bolile în sine induc depresia din cauza influenței pe care o au asupra calității vieții sau dacă depresia este cauzată de motive comune, cum ar fi degradarea ganglionilor bazali la persoanele cu boala Parkinson sau imunitatea redusă la astmatici.

Depresia iatrogenă este o altă formă de depresie clinică care se poate manifesta ca o consecință a primirii unui tratament medical. Depresia provocată de interferon, contraceptive, beta-blocante, izotretinoină, anticonvulsivante, medicamente cardiace, antipsihotice sau agoniști ai hormonului eliberator de gonadotropină este inclusă în această categorie.

Chiar și ceva atât de specific precum boala afectivă sezonieră ar putea fi catalogată drept o formă de depresie. Se crede că această afecțiune este provocată de scăderea cantității de lumină solară care are loc pe parcursul lunilor de toamnă și de iarnă.

Diagnosticarea depresiei

Diagnosticarea depresiei poate implica:

  • Examinarea fizicului. În timpul acestei părți a consultației, medicul curant va efectua examinarea și se va interesa despre starea dumneavoastră de sănătate. Este posibil ca anumite afecțiuni medicale să fie cauza depresiei la unele persoane.
  • Teste efectuate într-un laborator cum ar fi testele de sânge și testele funcției tiroidiene, pe care medicul dumneavoastră le poate solicita pentru a se asigura că rezultatele testelor sunt normale.

Terapie pentru tratarea depresiei

Majoritatea profesioniștilor din domeniul medical sunt de acord că antidepresivele nu ar trebui să fie tratamentul inițial de alegere pentru depresia ușoară, din cauza raportului risc-beneficiu slab asociat cu utilizarea lor.

Modificarea modului de viață, terapia prin discuții, terapia cognitiv-comportamentală și, în cele din urmă, medicația sub formă de antidepresive sau alte medicamente sunt terapiile recomandate.

Există dovezi care sugerează că obținerea de îngrijiri pentru un pacient depresiv de la o echipă de specialiști, mai degrabă decât consultarea unui singur specialist, a dus la rezultate generale mai bune.

Modificarea stilului de viață

Atunci când ne confruntăm cu o depresie ușoară, exercițiile fizice pot ajuta la ameliorarea unora dintre simptome. Cu toate acestea, cercetările arată că exercițiile fizice nu ameliorează depresia la persoanele de peste 50 de ani.

Principala provocare asociată cu utilizarea exercițiilor fizice pentru tratamentul depresiei este că indivizii trebuie să fie dispuși, motivați și suficient de sănătoși pentru a lua parte la o activitate fizică regulată.

În cazurile de depresie care nu sunt severe, ameliorarea simptomelor poate fi obținută prin consumul de alimente nutritive, echilibrate și variate. Același lucru se poate spune și despre dormitul de opt până la nouă ore în fiecare noapte.

Studiile care utilizează metode observaționale au constatat că renunțarea la fumat oferă beneficii comparabile cu cele ale administrării de medicamente.

Psihoterapie

Terapia prin discuții sau psihoterapia poate fi utilă în ameliorarea unora dintre simptomele asociate depresiei, în special atunci când aceste simptome implică faptul că au o percepție inexactă a lumii exterioare.

Modificările stilului de viață și psihoterapia sunt un tratament suficient pentru tipurile moderate de depresie. Cu toate acestea, pentru formele mai severe și/sau cronice de depresie, este necesară o combinație de medicamente și psihoterapie.

Chiar și pentru persoanele care sunt rezistente la antidepresive, există dovezi că psihoterapia poate fi o opțiune de tratament eficient pe termen scurt. Aceasta este eficientă pentru persoanele de toate vârstele și poate oferi rezultate satisfăcătoare.

CBT este prescurtarea pentru tratamentul cognitiv-comportamental.

O altă metodă de tratament pentru depresie este terapia cognitiv-comportamentală, care s-a dovedit a fi cea mai eficientă în tratarea acestei afecțiuni la copii și adolescenți.

Potrivit organizațiilor de medici, medicația antidepresivă luată de copii trebuie să fie însoțită, de asemenea, fie de un tratament cognitiv-comportamental, fie de o terapie interpersonală, fie de o terapie de familie.

Acest tip de tratament se bazează pe premisa că gândurile noastre au un impact asupra comportamentului nostru și că schimbarea lor ne ajută și ea să ne schimbăm comportamentul. Scopul terapiei cognitiv-comportamentale este de a modifica gândirea autodistructivă, precum și comportamentul care o însoțește.

Spre deosebire de psihoterapie, terapia cognitiv-comportamentală (cunoscută și sub numele de CBT) s-a dovedit a fi eficientă chiar și în cazurile de depresie ușoară sau severă. Recidiva poate fi, de asemenea, evitată cu ajutorul terapiei cognitiv-comportamentale.

Tratamentul pentru medicamente

Antidepresivele sunt tipul de medicamente care sunt cel mai frecvent utilizate pentru a trata depresia. Medicamentele sunt de obicei sugerate ca primă linie de tratament pentru cazurile de depresie severă și continuă.

Se fac ajustări ale dozelor și, uneori, oamenii încearcă să combine diferite tipuri de antidepresive împreună pentru a obține cele mai bune rezultate. Se știe că antidepresivele provoacă reacții adverse la 50-75% dintre pacienți, iar pentru ca simptomele să înceapă să dea semne de ameliorare poate dura până la opt luni.

Pentru a diminua probabilitatea de revenire a afecțiunii, tratamentul este de obicei menținut timp de încă 16-20 de săptămâni după ce simptomele s-au estompat.

Cei care iau SSRI au o probabilitate variabilă de a se sinucide. De exemplu, există o incidență mai mare a ideilor de suicid în rândul adulților tineri cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. Nu se știe dacă medicamentele SSRI au sau nu un efect asupra ratei sinuciderilor în rândul adulților. Deși unele studii au arătat o legătură, altele au constatat că nu există un risc crescut.

Tratamente pe bază de plante medicinale

S-a sugerat că floarea-soarelui și substanțele chimice extrase din ea pot ajuta la ameliorarea simptomelor depresiei, cu rezultate comparabile cu cele ale antidepresivelor moderate.

Frunzele de busuioc conțin camfor, precum și uleiuri volatile, iar acestea au fost folosite în mod tradițional pentru a trata tristețea moderată.

Se crede că anumite condimente ar putea încuraja o stare de spirit mai bună, însă nu există dovezi științifice care să susțină această afirmație. Scorțișoara, șofranul, ghimbirul, vanilia și nucșoara sunt câteva exemple de aceste condimente. Se crede că acestea ajută la eliberarea de endorfine de bună dispoziție în organism.

Previziuni

Schimbările de dispoziție asociate cu depresia trec de obicei în timp, indiferent dacă simptomele sunt sau nu abordate. După câteva luni, cei care nu sunt internați în centrele de psihiatrie au o scădere de 20% a severității simptomelor lor.

Durata medie a unui episod sever de depresie este de aproximativ 2-3 de luni, iar procesul de reabilitare începe, de obicei, după ce au trecut aproximativ trei luni.

Conform datelor disponibile în prezent, 80% dintre persoanele care au avut un episod de depresie vor mai avea cel puțin unul de-a lungul vieții, cu o medie de patru episoade pe parcursul vieții.

Conform concluziilor altor studii, jumătate dintre persoanele depresive își vor reveni cu sau fără terapie, în timp ce cealaltă jumătate va avea cel puțin un episod suplimentar de depresie. 15% dintre aceste persoane vor avea, de asemenea, o afecțiune cunoscută sub numele de depresie persistentă.

Persoanele internate au o rată mai slabă de recuperare și o rată mai mare de cronicizare în comparație cu persoanele externate care iau medicamente, participă la terapie și au în continuare contact cu persoanele din viața lor. Această constatare este în concordanță cu concluziile mai multor cercetări.

Cu toate acestea, episoadele ulterioare de depresie vor afecta 90 la sută dintre cei diagnosticați cu depresie severă sau psihotică. Chiar și în cazul pacienților ale căror simptome de depresie se ameliorează semnificativ ca urmare a tratamentului, cel puțin un simptom persistent va rămâne după încheierea cursului tratamentului.

Date recente din Statele Unite demonstrează că probabilitatea de sinucidere pentru persoanele cu depresie este de 7% pentru bărbați și de 1% pentru femei, deși studii mai vechi sugerau că persoanele cu depresie aveau un risc de sinucidere de 15%.

Aceste statistici se aplică doar pacienților care sunt consultați în regim ambulatoriu, nu și celor internați. Rezultatele apar, de asemenea, atunci când sunt luate în considerare împreună medicația, psihoterapia și integrarea socială (un loc de muncă stabil și relații pozitive cu familia și prietenii).

Prevenția aparitiei depresiei

Nu există o modalitate infailibilă de a evita apariția depresiei. Singurul lucru care poate fi făcut este alegerea unui stil de viață echilibrat, care să includă o dietă variată și sănătoasă, activități fizice, limitarea situațiilor stresante și conflictuale, un somn odihnitor și reducerea consumului de alcool și/sau de alte substanțe psihoactive. Atunci când sunt luați împreună, s-a demonstrat că acești factori reduc riscul de tulburări psihiatrice, cum ar fi depresia, cu un procent cuprins între 22 și 38%.

Depresia poate fi împiedicată să devină cronică dacă este diagnosticată și tratată în stadii incipiente. Acest tip special de depresie ar trebui evitat pe cât posibil, deoarece necesită o terapie pe o perioadă îndelungată de timp și are o probabilitate mai mică de a avea succes.

Atunci când simptome precum scăderea interesului pentru activitățile preferate, anxietatea și insomnia continuă mai mult de două săptămâni, poate fi necesar să consultați un medic.

Atunci când vă confruntați cu evenimente stresante sau traumatizante, căutarea unui tratament prin psihoterapie sau terapie cognitiv-comportamentală poate ajuta la evitarea apariției unei noi crize de depresie. Când vine vorba de adulții în vârstă, programele de sprijin social au rezultate mult mai bune decât tratamentul cognitiv-comportamental.

Depresia este una dintre bolile care sunt asociate secolului, alături de anxietate. Modificarea stilului de viață, luarea de măsuri pentru a atenua stresul și includerea exercițiilor fizice regulate în programul propriu sunt modalități eficiente de a reduce daunele cauzate de aceasta. De îndată ce apar simptomele inițiale, psihoterapia și tratamentul cognitiv-comportamental pot fi benefice în ameliorarea acestora și în scăderea șanselor ca afecțiunea să devină cronică. Tratamentul cu antidepresive și terapia prin discuții sunt ambele necesare pentru tipurile mai severe și mai complexe de depresie. Diagnosticarea timpurie a bolii, începând cu apariția simptomelor inițiale, este cea mai eficientă strategie pentru minimizarea riscului de consecințe.

Resurse:

cdc.gov 

healthline.com 

mayoclinic.org 

Citeste si:

Publicat pe Lasă un comentariu

De ce am Ochii Rosii sau un Ochi Rosu?

Înroșirea caracteristică ochiului roșu este cauzată fie de dilatarea vaselor de sânge. Aceasta poate apărea în caz de ochi uscat, corpuri străine în ochi, alergii, infecții sau purtarea lentilelor de contact, fie de ruperea unui mic vas de sânge care se află sub conjunctivă. Ambele evenimente pot face ca vasele de sânge să devină mai vizibile (pielea transparentă care acoperă partea albă a ochiului și pleoapele din interior).

Hemoragia subconjunctivală

Este termenul medical care este folosit pentru a descrie spargerea unui vas de sânge care este plasat direct sub conjunctivă. Un indiciu al hemoragiei subconjunctivale este apariția unei pete de culoare roșu aprins în interiorul conjunctivei ochiului. Deoarece conjunctiva nu este capabilă să absoarbă rapid sângele rezultat în urma ruperii vasului, sângele se va aduna aici pentru o perioadă de timp înainte de a fi absorbit de conjunctivă.

Este obișnuit ca o hemoragie subconjunctivală să aibă loc fără ca ochiul să fie afectat în mod evident. Chiar și ceva la fel de inofensiv ca ridicarea de greutăți sau o criză de tuse puternică ar putea provoca spargerea vaselor de sânge din ochi. Pentru că s-ar putea să nu aveți niciun simptom, s-ar putea să nu vă dați seama că sângerați până când nu aruncați o privire în oglindă.

Ce face ca ochii să apară roșii?

Uneori, un ochi roșu poate fi cauzat de o afecțiune medicală majoră, caz în care va dispărea doar după ce primești îngrijiri medicale specializate.

Iată care sunt cele mai frecvente cauze ale ochilor roșii:

Conjunctivita

Este posibil ca conjunctivita, cunoscută și ca inflamație a conjunctivei, să aibă o origine infecțioasă sau neinfecțioasă. Conjunctivita poate afecta ambii ochi sau doar unul singur.
Ochii uscați sunt o afecțiune medicală frecventă care poate afecta unul sau ambii ochi ai unei persoane și sunt cauzați fie de o scădere a producției de lacrimi, fie de generarea de lacrimi de proastă calitate.

Ochi uscati

Există o serie de factori care ar putea duce la apariția ochilor uscați, inclusiv faptul de a fi mai în vârstă, de a fi femeie, de a lua anumite medicamente (numite anticolinergice) și de a avea alte probleme medicale. Persoanele care suferă de ochi uscat sunt mai predispuse să simtă disconfort ocular, inclusiv arsură și durere, precum și vedere redusă.

Materiale străine în ochi

Durerea oculară puternică, unilaterală sau bilaterală, înroșirea și lăcrimarea ochilor sunt simptome care însoțesc intrarea de materiale străine în ochi. Simptomele includ o sensibilitate crescută la lumină (fotofobie), senzația de a avea ceva străin în ochi și clipitul reflex sau închiderea reflexivă a pleoapelor (blefarospasm).

Blefarita

Blefarită (inflamație a pleoapelor, definită prin roșeață și mâncărime a pleoapelor) (inflamație a pleoapelor, caracterizată prin roșeață și mâncărime a pleoapelor).
Genele încarnate sunt o afecțiune oculară frecventă care ar putea da senzația că există ceva străin încorporat în ochi.

Alte cauze posibile care sunt legate de afecțiuni existente sunt următoarele:

  • Consumul excesiv de alcool
  • Fumatul
  • Produse farmaceutice anticoagulante
  • Glaucom
  • Diabet zaharat
  • Niveluri nesănătoase ale tensiunii arteriale (hipertensiune arterială)

Ce ar trebui să facem dacă albul ochilor noștri se înroșește?

Dacă nu simțiți nicio durere și nu există nicio perturbare a vederii, este probabil să nu fie o afecțiune semnificativă. Este posibil ca, în câteva zile, ochiul dumneavoastră să revină la starea obișnuită. În acest scenariu particular, se recomandă să vă odihniți, să evitați să vă atingeți ochiul și, dacă în mod normal purtați lentile de contact, să vă abțineți de la acest lucru timp de câteva zile.

Dacă după câteva zile ochiul dumneavoastră nu revine la normal, mai ales dacă în ochi apare o secreție galbenă, purulentă, se recomandă să vă programați o consultație la oftalmologul dumneavoastră.

Când este cu adevărat necesar să consultați imediat un medic?

  • Vederea dvs. a devenit brusc afectată.
  • Vederea dvs. este însoțită de alte simptome, cum ar fi o durere de cap puternică, durere în ochi, febră sau o sensibilitate la lumină care nu este normală. Este posibil să apară greață și/sau vărsături.
  • Se pare că v-a intrat un corp străin, un obiect sau o substanță chimică în ochi.
  • Ochiul dumneavoastră devine roșu și umflat.
  • Nu reușiți să deschideți ochiul afectat și nu reușiți să țineți deschis niciunul dintre ochi.

Care sunt câteva modalități de a preveni ochiul roșu?

  • Nu vă frecați ochii. Murdăria și germenii care se află pe mâinile dumneavoastră ar putea să vă irite ochii și să producă roșeață.
  • Asigurați-vă că lentilele de contact sunt mereu curate și nu le purtați mai mult timp decât recomandă producătorul.
  • Machiajul trebuie îndepărtat corect, iar ochii trebuie menținuți curați.
  • Atunci când vă uitați la ecranul calculatorului sau la orice alt gadget asemănător, faceți pauze la intervale regulate.
  • Consultați medicul dacă sângerarea din ochi are o cauză clar cunoscută, cum ar fi o boală de coagulare a sângelui, medicamente anticoagulante sau tensiune arterială ridicată, pentru a diminua probabilitatea de a dezvolta un ochi roșu.
  • Complicațiile, cum ar fi ochii roșii, pot fi evitate prin menținerea sub control a afecțiunilor cronice, cum ar fi hipertensiunea arterială și diabetul.

Resurse:

mayoclinic.org

Citeste si:

Publicat pe Lasă un comentariu

Ce sunt Lentile Heliomate Sau Fotocromatice?

Dacă în prezent purtați ochelari și vă gândiți să vă luați o pereche nouă, ați observat deja, fără îndoială, că aveți câteva alternative diferite din care puteți alege. Pe lângă lentilele monofocale, bifocale și progresive, acestea sunt oferite, de asemenea, în lentile normale și cu heliu, la alegerea dumneavoastră.

În acest ghid concis, vă explicăm ce presupune acest lucru și vă oferim câteva indicații cu privire la ce trebuie să aveți în vedere atunci când selectați o nouă pereche de ochelari heliomatosi.

Gradul de închidere a lentilei gri heliomate

Lentilele heliomate, după cum sugerează și numele, au capacitatea de a-și modifica culoarea ca răspuns la cantitatea de lumină prezentă în mediul înconjurător. Cu cât stă mai mult timp la soare, cu atât culoarea sa va deveni mai închisă. Nivelul dvs. de confort va crește ca urmare a reacției lentilelor la radiațiile ultraviolete naturale care sunt prezente. Prin urmare, nu va fi nevoie să purtați ochelari de soare chiar și atunci când soarele strălucește.

Lentilele cu heliu au o serie de beneficii de oferit

Răspunsul la întrebarea de ce ați dori să purtați o pereche de ochelari cu lentile cu heliu în locul celor convenționale este unul simplu. Lentilele cu heliu sunt semnificativ mai ușoare decât cele obișnuite.

Pentru început, ar trebui să vă protejați întotdeauna de razele ultraviolete ale soarelui. În orice zi însorită pe tot parcursul anului, nu doar în timpul verii, ochii noștri sunt vulnerabili la daunele provocate de razele ultraviolete.

Dacă purtați întotdeauna lentile cu heliu, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la deteriorarea corneei dvs. din cauza expunerii la razele UV pentru o perioadă lungă de timp. Aceste radiații sunt capabile să treacă prin cornee, ceea ce poate duce la apariția cataractei mai târziu în viață.

S-ar putea să puteți economisi bani, ceea ce reprezintă încă un alt argument. Cu lentilele cu heliu, nu va trebui să cumpărați o altă pereche de ochelari de soare cu dioptrii, deoarece acestea sunt o formă de lentile care vă protejează atât de soare, cât și de vedere în același timp.

Copiii, ai căror ochi și vedere sunt încă în creștere și care sunt mai vulnerabili la efectele radiațiilor UV, reprezintă un alt grup care poate beneficia de pe urma purtării acestor lentile. În plus, vă puteți seta lentilele pe orice formă doriți, deoarece există o varietate atât de mare de forme de rame din care puteți alege.

Modele de rame clasificate în funcție de tipul și forma lor:

  • O formă neobișnuit de mare
  • O formă sferică
  • O formă neobișnuit de mare
  • Ochi de pisică
  • Wayfarer

Alegerea perechii potrivite de ochelari cu lentile cu heliu
Diferite culori disponibile pentru lentilele fotocromatice

Nivelul de intunecare al culorilor si luminii este de obicei luat în considerare la selectarea lentilelor cu heliu pentru utilizare. Aveți opțiunea de a selecta lentile heliomatoase gri, care se pot întuneca până la 90-92%, lentile maro, care au o rezistență la lumină de 86%, sau lentile verzi. Aveți posibilitatea de a le asorta la orice nuanță sau stil de ramă, în funcție de culoarea pe care vă decideți să o alegeți.

Lentile gri cu acoperire cu heliu și protecție UV

Lentilele cu heliu constau, de obicei, din molecule organice pe bază de carbon, care, atunci când sunt expuse la lumina ultravioletă, provoacă o schimbare subtilă în structura chimică a moleculelor de heliu în sine. În funcție de calitatea lentilelor, tranziția de la a nu avea culoare la a avea o culoare închisă arată puțin diferit. Decalajul ar putea fi de doar zece secunde sau de două-trei minute.

Indiferent de motivele pe care le aveți pentru a lua în considerare lentilele cu heliu, este întotdeauna o idee bună să solicitați îndrumarea unui oftalmolog înainte de a lua o decizie finală. După ce va face acest lucru, acesta va putea să vă furnizeze o rețetă pentru un set de ochelari cu heliu care să fie adaptat la cerințele dumneavoastră.

Citeste si:

Publicat pe Lasă un comentariu

De ce am trigliceridele marite?

Ce sunt mai exact trigliceridele?

Trigliceridele sunt o formă de grăsime (cunoscută și sub numele de lipide) care poate fi prezentă în sânge. Alimentele sunt sursa trigliceridelor, iar orice calorii suplimentare care sunt consumate peste ceea ce are nevoie organismul vor fi stocate în celulele adipoase sub formă de trigliceride.

Trigliceridele nu sunt doar o sursă esențială de energie, ci joacă, de asemenea, un rol foarte important în buna funcționare a organismului. Cu toate acestea, atunci când nivelurile lor devin prea ridicate, pot duce la o serie de probleme de sănătate. Fiind un factor de risc pentru o serie de boli și tulburări, faptul de a avea niveluri ridicate de trigliceride (denumit uneori hipertrigliceridemie) poate fi un indicator al unei mari varietăți de probleme de sănătate.

Trigliceridele – niveluri tipice

Nivelul de trigliceridemie este exprimat în miligrame pe decilitru (mg/dl), iar valorile sub 150 mg/dl sunt considerate normale. Nivelurile de trigliceride pot fi determinate cu un test de sânge simplu pentru a vedea dacă se află într-un interval sănătos.

  • Intervalul normal pentru trigliceride este mai mic de 150 mg/dl.
  • Nivelurile de trigliceride care se situează între 151 și 200 mg/dl sunt considerate a fi moderat de ridicate.
  • Nivelurile de trigliceride care sunt extrem de ridicate, cuprinse între 201 și 500 mg/dl
  • Peste 500 mg/dl de trigliceride, care este considerată o cantitate extrem de ridicată.

Nivelurile de trigliceride prea ridicate: cauze potențiale și factori de risc

Nivelurile de trigliceride se vor modifica în mod natural ca răspuns la o varietate de factori, cum ar fi cantitatea de calorii consumate și momentul din zi în care se consumă alimente

În cele mai multe cazuri, trigliceridele ridicate sunt rezultatul altor tulburări sau boli, inclusiv următoarele:

  • obezitatea
  • diabetul care nu este bine controlat
  • o tiroidă hipoactivată (hipotiroidism)
  • boli renale
  • obiceiuri alimentare nesănătoase (alimente bogate în carbohidrați)
  • consumul excesiv de alcool
  • tensiune arterială ridicată
  • menopauza
  • fumatul
  • utilizarea anumitor medicamente sunt factori de risc pentru bolile renale (de exemplu, diureticele, hormonii, corticosteroizii, beta-blocantele).

Nivelurile prea ridicate de trigliceride ar putea fi un indicator al sindromului metabolic, o afecțiune care crește riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, diabet și accident vascular cerebral.

Simptomele care atesta un nivel ridicat de trigliceride

De obicei, nu există simptome asociate cu trigliceridele crescute sau trigliceridemia. Cu toate acestea, în cazul în care afecțiunea este cauzată de o tulburare genetică, pot fi observate acumulări specifice de grăsime sub suprafața pielii. Aceste acumulări sunt denumite xantome.

Tratamente pentru niveluri ridicate de trigliceride

Medicația pentru scăderea trigliceridelor, care poate include produse farmaceutice pentru scăderea colesterolului, cum ar fi statinele, poate fi necesară pentru persoanele care prezintă un risc mai mare de a suferi un atac de cord, de a avea un accident vascular cerebral sau de a avea alte boli grave.

Metodele care sunt eficiente în reducerea sau prevenirea hipertrigliceridemiei

Acestea includ următoarele:

  • activitatea fizică, timp de cel puțin 30 de minute în fiecare zi
  • menținerea unei greutăți sănătoase
  • renunțarea la fumat
  • adoptarea unei diete sănătoase pentru inimă și mai multe fibre
  • controlul regulat al hipertensiunii arteriale și al diabetului
  • evitarea alcoolului
  • odihnă suficientă
  • gestionarea stresului

Taote cele de mai sus sunt măsuri importante pentru îmbunătățirea sănătății proprii.

Tratament folosind remedii naturale pentru niveluri ridicate de trigliceride

Dacă efectuarea de ajustări ale stilului de viață nu aduce reducerea dorită a nivelului de trigliceride, puteți încerca, de asemenea, să tratați afecțiunea folosind plante medicinale.

Statine

Statinele sunt medicamente care sunt utilizate frecvent pentru a trata nivelurile excesive de colesterol și alți factori de risc asociați cu bolile cardiovasculare. Statinele funcționează prin inhibarea formării colesterolului în ficat. Iar atunci când sunt administrate în doza potrivită, pot reduce nivelul trigliceridelor cu până la cincizeci la sută. Țintele pentru nivelurile de LDL, cunoscut și sub numele de colesterol „rău”, și creșterea trigliceridelor pot fi ambele atinse prin utilizarea acestor statine.

Acizi grași bogați în Omega-3

S-a demonstrat că administrarea zilnică de capsule de ulei de pește în cantitate de 2 grame poate reduce nivelul trigliceridelor cu până la 30 la sută. Pentru ca acizii grași omega-3 să aibă efecte benefice, ei trebuie mai întâi să stimuleze enzima responsabilă de eliminarea trigliceridelor din circulație și apoi să împiedice ficatul să elibereze trigliceride.

Fibre

În același timp, crescând rata de eliminare a trigliceridelor din sânge, acidul fibric determină ficatul să producă mai puține lipoproteine VLDL (care transportă cantități mai mari de trigliceride și colesterol prin sânge).

Niacina

S-a demonstrat că niacina, care face parte din familia vitaminelor B și este cunoscută și sub numele de vitamina B3, reduce trigliceridele prin inhibarea eliberării de acizi grași liberi din grăsimi, sporind în același timp capacitatea organismului de a elimina trigliceridele din sânge. Datorită capacității sale de a crește nivelul colesterolului „bun” HDL și de a reduce simultan nivelul colesterolului „rău” LDL, este prescris frecvent pacienților adulți care suferă atât de colesterol ridicat, cât și de boli de inimă.

Dieta ca un fel de tratament pentru nivelul ridicat al trigliceridelor

Dacă sunteți la fel ca majoritatea persoanelor, probabil consumați zilnic mai multe calorii decât ardeți, ceea ce poate duce la o creștere a nivelului de trigliceride. Alimentele care au un conținut ridicat de zahăr și alimentele cu un conținut ridicat de grăsimi saturate, cum ar fi brânza, laptele integral și carnea roșie, sunt cele mai decisive elemente.

Trigliceridele sunt produse în ficat, pe lângă alimentele pe care le consumăm, la fel ca și colesterolul. Funcția principală a trigliceridelor, atunci când nivelurile sunt în limite normale, este de a furniza organismului energia de care are nevoie pentru a funcționa normal. Atunci când nivelurile sunt ridicate și producem mai multe trigliceride decât utilizăm, acest lucru poate duce la o varietate de probleme de sănătate.

Atât activitatea fizică, cât și consumul unei diete sărace în carbohidrați s-au dovedit a fi utile în reducerea nivelurilor de trigliceride.

Alimentele recomandate pentru reducerea nivelului de trigliceride

Printer acestea se numara:

  • Peștele – bogat în Omega-3 (somon, sardine, ton și halibut)
  • fasolea
  • proteine sănătoase, cum ar fi produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi
  • nucile
  • legumele si fructele
  • cerealele integrale
  • cartofii dulci
  • carnea de pasăre
  • fructele de mare
  • orezul brun
  • ovăzul
  • limitați consumul de zahăr

Sfaturi pentru un stil de viață sănătos care poate ajuta la menținerea trigliceridelor în limite normale

  • Reduceți sau eliminați consumul de băuturi alcoolice
  • Desfășurați regulat o activitate fizică
  • Păstrați o greutate sănătoasă
  • Faceți controale medicale frecvente

De ce reprezintă un risc pentru sănătate faptul de a avea trigliceridele ridicate?

Nivelurile prea ridicate de trigliceride sunt asociate cu ateroscleroza, care se referă la îngroșarea și întărirea pereților arterelor. Această afecțiune crește riscul de a suferi un accident vascular cerebral, precum și de boli de inimă și atac de cord.

Hipertrigliceridemia, cunoscută în mod obișnuit sub numele de trigliceride ridicate, poate fi un precursor al mai multor boli diferite, inclusiv următoarele:

  • diabetul de tip 2,
  • boala ficatului gras non-alcoolic,
  • inflamația acută a pancreasului (pancreatita)
  • hipotiroidismul

Toate acestea sunt toate afecțiuni conexe ale unui nuvel crescut al trigligeridelor.

In concluzie:

În cele mai multe cazuri, hipertrigliceridemia, cunoscută adesea sub denumirea de trigliceride ridicate, nu se manifestă cu semne sau simptome exterioare. Un test de sânge este singura metodă care poate determina cu exactitate nivelul trigliceridelor. Nu vă fie teamă să vă faceți o gama completă de examene cel puțin o dată la jumătate de an!

Resurse:

mayoclinic.org

medlineplus.gov

heartuk.org.uk

Citeste si:

Publicat pe Lasă un comentariu

Ce este Omega 3: Avantaje si Dezavantaje

Omega 3: informații esențiale

Acizii grași omega 3 sunt un tip de grăsime pe care organismul nu este capabil să o creeze singur. Ei sunt ceea ce se numește grăsimi esențiale, ceea ce înseamnă că organismul nostru are nevoie de ele pentru a funcționa corect.

Omega 3: avantaje

Datorită numeroaselor avantaje pe care acizii grași omega-3 le oferă organismului și creierului, aceștia sunt de cea mai mare importanță. De fapt, acizii grași omega-3 se numără printre substanțele nutritive care au făcut obiectul celor mai multe cercetări.

Sistemul cardiovascular beneficiază de proprietățile protectoare ale omega 3.

Atacurile la inimă și accidentele vasculare cerebrale ocupă primele două locuri pe lista principalelor cauze de mortalitate la nivel mondial.

Încă din anii 1970, cercetătorii au făcut descoperirea surprinzătoare că persoanele care consumau carne de pește aveau un risc semnificativ redus de a contracta boli potențial letale. Acest avantaj a fost adus de ingestia de acizi grași omega 3. Se crede că consumul acestei vitamine va crește nivelul colesterolului bun, va scădea tensiunea arterială și nivelul trigliceridelor și va proteja împotriva formării cheagurilor de sânge.

Beneficiile acizilor grași omega 3 pentru ochi

Acidul docosahexaenoic, cunoscut și sub numele de DHA, este un element constitutiv esențial pentru retină, care se află în partea din spate a ochiului. Problemele de vedere reprezintă un risc potențial atunci când nivelurile de DHA sunt scăzute.

Persoanele care ingerează în mod regulat acizi grași omega 3 au un risc mai mic de a dezvolta degenerescență maculară legată de vârstă, care este una dintre cele mai frecvente boli oculare care poate duce la orbire.

Reduce sentimentele de melancolie și anxietate

Depresia este una dintre cele mai frecvente forme de boli psihice cu care se confruntă oamenii din întreaga lume. Această afecțiune se caracterizează prin sentimente de melancolie, letargie și o pierdere generală a interesului pentru viață.

Pe lângă faptul că este o problemă răspândită, anxietatea se caracterizează printr-o stare continuă de îngrijorare, precum și printr-o stare de nervozitate.

Studiile au arătat că persoanele care iau în mod regulat omega 3 au un risc mai mic de a dezvolta depresie.

Beneficiile acizilor grași omega-3 pentru dezvoltarea creierului în timpul sarcinii și la începutul vieții

Când vine vorba de dezvoltarea creierului nou-născutului, acizii grași omega-3 sunt absolut necesari. Mai multe studii au demonstrat că pot exista beneficii pentru nou-născuții ale căror mame consumă omega 3 în timpul sarcinii, printre care se numără următoarele:

  • abilități sociale și de comunicare îmbunătățite
  • un coeficient de inteligență mai mare
  • mai puține probleme de comportament
  • o probabilitate mai mică de tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD),
  • scade riscul de autism sau paralizie cerebrală.

Beneficiile acizilor grași omega-3 pentru oase și articulații

Osteoporoza și artrita sunt două dintre cele mai răspândite afecțiuni care afectează oasele. Potrivit unui studiu, acizii grași omega-3 întăresc rezistența oaselor și scad riscul de osteoporoză prin stimularea creării de calciu în oase. Acest lucru ajută la minimizarea șanselor de apariție a osteoporozei.

Beneficiile acizilor grași Omega-3 pentru tulburările autoimune

Bolile autoimune sunt afecțiuni în care sistemul imunitar al organismului atacă celulele sănătoase din organism, sub convingerea greșită că aceste celule sunt infectate cu microorganisme periculoase.

Diabetul zaharat de tip 1 este un exemplu de astfel de afecțiune. În această boală, sistemul imunitar vizează celulele din pancreas care sunt responsabile de producerea insulinei. Unele dintre aceste afecțiuni pot fi tratate cu acizi grași, care pot fi de ajutor mai ales în primele etape ale vieții unei persoane.

Beneficiile acizilor grași omega 3 pentru ficat

Afecțiunea cunoscută sub numele de steatoză hepatică non-alcoolică, cunoscută uneori sub numele de ficat gras, este extrem de răspândită. Din cauza legăturii sale directe cu obezitatea, a devenit cea mai răspândită cauză a bolilor hepatice cronice în țările din lumea occidentală.

Suplimentele cu acizi grași Omega 3, conform constatărilor specialiștilor, sunt capabile să reducă cantitatea de grăsime și inflamația din ficatul persoanelor care suferă de boala ficatului gras non-alcoolic.

Omega 3 poate proteja împotriva deteriorării cognitive asociate cu îmbătrânirea

Creierul uman poate suferi pierderi semnificative de capacitate pe măsură ce îmbătrânim. Administrarea de suplimente de omega-3 s-a dovedit în cadrul mai multor studii că diminuează riscul de apariție a bolii Alzheimer, precum și a deteriorării cognitive legate de vârstă.

Dezavantaje Omega 3 si Contraindicatii

Contraindicații și dezavantaje ale utilizării suplimentelor de omega 3.
Persoanele care suferă de afecțiuni care împiedică coagularea corectă a sângelui sau care urmează un tratament cu anticoagulante ar trebui să ia acizi grași omega 3 cu extremă prudență, deoarece dozele foarte mari au potențialul de a induce sângerări.

Chiar dacă nu se întâmplă foarte des, există unele efecte adverse potențiale, simptome precum:

  • probleme cu stomacul
  • reacții alergice
  • vărsături
  • dureri abdominale
  • diaree
  • indigestie
  • dezorientare
  • greață

Resurse:

healthline.com

albertahealthservices.ca

Publicat pe Lasă un comentariu

Dieta daneza – Avantaje si Dezavantaje – Meniu – Retete

Ce este Dieta daneza?

Dieta daneză, care durează 13 zile, este o metodă eficientă și eficace pentru a scăpa de cel puțin 4 kilograme de greutate într-un timp scurt. Ideea de bază din spatele ei este de a consuma mai multe proteine, ceea ce va accelera metabolismul și îl va face mai eficient în arderea grăsimilor pe termen lung. Prin urmare, efectele sale asupra pierderii în greutate vor continua chiar și după ce au trecut cele 13 zile.

În plus, aderarea la această dietă facilitează eliminarea surplusului de lichide acumulate în organism și, ca urmare, elimină balonarea cauzată de retenția de apă.

Meniu pentru dieta daneză pentru următoarele 13 zile:

Dieta daneză – Ziua 1

O ceașcă de ovăz cu fructe și câte o ceașcă de cafea neagră sau de ceai sunt incluse în meniul micului dejun.

La prânz, voi mânca două ouă fierte tari, spanac care poate fi gătit oricum doriți și o roșie.

Cină: 1 friptură (230 g), salată (salată dietetică specială – vezi rețeta de mai jos)

Dieta daneză – ziua 2

Micul dejun constă într-o felie de pâine integrală prăjită, un ou în stare tare și o ceașcă de cafea neagră sau de ceai.

Prânzul este format dintr-un file de curcan prăjit la cuptor și o cană de iaurt din lapte de capră

Cină: 1 file de pește mare (230 g), salată (salată dietetică specială).

Dieta daneză – Ziua 3

Micul dejun este format din 1 bucată de pâine integrală prăjită, 25 de grame de brânză de capră și 1 ceașcă de cafea neagră sau de ceai.

Prânz: 1 file de pui prăjit, salată (salată dietetică specială)

Cina a constat în supă de țelină (a cărei rețetă poate fi găsită mai jos), o roșie și un fruct.

Dieta daneză – Ziua 4

Micul dejun constă într-o felie de pâine integrală prăjită, un ou în stare tare și o ceașcă de cafea neagră sau de ceai.

Prânzul a constat într-un litru de suc de fructe și o cană de iaurt din lapte de capră.

Cina a constat dintr-un ou fiert la greu, un morcov ras și 25 de grame de brânză de capră.

Dieta daneză – Ziua 5

Micul dejun este format dintr-un morcov ras asezonat cu suc de lămâie, un ou fiert până la tare și un fruct.

La prânz, vom mânca o bucată de pește de 230 de grame, preparată cu lămâie.

Cina a constat într-un file de pui uriaș și un amestec de țelină și ceapă.

Dieta daneză – Ziua 6

Micul dejun constă într-o ceașcă de ovăz cu o bucată de fruct, alături de o ceașcă de cafea neagră sau de ceai.

Două ouă fierte și un morcov vor fi prânzul.

Cină: piept de pui la grătar (fără piele), salată (salată dietetică specială)

Dieta daneză – Ziua 7

Micul dejun constă într-o felie de pâine prăjită făcută cu cereale integrale și fie o ceașcă de cafea neagră, fie de ceai.

Prânz: 1 file de pește la cuptor, salată (salată dietetică specială)

Cină: 1 friptură la grătar (de pasăre), 1 fruct

Dieta daneză – Ziua 8

Micul dejun constă într-o felie de pâine integrală prăjită, un sfert de brânză de capră și o ceașcă fie de cafea neagră, fie de ceai.

Prânz: 2 ouă fierte, 1 file de pui la grătar, salată (salată dietetică specială)

Cină: țelină, 1 roșie, 1 fruct

Dieta daneză – Ziua 9

Micul dejun constă într-o ceașcă de cafea neagră sau de ceai, împreună cu o ceașcă de ovăz care a fost amestecat cu fructe.

Cina constă într-un file de pește la cuptor și o ceașcă de iaurt.

Cina constă într-o felie mare de piept de pui de 230 de grame și o bucată de fruct.

Dieta daneză – Ziua 10

Micul dejun constă într-o felie de pâine integrală prăjită, un sfert de brânză de capră și o ceașcă de cafea neagră sau de ceai.

Prânz: 1 ou fiert tare, salată (salată dietetică specială), pește la grătar (maximum 250 g).

Cină: țelină, 1 roșie, 1 fruct

Dieta daneză – Ziua 11

Micul dejun constă într-o felie de pâine prăjită făcută cu cereale integrale, un cub de brânză de capră, o ceașcă de cafea neagră sau de ceai și un fruct.

Prânzul a constat într-un litru de suc de fructe și o cană de iaurt din lapte de capră.

Cina a constat într-un ou fiert până la fierbere, un morcov ras și 25 de grame de brânză de capră.

Dieta daneză – Ziua 12

Micul dejun este format dintr-un morcov ras asezonat cu suc de lămâie, un ou fiert până la tare și un fruct.

O felie uriașă de pește preparată cu suc de lămâie și servită la prânz

Cină: 230 g de file de pui la grătar, salată, salată de țelină înăbușită

Dieta daneză – Ziua 13

Micul dejun constă într-o felie de pâine integrală prăjită, 25 de grame de brânză de capră și o ceașcă de cafea neagră sau de ceai.

La prânz, două ouă fierte tari și un morcov tocat mărunt.

Cină: piept de pui la grătar (fără piele), salată (salată dietetică specială).

Observații:

După a paisprezecea zi, veți putea să vă reluați obiceiurile alimentare normale. După aceea, se sugerează să treceți la o dietă mai echilibrată, una mai săracă în zahăr și grăsimi, dar mai bogată în proteine, vitamine și minerale.

Puteți trece la consumul de ciocolată caldă fără grăsimi în locul cafelei, dacă nu vă place cafeaua (doar nu adăugați zahăr sau lapte în ea). Cafeaua este permisă doar dimineața, înainte de prânz.

Puteți folosi piept de pui fără piele în locul peștelui.

Sunteți liber să înlocuiți brânza de capră cu orice brânză cu conținut scăzut de grăsimi pe care o alegeți.

Care sunt avantajele de a urma dieta din Danemarca?

Deoarece urmarea dietei de 13 zile poate duce la o pierdere semnificativă în greutate (între 4 și 10 kg) într-un timp foarte scurt (două săptămâni), aceasta a câștigat multă popularitate în ultima vreme.

În afară de o reducere rapidă a greutății, nu are alte beneficii practice. De fapt, așa-zisul impact al „creșterii” metabolismului nu a fost niciodată demonstrat de un studiu. Acest concept profită de starea de vulnerabilitate a persoanelor care caută ajutor pentru a-și recăpăta sănătatea și pentru a pierde în greutate.

Dieta tradițională din Danemarca și importanța ei în lupta împotriva celulitei

Celulita poate fi redusă dacă se urmează dieta daneză. Atunci când o persoană slăbește, aspectul celulitei se îmbunătățește, deoarece celulele adipoase din organism devin mai mici și nu mai exercită aceeași presiune asupra pielii.

Dieta daneză – pericole si Dezavantaje

Chiar dacă se crede că urmând această dietă se va accelera metabolismul, planul nu necesită nicio activitate fizică suplimentară. Cu toate acestea, compoziția corporală a unei persoane poate avea un efect asupra ratei metabolice (știind că masa musculară necesită stocarea mai multor calorii decât masa grasă).

Când vine vorba de câștigarea masei musculare și de accelerarea metabolismului, avantajele practicării unei activități fizice le depășesc cu mult pe cele ale urmării dietei daneze. Cea mai reușită strategie pentru pierderea în greutate este cea care combină schimbările alimentare cu o activitate fizică regulată (cel puțin 150 de minute pe săptămână sau 30 de minute pe zi, cu excepția weekendurilor) (și menține kilogramele). Dacă nu încorporați exerciții fizice regulate în rutina dumneavoastră în timp ce urmați această dietă, nu veți putea profita de efectele pozitive asupra sănătății care îi sunt asociate.

Dieta daneză pune accentul pe consumul de multe proteine și restricționează cantitatea de alimente specifice pe care oamenii o pot consuma (cum ar fi produsele lactate, cerealele și fructele). Ca urmare, este dezechilibrată și poate duce la o serie de deficiențe nutriționale. Restricția calorică extremă privează organismul de nutrienți importanți, pe lângă caloriile în sine.

Deoarece limitează drastic consumul de calorii, dieta daneză ar putea fi dăunătoare pentru sănătate dacă o urmați mai mult de 13 zile la rând (pe lângă faptul că provoacă epuizare și iritare). Acesta este rezultatul menținerii unui aport caloric zilnic de 800 de calorii sau mai puțin. Evitați cu orice preț să respectați dieta daneză, mai ales dacă aveți diabet sau așteptați un copil.

Efectul yo-yo este aproape sigur că va apărea dacă reducerea greutății este prea rapidă (specialiștii recomandă să nu pierdeți mai mult de un kilogram pe săptămână). Acest lucru se datorează rapidității cu care se pierde în greutate.

Poate fi o provocare să respectați dieta daneză de 13 zile, deoarece este foarte strictă. Întrucât nu se consumă băuturi care potolesc setea, precum apa, ceaiul sau cafeaua, în timpul meselor, persoanele care țin dieta sunt mai predispuse să cedeze la pofta de mâncare și să renunțe la dietă.

În plus, scăderea aportului caloric cu o cantitate extremă poate avea un impact opus asupra metabolismului și îl poate face să încetinească. Atunci când slăbești rapid, nu numai că pierzi grăsime, dar pierzi și masă musculară, ceea ce face ca rata metabolică să scadă și mai mult.

Pentru că sunt dezechilibrate și nu furnizează organismului nutrienții de care are nevoie în cantitățile adecvate, programele de slăbire care nu includ toate grupele de alimente (inclusiv fructe, legume, proteine slabe, lactate cu conținut scăzut de grăsimi, cereale și grăsimi sănătoase) nu sunt recomandate. Acest lucru se datorează faptului că acestea nu furnizează organismului nutrienții de care are nevoie în cantitățile potrivite.

Dificultatea de care se lovesc multe persoane după ce termină dieta daneză este că se întorc la vechile obiceiuri alimentare nesănătoase și sfârșesc prin a recăpăta toată greutatea pe care au pierdut-o în timpul dietei. În consecință, după ce ați finalizat această dietă, ar trebui să consumați o dietă care să fie bine echilibrată pentru a preveni recâștigarea greutății pierdute.

Cu toate acestea, țineți cont de faptul că această dietă este destul de strictă și că orice schimbare în meniu vă determină să nu mai urmați dieta, deoarece întrerupe procesul. Dacă ți se întâmplă acest lucru, cel mai repede poți începe să o faci din nou este după o perioadă de șase luni. Dacă, pe de altă parte, reușiți să duceți la bun sfârșit dieta în întregime, este recomandat cu tărie să nu o continuați pe o perioadă de doi ani.

Dacă doriți să reușiți să slăbiți cu succes cu dieta daneză, trebuie să vă asigurați că beți cel puțin 2 litri de apă pe zi și că vă angajați într-o formă de activitate fizică ușoară în mod constant. După ce ați urmat dieta daneză timp de 13 zile, trebuie să vă angajați într-o activitate fizică regulată și să mențineți o dietă sănătoasă și echilibrată pentru a prelungi efectele dietei și a preveni creșterea în greutate.

Atunci când vă gândiți să încercați o nouă dietă, dorim să vă reamintim că este foarte recomandat să vă discutați planurile cu un medic calificat.

Ce fel de alimente este permis a fi consumate în cadrul dietei daneze? Dieta daneză 13 zile

Din cauza numărului extrem de mic de calorii care sunt permise în dieta daneză în fiecare zi, aceasta este adesea considerată a fi unul dintre cele mai controversate planuri de slăbire. Din cauza potențialului de efecte adverse asupra sănătății, se recomandă insistent ca durata postului să nu depășească 13 zile. De fapt, dacă doriți să obțineți rezultatele dorite urmând această dietă, nu trebuie să consumați mai mult de 800 de calorii într-o singură zi. Acest obiectiv pare destul de ambițios dacă ne gândim că bărbații ar trebui să consume în medie 2.500 de calorii pe zi, iar femeile ar trebui să consume în medie 1.500 de calorii pe zi.

Chiar și atunci când nu depășim intervalul de 13 zile, ne confruntăm cu posibilitatea de a nu reuși, deoarece mâncăm atât de puțin. Acest lucru este deosebit de problematic, având în vedere că programul trebuie urmat la maximum și nu există loc pentru abateri.

Atunci când consumăm, nu ar trebui să completăm cu grăsimi nesănătoase și zaharuri din fabrici. Pe de altă parte, pentru a menține un nivel sănătos de hidratare pe tot parcursul zilei, este esențial să consumăm minimum doi litri de apă în fiecare zi.

Ar trebui să reușim să scăpăm de între 8 și 20 de kilograme în doar 13 zile, dacă urmăm dieta daneză întocmai.

Rețineți însă că un ritm de slăbire cuprins între 0,5 și 1 kilogram pe săptămână este cea mai sănătoasă și de durată opțiune. Prin urmare, ar trebui să vă propuneți să ardeți între 570 și 1140 de calorii în plus față de cele pe care le consumați zilnic.

Atunci când respectați liniile directoare ale dietei daneze, vă luați un angajament față de un plan de masă riguros care reduce numărul total de calorii pe care le luați zilnic. De exemplu, într-o zi s-ar putea să consumați trei mese, dar a doua zi s-ar putea să consumați doar o masă solidă și două mese lichide (apă, cafea sau ceai).

O altă ilustrare: micul dejun tradițional din dieta daneză constă într-o ceașcă de cafea la care se adaugă un singur cub de zahăr. Nu aveți voie să înlocuiți cafeaua cu ceaiul sub nicio formă.

Reguli principale:

Este esențial să nu trișați! Programul de 13 zile este extrem de specific și stabilește cu lux de amănunte în ce ar trebui să constea planul de masă al fiecărei zile. Nu aveți voie să consumați niciun alt aliment sau băutură. Dacă faceți chiar și o singură mică modificare a planului, trebuie să renunțați la tot și nu veți putea reîncepe dieta decât peste o jumătate de an.

Nu aveti voie:

  • Nu consumați alcool (bere, vin, șampanie, cidru etc.).
  • Pentru a preveni deshidratarea, trebuie să urmăriți să consumați cel puțin doi litri de apă în fiecare zi.
  • Evitați să folosiți uleiul atunci când gătiți (chiar dacă este ulei de măsline extravirgin).
  • Nu trebuie să mestecați gumă de mestecat (nici măcar gumă fără zahăr).
  • Nu trebuie folosite mierea, zahărul și pansamentele pentru salate.

Alimentele care sunt permise:

  • Sare și piper,
  • Oțet de cidru de mere.
  • Suc de lămâie,
  • Îndulcitori,
  • Usturoi, Ceapă

În cadrul unei diete care durează 13 zile, una dintre cele mai frecvente băuturi sau alimente care se consumă este cafeaua neagră preparată fără zahăr sau lapte.

Rețete de dietă daneză

Un piure din rădăcină de țelină

Pregătiți rădăcina de țelină tocând-o și adăugând apoi o ceapă mică. Se mixează legumele, apoi se asezonează cu sare și piper alb. Se ornează cu puțin cimbru și busuioc care a fost tocat mărunt.

Piept de pui care a fost copt.

Pieptul de pui trebuie să aibă condimente care să includă sare, piper negru, busuioc uscat, oregano, nucșoară, paprika și usturoi tocat. Pentru a înveli pieptul ar trebui să se folosească folie de lămâie. Se coace timp de treizeci de minute la 350 de grade. Se ornează cu busuioc proaspăt tocat.

Omletă

Amestecați într-un castron două ouă, o lingură de lapte, puțin piper, puțină sare și puțină făină. După ce mărarul și roșiile au fost tocate și prăjite pentru câteva minute, turnați amestecul de ouă în tigaie. Mărarul trebuie presărat deasupra. Se prepară la foc mic, cu capacul pus.

Carne de vită care a fost fiartă.

Pe foc se afla o bucată de friptură care a fost înmuiată în apă. Când a ajuns la fierbere, se îndepărtează spuma cu o lingură. După aceea, se adaugă tulpina și rădăcina de țelină, morcovul, trei căței de usturoi, puțină sare și puțin piper. Se fierbe aproape până când este gata. După ce a expirat timpul de fierbere, adăugați coriandrul și busuiocul și continuați să fierbeți încă cinci minute. Se fac felii din carne, apoi se asezonează cu coriandru măcinat.

O salată formată din dovleac și morcovi.

Ingredientele rase includ un morcov și 200 de grame de dovleac. Într-un bol mic, combinați sucul de la o lămâie, o portocală și o lingură de miere. Aceasta este o masă ușoară și intrigantă, în special pentru persoanele cărora le place să mănânce lucruri dulci.

Peștele se fierbe înăbușit.

Se pune peștele alb într-o oală plină cu apă, apoi se adaugă o ceapă, o bucată de rădăcină de țelină, un morcov, câteva boabe de piper negru și câteva frunze de dafin. Se fierbe până când este gata. După aceea, se adaugă puțină zeamă de lămâie, iar apoi se acoperă cu puțin mărar tocat.

O salată formată din morcovi și țelină.

un morcov dat pe răzătoare și 150 de grame de rădăcină de țelină, acoperite cu pătrunjel tocat mărunt. Adăugați în salată, înainte de a o servi, puțină zeamă de lămâie, ulei de măsline și sare.

O salată care include roșii.

Pregătiți salata tăind în cubulețe o mână de spanac proaspăt, trei roșii, doi castraveți, ardei grași și ceapă roșie. Se amestecă toate ingredientele, apoi se asezonează cu piper negru, sare, ulei vegetal și suc de lămâie. Se presară busuiocul care a fost tocat mărunt.

Concluzie

În concluzie, dieta daneză are atât avantaje, cât și dezavantaje. Dieta se bazează pe alimente tradiționale și pe utilizarea ingredientelor naturale, care pot fi benefice pentru sănătate. Cu toate acestea, poate fi și dificil de urmat din cauza restricțiilor sale asupra anumitor tipuri de alimente. În plus, meniul Dietei Daneze poate deveni monoton dacă nu este suficient de variat. În cele din urmă, este la latitudinea fiecărui individ să decidă dacă dieta daneză este sau nu potrivită pentru el.

Publicat pe Lasă un comentariu

Care este Pulsul normal in functie de varsta?

Următoarele sunt intervalele normale pentru puls, în funcție de vârsta pacientului:

  • între 70 și 90 de bătăi pe minut în prima lună.
  • între 80 și 160 de bătăi pe minut între 1 și 11 luni.1-2 ani: între 80 și 130 de bătăi pe minut (bpm).
  • Între 80 și 120 de bătăi pe minut între 3 și 4 ani.
  • între 5 și 6 ani: între 75 și 115 bătăi pe minut (bpm).
  • între 70 și 110 bătăi pe minut pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani.
  • Peste 18 ani: între 60 și 100 de bătăi pe minut.

Inima are nevoie de acțiune pentru a fi sănătoasă, la fel ca orice alt mușchi din organism. În plus, angajarea într-o activitate fizică în mod constant va ajuta la scăderea șanselor de a dezvolta boli de inimă, precum și alte afecțiuni, cum ar fi diabetul. Se recomandă să faceți exerciții fizice la un nivel scăzut sau moderat timp de o sută cincizeci de minute în fiecare săptămână. Dacă suferiți de boli de inimă, medicul dumneavoastră va putea să vă ofere sfaturi cu privire la tipurile de activitate fizică cele mai bune pentru dumneavoastră.

Este esențial să țineți cont de faptul că, spre deosebire de bărbați, femeile au un puls mai rapid datorită faptului că inimile lor sunt mai mici și pompează mai puțin sânge decât inimile bărbaților.

Pulsul normal la bărbați

Acesta poate depinde de vârsta ta și de cât de în formă ești.

Valorile pulsului în repaus la bărbați, în funcție de activitatea fizică:

Vârstă/ Formă fizică18 – 2526 – 3536 – 4546 – 5556 – 6565+
atlet49-5549-5450-5650-5751-5650-55
excelentă56-6155-6157-6258-6357-6156-61
foarte bună62-6562-6563-6664-6762-6762-65
bună66-6966-7067-7068-7168-7166-69
medie70-7371-7471-7572-7672-7570-73
sub medie74-8175-8176-8277-8376-8174-79
foarte slabă82+82+83+84+82+80+

Pulsul normal la femei

Si in acest caz pulsul depinde de vârsta ta și de activitatea ta fizica in mod obisnuit.

Valorile pulsului în repaus la femei, în funcție de activitatea fizică:

Vârstă/ Formă fizică18 – 2526 – 3536 – 4546 – 5556 – 6565+
atletă54-6054-5954-5954-6054-5954-59
excelentă61-6560-6460-6461-6560-6460-64
foarte bună66-6965-6865-6966-6965-6865-68
bună70-7369-7270-7370-7369-7369-72
medie74-7873-7674-7874-7774-7773-76
sub medie79-8477-8279-8478-8378-8377-84
foarte slabă85+83+85+84+84+85+

Femeile cu un ritm cardiac normal

Conform rezultatelor unor studii, ritmul cardiac mediu al femeilor este ușor mai mare decât cel al bărbaților. Potrivit Colegiului American de Cardiologie, există o legătură strânsă între acest lucru și cantitățile ridicate de hormoni, în special de testosteron, care sunt observate la bărbați. În mod similar, inimile femeilor sunt mai mici decât cele ale bărbaților și pompează mai puțin sânge la un ritm mai rapid.

Copiii cu un ritm cardiac normal

Ritmul pulsului unui copil s-ar putea schimba pe parcursul unei zile, în funcție de factori precum activitatea copilului, vârsta și alți factori. Frecvența maximă a pulsului este întâlnită la nou-născuți, deoarece bătăile inimii încetinesc în mod natural pe măsură ce dimensiunea corpului crește. Cel mai bine este să luați pulsul copilului atunci când acesta este calm și nu când plânge sau se joacă.

Ritmul caridac la adulti

La adulți, un puls tipic, cunoscut și sub numele de ritm cardiac normal, variază între 60 și 100 de bătăi pe minut. Cu toate acestea, tahicardia poate fi diagnosticată atunci când pulsul este ridicat (ceea ce înseamnă că inima bate rapid). Pe de altă parte, vorbim despre faptul că avem bradicardie atunci când ritmul cardiac este excesiv de lent (când pulsul este scăzut). În general, un sistem cardiovascular mai sănătos este asociat cu o frecvență cardiacă în repaus mai scăzută, deoarece sugerează că sistemul cardiovascular funcționează corespunzător. O frecvență a pulsului în repaus tipică pentru un sportiv de performanță ar putea fi de până la 40 de bătăi pe minut, de exemplu, chiar și atunci când sportivul nu face nimic în mod activ.

Informații privind ritmul mediu al inimii unei persoane

Pulsul unei persoane este dilatarea ritmică a unei artere care are loc ca urmare a pompării sângelui de către inimă. Această dilatare este cauzată de deschiderea și închiderea aortei, iar bătăile inimii sunt cele care determină valorile pulsului. Atunci când vă așezați degetele pe anumite zone de presiune, cum ar fi arterele carotide (care sunt situate la nivelul gâtului) sau artera radială, puteți simți cu ușurință dacă cineva are un puls rapid sau lent (care alimentează mâna cu sânge). Valorile normale ale pulsului sunt un semn important în practica medicală contemporană.

Pulsul normal, defalcat în valori de referință în funcție de sex și vârstă

Valorile pulsului, mai exact ritmul cardiac, pot fi afectate de o mare varietate de factori, cum ar fi:

  • gradul de activitate fizică
  • stresul si emoțiile
  • medicamentatie
  • gretutatea
  • temperatura
  • poziția corpului
  • colesterolul ridicat
  • prezenta diabetului

Resurse:

healthline.com

agelessinvesting.com

mayoclinic.org

Publicat pe Lasă un comentariu

Vitamina C: Avantaje si Dezavantaje

Ce este mai exact această vitamina C?

Vitamina C, denumită uneori acid ascorbic, este un tip de vitamină care este solubilă în apă. Vitamina C a fost inclusă în dieta persoanelor care au petrecut mult timp pe mare de-a lungul secolelor XV și XVI, în ciuda faptului că nu a fost izolată pentru prima dată până în 1928 și că nu a fost sintetizată până în 1933.

Citricele, în special, erau bine cunoscute pentru proprietățile lor medicinale chiar și în timpul exploratorului portughez Vasco da Gama, care a fost primul european care a descoperit un pasaj maritim spre India.

Alte animale și plante sunt capabile să transforme glucoza în acid ascorbic, dar oamenii nu sunt capabili să facă acest lucru. Alte maimuțe, porcii de Guineea și trandafirii capibara sunt, de asemenea, incapabili să producă vitamina C pe cont propriu.

Ce funcție îndeplinește vitamina C în organism?

Colagenul este un compus proteic care ajută la regenerarea celulelor din piele, gingii, oase și dinți, precum și a pereților vaselor de sânge. Vitamina C este o componentă esențială în producția de colagen, care joacă un rol crucial în acest proces. În plus, îmbunătățește capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva infecțiilor, stimulând activitatea leucocitelor, limfocitelor și a anticorpilor, toate acestea fiind responsabile de eliminarea agenților infecțioși. Ea are chiar potențialul de a ne ajuta să ne ferim de efectele negative ale poluării.

Alimente și băuturi cu densitate de vitamina C

Următoarele categorii de alimente sunt deosebit de bogate în vitamina C:

  • Citricele – portocale, grapefruit
  • Kiwi
  • Kale, spanacul, varza de Bruxelles, broccoli, mazărea și sparanghelul sunt exemple de legume care au culoarea verde.
  • Varza, varza roșie
  • Ardei roșii, ardei verzi și ardei iuți
  • Căpșuni
  • Guava
  • Papaya
  • Pepene verde
  • Ananas
  • Cartofi dulci
  • Suc de roșii

Numeroasele efecte pozitive pe care vitamina C le are asupra organismului

Iată o listă a avantajelor consumului de vitamina C:

  • Ajută la vindecarea rănilor, arsurilor și a gingiilor care sângerează
  • Este un ingredient natural
  • Contribuie la o îmbunătățire generală a sistemului imunitar
  • Stimulează eficiența medicamentelor folosite pentru tratarea infecțiilor tractului urinar
  • Accelerează procesul de vindecare după o intervenție chirurgicală
  • Contribuie la scăderea nivelului de colesterol
  • Contribuie la tratarea și prevenirea răcelii comune sau a gripei
  • Previne dezvoltarea unor forme de cancer (unele studii arată o anumită corelație între consumul de vitamina C și un risc redus de cancer, în timp ce alte studii nu au găsit o astfel de legătură)
  • Ajută la contracararea formării nitrozaminelor, care sunt unii dintre cei mai puternici agenți cancerigeni
  • Efect laxativ
  • Ingredient natural
  • Crește absorbția fierului
  • Reduce impactul mai multor substanțe chimice alergene
  • Reduce pericolul coagulării sângelui
  • Ajută la tratarea și prevenirea răcelii comune
  • Contribuie la scăderea tensiunii arteriale
  • Protejează împotriva scorbutului

Există unele dovezi că vitamina C poate îmbunătăți starea de spirit. Potrivit mai multor studii, cei care au un deficit de vitamina C sunt mai predispuși la sentimente de oboseală și depresie. Prin urmare, administrarea unui supliment de vitamina C poate avea un impact benefic asupra stării de spirit.

S-a demonstrat că vitamina C stimulează vigilența mentală, precum și diminuează nivelul de anxietate.

Care este cantitatea recomandată de vitamina C care trebuie luată în fiecare zi?

Conform specialistilor 80 de miligrame ar fi cantitatea minimă de vitamina C care ar trebui consumată zilnic.

Cu toate acestea, această cantitate poate fi mai mică în cazul tinerilor și mai mare în cazul femeilor însărcinate și al fumătorilor.

Deoarece fumatul unui pachet de țigări pe zi poate reduce cantitatea de vitamina C din organism cu până la 40%, aceștia ar trebui să ia încă 35 mg în plus față de doza sugerată.

Doze mai mari de vitamina C pot fi consumate în momentele în care dieta nu conține o cantitate abundentă de legume și fructe.

Cu toate acestea, este important de reținut că doza zilnică maximă recomandată de vitamina C este de 2.000 de miligrame.

Iata mai jos o lista cu cantitatile recomandate:

  • Femeile însărcinate și cu vârsta sub 18 ani ar trebui să ia 80 mg;
  • Femeile însărcinate și cu vârsta peste 19 ani ar trebui să ia 85 mg
  • Femeile care alăptează și cu vârsta sub 18 ani ar trebui să ia 115 mg
  • Femeile care alăptează cu vârsta peste 19 ani ar trebui să ia 120 mg
  • Bărbații cu vârsta peste 19 ani ar trebui să ia 90 mg, iar femeile cu vârsta peste 19 ani ar trebui să ia 75 mg.

În cele ce urmează este prezentat modul în care doza zilnică recomandată pentru copii variază în funcție de vârstă:

  • 0-6 luni – 40 mg
  • 7-12 luni – 50 mg
  • 1-3 ani – 15 mg
  • 4-8 ani – 25 mg
  • 9-13 ani – 45 mg
  • Băieți, 14-18 ani – 75 mg
  • Fete, 15-18 ani – 65 mg.

De asemenea, se recomandă ca cei care fumează să mărească cantitatea de vitamina C pe care o iau în fiecare zi cu 35 de miligrame, dar aportul zilnic total nu trebuie să depășească 2000 de miligrame.

Vitamina C este un nutrient care este necesar pentru dezvoltarea țesuturilor copiilor, care la rândul său îi ajută pe cei mici să crească.

Concluzie:

Prin urmare, vitamina C este o substanță solubilă în apă care poate fi obținută prin consumul de alimente bogate în vitamina C, precum și prin suplimente de vitamina C.

Beneficiile sunt vaste, de la îmbunătățirea absorbției fierului și scăderea tensiunii arteriale până la consolidarea sistemului imunitar și păstrarea sănătății inimii, minimizarea stresului oxidativ și scăderea hipertensiunii arteriale.

Altfel spus, consumul de alimente bogate în vitamina C sau administrarea de suplimente de vitamina C este o metodă ușoară de a satisface cerințele valorii zilnice necesare pentru ca organismul dumneavoastră să fie sănătos.

Citeste si:

Publicat pe Lasă un comentariu

Ce este melatonina: Tot ce trebuie sa stii

Melatonina: ce este mai exact?

Melatonina este un hormon care acționează în organism pentru a ne face să ne simțim somnoroși. Producția de melatonină în creier este afectată de momentul zilei, producția crescând atunci când este întuneric și scăzând atunci când este lumină. Melatonina ajută la reglarea ciclurilor de somn și de trezire. Sinteza melatoninei tinde să scadă pe măsură ce oamenii îmbătrânesc.

Melatonina, funcția sa și efectele pe care le are asupra organismului

Pentru început, melatonina controlează ritmul circadian, care este responsabil pentru gestionarea ciclului natural de somn-veghe al organismului. Persoanele care au probleme în a adormi sau a rămâne adormite o iau pentru că îi ajută să adoarmă.

Melatonina este capabilă să moduleze funcția imunologică, tensiunea arterială și nivelul de cortizol, pe lângă capacitatea sa de a îmbunătăți calitatea somnului. Conform concluziilor mai multor studii, aceasta posedă și o acțiune antioxidantă care poate afecta evoluția unei varietăți de boli.

Studiile au arătat că melatonina poate îmbunătăți sănătatea ochilor, diminuează simptomele depresiei sezoniere și ameliorează simptomele bolii de reflux gastroesofagian. Ajuta si la tratarea ulcerului gastric (sursa naturalmedicinejournal.com)

Ce fel de consecințe pot apărea din cauza faptului că nivelul de melatonină din organism este dereglat?

Este necesar să aveți suficient somn reparator pentru a fi complet viabili, odihniți și concentrați pe sarcina de care vă ocupați. În plus, hormonul somnului are un impact semnificativ asupra calității generale a somnului cuiva. Atunci când nivelurile de melatonină ale unei persoane sunt scăzute, aceasta este predispusă la anxietate. De asemenea are probleme în a face față evenimentelor stresante, se luptă să adoarmă sau să rămână adormită și se trezește mult prea devreme dimineața.

Este posibil ca motivele pentru care nivelurile de melatonină ale unei persoane nu sunt acolo unde ar trebui să fie pentru un somn confortabil să fie unice pentru acea persoană. Pe de altă parte, modul de viață al cuiva este frecvent învinuit pentru dezechilibru.

Care sunt avantajele administrării de suplimente de melatonină?

Îmbunătățește sănătatea ochilor

Melatonina este capabilă să protejeze celulele oculare de a fi deteriorate, deoarece conține o cantitate mare de antioxidanți. În plus, cadrele medicale consideră că utilizarea melatoninei poate fi benefică în tratamentul unor boli precum glaucomul și degenerescența maculară legată de vârstă.

Suplimente de 3 miligrame de melatonină au fost administrate la o sută de pacienți care sufereau de degenerescență maculară legată de vârstă, pentru o perioadă cuprinsă între șase luni și doi ani. S-a descoperit că melatonina are capacitatea de a proteja retina, de a încetini procesul de degenerare a vederii și de a menține acuitatea vizuală.

Melatonina este principalul tratament pentru insomnie.

Melatonina este denumită uneori „hormonul somnului” și există un motiv întemeiat pentru această poreclă. Este cel mai popular remediu natural pentru tratarea problemelor legate de somn, cum ar fi insomnia, și cel mai eficient supliment pentru somn în general.

Mai multe studii au arătat că melatonina poate duce la îmbunătățirea calității somnului (sursa hopkinsmedicine.org)

În special, un studiu la care au participat 50 de pacienți cu insomnie a arătat că administrarea de melatonină cu două ore înainte de culcare i-a ajutat pe oameni să adoarmă mai repede și a îmbunătățit calitatea generală a somnului lor. S-a demonstrat că acest lucru a fost valabil.

Ar putea ameliora tulburarea afectivă sezonieră

Se estimează că aproape 10 la sută dintre oamenii din întreaga lume suferă de tulburare afectivă sezonieră, care mai este denumită și depresie sezonieră. Acest tip special de depresie se manifestă anual, tocmai odată cu schimbarea anotimpurilor. În cele mai multe cazuri, simptomele se manifestă între sfârșitul toamnei și începutul iernii.

O modificare a ritmului circadian datorată reducerii luminii naturale este una dintre ipotezele avansate de experți pentru a explica acest fenomen. Melatonina este administrată pacienților care suferă de depresie sezonieră pentru a le atenua simptomele, datorită proprietăților de reglare a ritmului circadian ale compusului.

S-a constatat că o perturbare a ritmului circadian contribuie la depresia sezonieră într-un studiu la care au participat 68 de persoane. Studiul a constatat, de asemenea, că administrarea zilnică de capsule de melatonină a redus simptomele depresiei sezoniere.

Poate determina o creștere a sintezei hormonului de creștere uman

Procesele de dezvoltare și regenerare celulară nu sunt posibile fără prezența hormonului uman de creștere, cunoscut și sub numele de somatotropină. Atunci când există o cantitate mare de HGH, există și un nivel ridicat de masă și forță musculară.

Studiile au arătat că utilizarea suplimentelor de melatonină poate crește nivelul hormonului de creștere uman (HGH) la bărbați.

Tratamentul bolii de reflux gastroesofagian poate beneficia de utilizarea sa.

Refluxul acidului gastric în esofag este cauza principală a bolii de reflux gastroesofagian (GERD), cunoscută și sub numele de indigestie acidă. Arsurile la stomac, greața și eructațiile sunt simptomele acestei boli.

Cercetătorii au demonstrat că melatonina poate inhiba producția de acid în stomac. În plus, aceasta scade cantitatea de oxid nitric produsă. Oxidul nitric este o moleculă care poate relaxa sfincterul esofagian inferior, făcând mai simplă deplasarea acidului gastric de la stomac la esofag.

Melatonina s-a dovedit a fi eficientă în tratamentul atât al arsurilor la stomac, cât și al refluxului gastroesofagian (GERD).

Dificultățile de somn sunt frecvent rezultatul unei vieți stresante și al incapacității de a-și gestiona eficient stresul asociat

Naturalis Somncontrol este un tratament excelent pentru insomnie și ajută la îmbunătățirea calității somnului ca parte a unui stil de viață sănătos care include exerciții fizice regulate, o dietă echilibrată și timp pentru relaxare. Un comprimat de Naturalis Somncontrol trebuie utilizat o dată pe zi, între 30 și 60 de minute înainte de culcare.

Magneziul și vitamina B6 au amândouă un rol în funcționarea sănătoasă a sistemului nervos și joacă un rol în reducerea senzației de epuizare și a oboselii.

Melatonina este utilă în reducerea timpului necesar pentru a adormi, precum și în ameliorarea simptomelor anumitor tulburări de somn. Consumul a 1 miligram de melatonină chiar înainte de a merge la culcare va produce efectele pozitive dorite.

Valeriana diminuează tensiunea provocată de un stil de viață solicitant și îi ajută pe oameni să obțină, ca urmare, o calitate mai bună a somnului.

L-triptofanul, care face parte din grupul de aminoacizi cunoscuți sub numele de aminoacizi esențiali, este utilizat de creier împreună cu magneziul și vitamina B6 pentru a produce serotonina și melatonina, substanțe chimice care induc somnul.

Datorită impactului alcaloizilor din compoziția sa asupra receptorilor GABA, macul-californian are un efect sedativ, anxiolitic și analgezic. Aceste efecte sunt cauzate de prezența receptorilor GABA în creier, în special în neuronii intermediari inhibitori.

Cum se administrează corect melatonina?

Marea majoritate a medicilor și a altor profesioniști din domeniul medical sunt de acord că este perfect sigur să consumați melatonină. Atunci când este consumată în cantități excesive, se știe că aceasta crește tensiunea arterială. Din acest motiv, persoanele care au deja tensiune arterială ridicată ar trebui să ceară sfatul unui profesionist din domeniul medical înainte de a utiliza acest produs. În plus, este imperativ să comunicați orice efecte adverse deosebite pe care le resimțiți medicului dumneavoastră de familie.

Atât vârsta individului, cât și motivul pentru care ia suplimentul au un rol în determinarea dozei adecvate.

Doze pentru adulți

În funcție de aplicația preconizată, doza recomandată pentru adulți variază între 1 miligram (mg) și 5 mg. Pe de altă parte, dozele ar putea varia de la 0,5 la 10 mg.

Este posibil ca o doză mai mică să fie mai benefică decât una mai mare în anumite circumstanțe. De exemplu, o doză de aproximativ 0,3 mg este comparabilă cu cantitatea care este produsă în mod natural de către organism. Nivelul de melatonină din sânge va crește la un nivel mai ridicat atunci când este administrată în cantități mai mari.

Doze adecvate pentru copii

Atunci când se tratează copiii, doza inițială trebuie să fie cea mai mică posibilă. De cele mai multe ori, copiii au nevoie doar de 0,5 sau 1 mg, iar aceasta trebuie administrată cu 1-2 ore înainte de culcare. Dacă după o oră de stat în pat copilul dumneavoastră nu reușește încă să adoarmă, creșteți doza cu 0,5 mg la fiecare câteva zile până când adoarme.

Copiii cu vârsta sub trei ani au nevoie doar de una până la trei miligrame pentru a adormi, însă copiii mai mari și adolescenții au nevoie de obicei de cantități ceva mai mari. Persoanele care au probleme în a adormi sau a rămâne adormite ar trebui să ia 3-6 mg în fiecare zi.

Cu toate acestea, este esențial ca persoanele care sunt interesate să ia melatonină să consulte un medic înainte de a începe acest regim de suplimente.

Resurse:

www.yourhormones.info
www.naturalmedicinejournal.com
www.hopkinsmedicine.org
www.hormone.org
www.healthlinkbc.ca
www.sleephealthfoundation.org.au
www.mayoclinic.org
www.sleepfoundation.org

Publicat pe Lasă un comentariu

Accidentul vascular cerebral – AVC

Un accident vascular cerebral este rezultatul unei întreruperi sau al unei reduceri a alimentării cu sânge a unei părți a creierului. Acest lucru împiedică țesutul cerebral să primească oxigenul și nutriția de care are nevoie pentru a supraviețui. În acest scenariu particular, moartea celulelor cerebrale ar putea începe în câteva minute. Un accident vascular cerebral este o urgență medicală, iar obținerea de îngrijiri cât mai curând posibil este esențială.

Intervenția într-un stadiu mai timpuriu poate diminua cantitatea de daune aduse creierului și poate preveni dificultățile ulterioare.

Un accident vascular cerebral este o urgență medicală care necesită asistență medicală imediată pentru a reduce riscul de leziuni permanente.

Accident vascular cerebral

Simptomele accidentului vascular cerebral

Dacă dvs. sau cineva din jurul dvs. suferă un accident vascular cerebral, este imperativ să acordați o atenție deosebită la apariția simptomelor. Există opțiuni terapeutice care, dacă sunt oferite rapid după debutul accidentului vascular cerebral, pot avea un impact foarte pozitiv asupra recuperării pacientului.

Câteva exemple de semne și simptome sunt:

  • Atât vorbirea, cât și înțelegerea a ceea ce spun ceilalți pot fi o provocare pentru individ.
  • Paralizia facială, amorțeala brațelor sau a picioarelor sau slăbiciunea picioarelor pot apărea brusc.
  • Probleme de vedere la unul sau ambii ochi, inclusiv vedere dublă și tulburări de vedere.
  • O durere de cap severă și bruscă, care poate sau nu să fie însoțită de greață, amețeli sau pierderea cunoștinței.
  • Durere la mers, problemele de dezechilibru și o scădere a coordonării sunt toate simptome ale acestei afecțiuni.

Când ar trebui să se meargă la medic?

Puteți ajuta pacientul cu accident vascular cerebral să primească tratamentul de care are nevoie urgent acționând imediat. Tratamentul accidentului vascular cerebral are cel mai mare succes atunci când este diagnosticat în aproximativ trei ore de la apariția simptomelor.

Dacă acționați rapid, puteți ajuta pacientul cu AVC să primească tratamentul de care are nevoie urgent. Notarea momentului în care au apărut primele simptome este importantă, deoarece îi permite medicului curant să selecteze cel mai potrivit tratament.

Dacă dumnevoastră credeți că cineva are un accident vascular cerebral, formula F.A.S.T. dictează că trebuie să reacționați rapid și să faceți următorul test:
F – Față: Instruiți persoana să adopte o față fericită. Gura pare să fie lăsată într-o parte sau fața pare să fie asimetrică?
A – Brațele: Cereți persoanei să ridice simultan ambele brațe deasupra capului în timp ce o priviți. Există unul dintre ele care nu se mișcă sau care este mai jos decât celălalt?
S – Vorbire – Investigați mai mult cerându-i persoanei să recite o frază scurtă de exemplu, „Cerul este albastru”. Nu înțelegeți ce spune sau vorbește într-un mod ciudat?
T – Telefon 112 – Sunați fără întârziere la serviciile de urgență dacă observați oricare dintre aceste simptome de avertizare. Spuneți operatorului că credeți că persoana a suferit un accident vascular cerebral și dați-i ora la care au apărut simptomele inițiale ale persoanei, astfel încât să o poată transporta la spital cât mai repede posibil. Acest lucru va asigura că persoana primește tratamentul adecvat.

Diferite tipuri de accidente vasculare cerebrale

  • Un accident vascular cerebral hemoragic este cel care rezultă în urma unei artere cerebrale rupte sau care prezintă scurgeri. Atunci când se întâmplă acest lucru, sângele care se scurge din arteră exercită o presiune excesivă asupra celulelor cerebrale, ceea ce duce la moartea acestora. Se știe că boli precum hipertensiunea arterială și anevrismele contribuie la apariția accidentelor vasculare cerebrale hemoragice. Există două tipuri: hemoragia cerebrală, care este cea mai frecventă și are loc atunci când o arteră cerebrală se rupe, și hemoragia subarahnoidiană, care are loc în spațiul subarahnoidian mai puțin frecventă – hemoragie în zona dintre creier și țesutul subțire care îl acoperă.
  • Accidentele vasculare cerebrale ischemice sunt cel mai frecvent tip de accident vascular cerebral, care poate fi cauzat fie de o arteră blocată, fie de o ruptură a unui vas de sânge accident vascular cerebral hemoragic. Unele persoane pot experimenta pur și simplu o întrerupere momentană a fluxului de sânge către creier. Această afecțiune este cunoscută sub numele de atac ischemic tranzitoriu AIT și nu determină simptome care să dureze o perioadă lungă de timp. Tratamentul și reabilitarea sunt ambele afectate de tipul de accident vascular cerebral pe care l-a suferit un pacient.
  • Un atac de ischemie tranzitorie, adesea cunoscut sub numele de mini-atac cerebral, este următorul: Alimentarea cu sânge a creierului este întreruptă pentru o perioadă relativ scurtă de timp, de obicei nu mai mult de cinci minute, ceea ce distinge această formă de accident vascular cerebral de celelalte două tipuri primare de accident vascular cerebral. Cu toate acestea, este esențial să fim conștienți de faptul că un AIT poate servi ca indicator timpuriu al unui viitor accident vascular cerebral. Ca și în cazul oricărui alt accident vascular cerebral masiv, este necesară o asistență medicală rapidă. În plus, nu există nicio modalitate de a spune dacă simptomele sunt cele ale unui accident vascular cerebral minor sau ale unui accident vascular cerebral de amploare, deoarece este imposibil să se facă diferența între cele două. AIT poate fi cauzat de trombi, la fel cum poate fi cauzat de un accident vascular cerebral ischemic. Nu în ultimul rând, cei care au un atac ischemic tranzitoriu, dar nu solicită tratament pentru acesta, prezintă un risc crescut de a suferi un accident vascular cerebral major în anul următor.
  • Accidentul vascular cerebral cauzat de un blocaj la nivelul vaselor de sânge este cel mai frecvent tip de accident vascular cerebral. Atunci când fluxul de sânge este întrerupt într-o arteră care alimentează creierul cu oxigen, acest lucru duce la o afecțiune cunoscută sub numele de accident vascular cerebral ischemic. Cheagurile din fluxul sanguin cauzează frecvent blocaje, care, la rândul lor, duc la accidente vasculare cerebrale ischemice.

Factori determinanți ai riscului de accident vascular cerebral

Există o serie de factori de risc care pot fi crescuți, printre care se numără următorii:

  • Elemente legate de stilul de viață
  • Consumați alcool
  • Apnee obstructivă în timpul somnului
  • Diabet sau niveluri ridicate de colesterol
  • Nu sunteți foarte activ
  • Faptul de a fi supraponderal sau obez
  • Aspecte legate de îngrijirea sănătății
  • Niveluri nesănătoase ale tensiunii arteriale
  • Fumatul sau fumatul pasiv
  • Boli cardiovasculare
  • Niveluri nesănătoase de tensiune arterială

Alți factori care pot crește șansele unei persoane de a suferi un accident vascular cerebral

Aceștia includ următoarele:

Persoanele care au mai puțin de 55 de ani au un risc mai mic decât cele care au o vârstă mai înaintată.
Sexul: Pericolul este mai mare pentru bărbați decât pentru femei. Femeile de o vârstă similară cu cea a bărbaților au o rată de mortalitate mai mare și sunt mai susceptibile de a suferi un accident vascular cerebral decât bărbații de aceeași vârstă.
Hormonii: Un risc crescut de accident vascular cerebral este asociat cu administrarea de terapie hormonală care conține estrogen sau de pilule contraceptive, ambele incluzând estrogen.
Complicații rezultate în urma unui accident vascular cerebral
În funcție de perioada de timp în care creierul este privat de aportul de sânge și de regiunea creierului care este afectată, un accident vascular cerebral poate crea ocazional o afecțiune care este fie tranzitorie, fie permanentă. Următoarele sunt exemple de complicații:

  • Pierderea mișcărilor musculare voluntare sau paralizia
  • Dificultate fie în vorbire, fie în înghițire
  • O cădere a memoriei sau a altor capacități cognitive
  • Tulburări emoționale, depresie
  • Durere
  • Modificări ale comportamentului, precum și ale capacității de a se îngriji singuri

Prevenire

Pentru a vă reduce șansele de a suferi un accident vascular cerebral, este important să fiți conștienți de factorii de risc cu care vă confruntați, să urmați sfaturile medicului dumneavoastră și să mențineți un stil de viață sănătos.

  • Luați sub control problemele legate de hipertensiune arterială.
  • Păstrați-vă greutatea acolo unde ar trebui să fie.
  • Fructele și legumele ar trebui să reprezinte o parte semnificativă din dieta dumneavoastră.
  • Renunțați la fumat
  • Reduceți cantitatea de grăsimi saturate pe care o consumați zilnic.
  • Gestionați diabetul
  • Faceți exerciții fizice în mod regulat
  • Consumați alcool cu moderație, dacă este cazul, sau nu-l consumați deloc.
  • Tratați apneea obstructivă de somn

Medicamente utilizate pentru prevenire

Medicul dumneavoastră vă poate sfătui să luați medicamente pentru a vă reduce riscul de a suferi un alt accident vascular cerebral dacă ați suferit anterior un atac ischemic tranzitoriu (AIT) sau un accident vascular cerebral ischemic.

Acestea pot include:

  • Medicamente antiplachetare. Trombocitele sunt celulele sanguine responsabile de formarea trombilor (cheaguri de sânge). Aceste medicamente diminuează probabilitatea de apariție a trombilor prin faptul că fac celulele mai puțin aderente unele la altele. Aspirina este medicamentul din această categorie care se încadrează în cea mai frecventă utilizare, dar nu trebuie să îl luați niciodată fără să vă consultați mai întâi medicul.
  • Medicamente anticoagulante. Persoanele care prezintă un risc ridicat de accident vascular cerebral pot beneficia de acestea, deoarece reduc la minimum probabilitatea formării trombilor și a sângerărilor, precum și riscul de accident vascular cerebral.

Resurse:

  • Cerebral Vascular Disease and Neurovascular Injury in Ischemic Stroke – https://www.ahajournals.org/doi/full/10.1161/CIRCRESAHA.116.308427
  • Advances in the Vascular Pathophysiology of Ischemic Stroke – https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0049384800002188
  • Low levels of serum ionized magnesium are found in patients early after stroke which result in rapid elevation in cytosolic free calcium and spasm in cerebral vascular muscle cells – https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0304394097004710

Poate te intereseaza si:

Publicat pe Lasă un comentariu

Cât timp se poartă lentilele de contact?

Acesta este, fără îndoială, unul dintre subiectele care este cel mai des întalnit și este, de asemenea, întrebarea care primește cea mai largă gamă de răspunsuri.

Care este un factor mai important: data la care expiră lentilele sau întreaga perioadă de timp în care le-am purtat?

Să ne imaginăm, de exemplu, că vă puneți ocazional lentilele de contact atunci când vă aflați la volan în weekenduri. Dacă sunt lentile bisăptămânale, acest lucru sugerează că le puteți purta pentru o perioadă de timp mai mare de paisprezece zile?

Unele persoane au această convingere și recomandă dublarea perioadei de timp în care ar trebui purtate lentilele atunci când acestea sunt purtate doar rar. Prin urmare, ei cred că vor putea purta lentilele lunare timp de o lună întreagă dacă poartă lentilele bisăptămânale o dată la două zile.

Cu toate acestea, nu este cazul! Categoric nu este așa.

Chiar dacă sunt păstrate într-o soluție de depozitare, lentilele de contact vor începe să se deterioreze imediat ce sunt scoase din ambalaj. Iar riscul de a dobândi depuneri care ar putea cauza dificultăți și infecții crește cu fiecare zi care trece după ziua în care produsul ar trebui să expire.

Cea mai rentabilă măsură ar fi să consultați un oftalmolog, care vă va putea recomanda tipul de lentile care va funcționa cel mai bine pentru ochii dumneavoastră. Ca urmare a progreselor tehnologice, producătorii de lentile dezvoltă modele noi și superioare de lentile care se adaptează la o varietate de modele de purtare. În plus, atunci când vine vorba de perioada de timp în care trebuie purtate lentilele, le vom aranja în următoarele rânduri, în funcție de perioada de timp recomandată:

Lentile de contact de unică folosință

Cele mai benefice lentile pentru ochii în stare bună de sănătate. Scoateți-le seara și asigurați-vă că puneți altele noi a doua zi.
Nu aveți nevoie de suporturi speciale sau soluții de curățare pentru lentilele de contact de unică folosință, deoarece acestea nu trebuie curățate.

Lentilele de contact bisăptămânale care trebuie înlocuite la fiecare două săptămâni trebuie folosite în timpul zilei, depozitate într-o husă care conține soluție pentru lentile peste noapte și înlocuite cu o pereche de lentile noi o dată la două săptămâni.
Unul dintre cele mai comune tipuri de lentile de contact este varianta lunară.

Acestea sunt destinate utilizării în timpul zilei, deși anumite tipuri funcționează corespunzător și în timpul nopții. Acestea se îndepărtează înainte de culcare, la fel ca lentilele bi-lunare, și se păstrează într-o soluție pentru lentile pe durata nopții.

Deoarece pot fi folosite de până la 90 de ori, lentilele trimestriale se numără printre cele mai rentabile soluții disponibile pentru persoanele care poartă lentile de contact. Întreținerea acestor lentile este aceeași cu cea a lentilelor lunare și bilunare.

Aceste lentile de contact au un ciclu de înlocuire de șase luni și nu sunt destinate utilizării zilnice

Ele sunt garantate pentru a fi utilizate pentru o perioadă de timp prelungită și sunt potrivite în special pentru persoanele care sunt obișnuite să poarte lentile de contact și care respectă cu sfintenie normele de curățenie. Există un risc ridicat de infecție ori de câte ori lentilele de contact sunt manipulate pentru perioade lungi de timp.

Lentilele cu purtare prelungită, cunoscute uneori sub denumirea de lentile permanente, nu necesită depozitare peste noapte, deoarece pot fi purtate continuu pe toată durata de utilizare. Atunci când pleoapele sunt închise, aceste lentile continuă să permită oxigenului adecvat să ajungă la cornee, în ciuda faptului că au o permeabilitate foarte mare la oxigen.

Chiar dacă ați putea economisi bani scăzând frecvența cu care cumpărați lentile de contact, costul medicamentelor și tratamentelor oftalmologice pe care va trebui să le întreprindeți vă va face să cheltuiți mai mulți bani în general.

Deoarece riscați să vă deteriorați permanent ochii, nu merită să încercați să economisiți bani pe o componentă atunci când renunțați la beneficiile asociate cu o altă componentă care este mai sanatoasa.

Câte ore într-o singură zi pot să folosesc lentilele de contact?

Dacă folosiți lentile de contact și adormiți cu ele pe ochi, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, probabil că vă veți trezi cu ochii iritați. Acest lucru se poate întâmpla chiar dacă le purtați doar pentru câteva minute.

Marea majoritate a lentilelor de contact de astăzi sunt construite dintr-o substanță numită hidrogel, care, atunci când ochii sunt închiși, se usucă într-un timp foarte scurt. În această discuție, nu vom lua în considerare scenariul în care folosiți lentilele de contact pentru o perioadă lungă de timp.

Există șanse mari să nu aveți niciun simptom și să nu observați niciun defect al lentilelor pe termen scurt, însă repercusiunile purtării lentilelor de contact pentru o perioadă mai lungă decât cea recomandată sunt dăunătoare pentru ochii dumneavoastră atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Dacă alegeți să purtați lentilele de contact pentru o perioadă mai lungă de timp, veți reduce cantitatea de oxigen care ajunge la ochii dumneavoastră.

Persoanele care cred că pot prelungi perioada de timp în care pot purta lentilele de contact, purtându-le prea des, riscă să se confrunte cu oboseala oculară.

Ca urmare a acestei decizii, oamenii au dezvoltat afecțiuni precum: cheratită, ulcere corneene, edem cornean, abraziuni corneene și conjunctivită.

Prin urmare, dacă purtați lentile de contact mai mult de 10-12 ore pe zi, vederea dumneavoastră ar putea fi grav afectată, iar în unele cazuri ar putea fi chiar pierdută.

Acest lucru se datorează faptului că, în timp, ochii dumneavoastră se usucă, iar pe cornee apar vase de sânge anormale. Dacă purtați lentile de contact pentru această perioadă de timp, ochii dumneavoastră ar putea fi chiar afectați permanent.

Să nu uităm de suportul pentru lentile. Și acesta expiră!

Da, expiră. Pentru a determina cât de frecvent trebuie curățat sau înlocuit suportul de lentile, trebuie să consultați recomandările furnizate de producătorul soluției. Aruncați soluția folosită imediat ce lentilele au fost scoase din suport.

Acțiunile care sunt recomandate pot varia, dar în cele mai multe cazuri, acestea constau în curățarea suportului cu soluție proaspătă și apoi lăsarea acestuia să se usuce la aer fără capace. Dacă respectați aceste reguli, veți reduce riscul de a dezvolta o infecție sau o inflamație.

Biofilmul este o substanță care se poate forma și crește în corpul dumneavoastră, ajutând la ascunderea bacteriilor de dezinfectanți. Biofilmul este produs de bacterii și de alte microorganisme, iar denumirea sa vine de la această substanță. Deoarece biofilmul este invizibil cu ochiul liber, este important să vă schimbați absorbantele cel puțin o dată la o lună sau la trei luni.

După perioada de purtare recomandată, în urma testelor efectuate de companiile producătoare, dar și de FDA (Food and Drug Administration, SUA), materialul lentilei se degradează, transmisibilitatea oxigenului scade și, în plus, corneea poate fi zgâriată!

Abraziuni ale corneei

Zgârierea corneei este un potențial efect secundar al purtării lentilelor de contact pentru o perioadă de timp excesivă. La început, substanța din care sunt create lentilele de contact are o textură netedă. Cu toate acestea, pe măsură ce trece timpul, materialul se deteriorează, ceea ce poate duce la abraziuni ale corneei.

O persoană care suferă de această afecțiune poate prezenta simptome precum sensibilitate la lumină, lacrimi excesive sau senzația că are ceva prins în ochi. Deși este posibil să nu fie necesar să se trateze unele abraziuni, tratamentul poate fi necesar pentru altele. Vizitați medicul oftalmolog dacă aveți aceste simptome.

Publicat pe Lasă un comentariu

Lentile de Unica Folosinta: Avantaje si Dezavantaje

Nu vă îngrijorați dacă ați luat decizia de a pleca într-o vacanță în această vară, dar nu sunteți încă sigur de modul în care vă veți descurca cu purtarea lentilelor de contact sau dacă doriți să renunțați la ochelari pe durata călătoriei.

Există o metodă convenabilă disponibilă pentru a renunța la procesul de întreținere și dezinfectare a lentilelor. Este vorba de un tip de lentile de contact care pot fi purtate doar o zi si apoi pot fi aruncate.

Puteți alege să folosiți temporar lentile și veți avea parte de o varietate de avantaje

Dacă alegeți să purtați lentile de contact de unică folosință în următoarea călătorie, fie că mergeți la mare sau la munte, vă veți bucura de o serie de beneficii. Aici ne referim la costuri reduse, bagaje mai ușoare, siguranta în ceea ce privește lentilele dumneavoastră, protecție sporită, un risc redus de infecție și o purtare foarte confortabilă. Aceste beneficii sunt doar câteva dintre numeroasele motive pentru care ar trebui să faceți acest lucru.

Continuați să citiți pentru a descoperi câteva dintre motivele pentru care ar trebui să le includeți în valiza dumneavoastră data viitoare când veți călători în vacanță.

Care sunt avantajele utilizării lentilelor de unică folosință în vacanță?

Amintiți-vă că lentilele de contact de unică folosință, la fel ca și echivalentele lor mai tradiționale, sunt clasificate ca dispozitive medicale de tip IIB. Aceste lentile sunt purtate pentru a trata probleme de vedere, cum ar fi: miopia, hipermetropia, astigmatismul, presbiopia sau orice combinație a acestor afecțiuni.

Cel mai mare beneficiu al lentilelor de contact de unică folosință este că, dintre toate tipurile de lentile de contact, acestea sunt cele mai simple și mai sigure de utilizat.

Spre deosebire de lentilele cu purtare zilnică, care pot fi purtate timp de 12 ore în total, lentilele cu purtare prelungită, care pot fi purtate timp de 24 de ore în total. Sau lentilele cu purtare continuă, care pot fi purtate timp de 24 de ore în total.

Lentilele de unică folosință pot fi purtate doar o singură dată, timp de 8 până la 24 de ore în total. Si nu atunci când dormiți.

Aceste lentile pot fi achiziționate, de obicei, în pachete de 10, 30 sau 90 de bucăți, ceea ce le face o alegere excelentă pentru vacanța viitoare sau pentru perioada de vară.

În continuare sunt prezentate câteva dintre beneficiile care decurg din utilizarea lor

Spre deosebire de lentilele de zi cu zi, lentilele de unică folosință nu necesită întreținere

Deoarece nu necesită niciun fel de întreținere sau dezinfecție, aceste lentile sunt foarte sugerate pentru cei care poartă lentile de contact pentru prima dată, precum și pentru persoanele care nu au timpul sau șansa de a-și întreține corect lentilele, cum ar fi: turiștii, sportivii sau tinerii.

Dacă vă decideți să purtați lentile de unică folosință, nu veți avea nevoie de soluții sau accesorii de curățare, de huse pentru lentile pentru depozitare sau de tablete de deproteinizare. În schimb, le veți arunca pur și simplu după fiecare utilizare. De fiecare dată când le puneți, este utilizată o lentilă nouă, care a fost sigilată ermetic și sterilizată. Acest lucru face ca purtarea ei să fie mai confortabilă decât a unei lentile care a fost curățată timp de două-trei săptămâni.

Anxietatea asociată cu efectuarea îngrijirii lunare a lentilelor, în plus față de cerința de a aduce cu dvs. soluții de curățare sau cutii de depozitare, pot fi o surse suplimentare de stres de care vă puteti lipsi în timpul vacanței.

Atunci când călătoriți într-o vacanță sau într-o excursie, vă place să vă asigurați că aduceți cu dumneavoastră doar lucrurile care sunt cu adevărat vitale pentru a le avea în următoarele zile.

Faptul că nu este necesară o soluție de curățare a lentilelor sau un suport pentru lentile acestea sunt beneficii semnificative. In special pentru persoanele care călătoresc frecvent cu avionul. În același timp, eliminați anxietatea asociată cu posibilitatea ca soluțiile să se scurgă prin bagajele dvs. ca urmare a presiunii din cabină.

Atmosfera locului pe care îl veți vizita este un alt factor de care trebuie să țineți cont atunci când decideți dacă să împachetați sau nu aceste lentile pentru călătoria dumneavoastră.

Atunci când călătoriți în locații exotice, trebuie să știți că alergenii din aer, nisipul și praful vă pot provoca dureri de cap severe

Odată ce un alergen a provocat contaminarea unei lentile de contact, lentila trebuie îndepărtată imediat de pe ochi și aruncată. Acest lucru poate fi problematic pentru persoanele care poartă lentile lunare, deoarece numărul de lentile dintr-un pachet de lentile lunare variază între trei și șase, în timp ce un pachet de lentile de unică folosință conține doar o singură lentilă.

Nu contează dacă veti merge la plajă, unde se face foarte cald, sau în munți, unde temperatura poate scădea mult sub zero grade. Lentilele și accesoriile care le însoțesc pot fi afectate negativ de oricare dintre aceste două situații. Dacă locuiți într-o locație cu temperaturi ridicate, este posibil să constatați că lentilele de contact se usucă atunci când intră în contact direct cu aerul cald.

Produsele concepute pentru îngrijirea lentilelor își pot pierde, de asemenea, eficiența dacă sunt încălzite sau expuse la lumina soarelui, fie direct, fie indirect. Picăturile pentru ochi, de exemplu, au un interval de temperatură recomandat între 5 și 25 de grade și sunt destul de susceptibile de a se deteriora în timpul verii, atunci când sunt transportate în medii calde. Dacă purtați lentile de contact care sunt de unică folosință, nu va trebui să vă faceți griji în acest sens.

Cum folosim lentilele de contact de unica folosinta?

Aflati in continuare cum să folosiți lentilele de contact în siguranță în medii acvatice, cum ar fi piscinele și oceanele, dacă vă pregătiți să mergeți să înotați în ocean. În plus, dacă aveți de gând să călătoriți într-o zonă cu munți, ar trebui să vă documentați despre cum să purtați lentile de contact în zonele muntoase.

Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la faptul că lentilele din ochi se topesc sau îngheață, deoarece acestea mențin aceeași temperatură ca și corpul dumneavoastră. Acest lucru înseamnă că nu se vor topi în zilele extrem de călduroase și nici nu vor îngheța dacă doriți să urcați pe munte.

Persoanele care participă la sporturi ocazionale și au nevoie de un nivel suplimentar de confort sunt sfătuite de obicei să folosească lentile de unică folosință.

Utilizarea acestor „ochelari” de unică folosință este o opțiune de luat în considerare dacă doriți să vă păstrați libertatea de mișcare în timpul vacanței.

Nu pare că sala de gimnastică, înotul într-o piscină, ciclismul sau fotbalul sunt sporturi riscante? Persoanele care au probleme cu vederea pot avea dificultăți, în special dacă poartă ochelari care nu le oferă o vedere completă a împrejurimilor.

În acest tip de circumstanțe, cel mai important beneficiu al lentilelor de contact este capacitatea lor de a îmbunătăți vederea periferică. In special dacă activitatea în cauză necesită efectuarea unor mișcări rapide sau alerte. Data viitoare când jucați volei pe plajă, călătoriți într-un parc de distracții sau jucați tenis de câmp, asigurați-vă că folosiți lentile care sunt de unică folosință.

Majoritatea lentilelor de contact de unică folosință au și un filtru UV

Trebuie să știți că, deși acesta este un supliment real de protecție și poate fi de mare ajutor pentru persoanele care petrec mult timp afară. Nu este un substitut potrivit pentru ochelari de vedere, cum ar fi ochelarii de protecție sau ochelarii de soare. Lentila de contact nu acoperă întregul glob ocular; mai degrabă, acoperă doar irisul și pupila.

Un lucru este cert: indiferent unde călătoriți în vacanță veți dori să purtați ochelarii de soare preferați, iar lentilele de contact vă permit să faceți exact acest lucru.

Lentile de Unica Folosinta Dezavantaje

Un dezavantaj al lentilelor lunare este că, odată ce ambalajul este deschis, lentilele au o durată de valabilitate mai scurtă, indiferent dacă purtătorul le folosește sau nu. Acest lucru este valabil și în cazul lentilelor de unică folosință, însă fiecare lentilă vine într-un ambalaj distinct, iar odată ce pachetul este deschis, lentila trebuie folosită imediat. Deoarece lentilele de unică folosință sunt folosite o singură dată, nu va trebui să vă faceți griji că lentilele se vor strica înainte de a le putea folosi.

Oricine poate lua decizia de a purta lentile de unică folosință

Dar acestea sunt deosebit de convenabile pentru persoanele care călătoresc, pentru cei care încearcă lentilele de contact pentru prima dată, pentru tineri și pentru sportivi.

Persoanele care poartă lentile de contact lunar sau care doresc să evite deranjul de a purta ochelari în vacanță pot alege să folosească lentile de contact de unică folosință în locul lentilelor obișnuite.

Atunci când vă faceți planuri pentru a călători în vacanță și trebuie să vă aprovizionați cu lentile de contact adecvate, vremea poate fi un alt considerent esențial care joacă un rol în procesul de luare a deciziilor.

Este posibil să fie mai puțin confortabil să le purtați dacă există o umiditate ridicată în aer sau o briză puternică. Dacă doriți să vă păstrați ochii confortabili în aceste condiții, este chiar recomandat să folosiți două-trei seturi diferite de lentile de unică folosință în fiecare zi.

Dacă purtați lentile de unică folosință doar atunci când călătoriți, acestea sunt mai avantajoase din punct de vedere financiar pentru dumneavoastră decât alte tipuri de lentile de contact. Există un cost relativ modest per utilizare, în ciuda faptului că pachetul poate conține până la nouăzeci de lentile.

Dacă abia începeți să purtați lentile de contact și nu sunteți sigur cum să le folosiți

Pierderile vor fi minime, chiar dacă le îndoiți sau le scăpați accidental. Acest lucru se datorează faptului că o cutie de lentile de unică folosință conține, de obicei, 10, 30 sau 90 de lentile, iar costul per lentilă este semnificativ mai mic decât cel al lentilelor lunare.

Dacă folosiți lentile de unică folosință, nu veți avea nevoie de materiale de întreținere, tocuri pentru lentile sau alte produse auxiliare. Astfel încât veți putea reduce semnificativ suma de bani pe care o cheltuiți pe alte articole.

Copiii care au început de curând să poarte lentile de contact pot descoperi că întreținerea de rutină necesară pentru lentilele lunare este prea mult pentru ei.

Când vine vorba de curățenia lentilelor, nivelul lor de responsabilitate poate varia, în funcție de vârsta pe care o au. În plus, aceștia petrec o cantitate semnificativă de timp afară, ceea ce crește probabilitatea ca murdăria să se acumuleze pe lentile.

Prin înlocuirea lentilelor în fiecare zi cu unele proaspete, puteți preveni formarea de depuneri pe suprafața lentilelor, precum și dezvoltarea bacteriilor. De asemenea, îi feriți pe copiii dumneavoastră mai mici de orice surse suplimentare de stres.

Infecțiile oculare sunt cel mai frecvent provocate de tratamentul necorespunzător al lentilelor de contact

Dacă purtați lentile de contact lunare în fiecare zi, trebuie să luați măsuri suplimentare de precauție pentru a evita pătrunderea bacteriilor sau a altor contaminanți în ele. Pentru a menține o igienă corespunzătoare, acestea trebuie curățate cu soluția unică după fiecare purtare.

Lentilele de unică folosință, spre deosebire de aceste lentile, se folosesc o singură dată și se aruncă după utilizare

Ele nu trebuie curățate, deoarece utilizatorul pune întotdeauna o lentilă nouă, care a fost sigilată ermetic și este sterilă. Acest lucru elimină posibilitatea apariției oricăror consecințe nefavorabile sau complicații, inclusiv, dar fără a se limita la infecții oculare.

În concluzie, dacă plecați în vacanță, s-ar putea să constatați că lentilele de contact de unică folosință sunt tovarășul dumneavoastră de călătorie ideal.

Continuați să citiți dacă sunteți curioși să aflați mai multe mărci disponibile, beneficiile pe care le oferă fiecare dintre ele și care este cea mai bună pentru dumneavoastră.

Ce mărci de lentile de contact de unică folosință sunt foarte recomandate?

Marea majoritate a lentilelor de unică folosință sunt compuse din hidrogel și, deoarece sunt purtate o singură dată, sunt destul de confortabile de purtat o zi. Pe de altă parte, sunt disponibile și lentile de unică folosință care sunt fabricate din silicon-hidrogel, care este un material superior în ceea ce privește cantitatea de oxigen pe care o permite ochiului să o absoarbă.

Aflați mai multe despre unele dintre cele mai cunoscute mărci de lentile de unică folosință.

Lentilele Dailies Total 1 de la Alcon sunt lentile de unică folosință din silicon-hidrogel. Aceste lentile sunt disponibile într-o varietate de puteri diferite. Ele folosesc o combinație de silicon-hidrogel, care permite trecerea oxigenului către cornee, și hidrogel, care are un conținut ridicat de apă.

Alcon a dezvoltat lentile de contact PRECISION1 pentru purtarea de zi cu zi. Confortul, ușurința de purtare și calitatea vizuală superioară a PRECISION1 îi asigură pe purtători că aceste lentile de contact sunt o necesitate de zi cu zi. Alcon a folosit o tehnologie unică numită SMARTSURFACE în design-ul PRECISION1, care acoperă suprafața lentilei cu un strat durabil și permeabil compus din 80% apă, care menține hidratarea pentru o lungă perioadă de timp. Aceste lentile de contact sunt perfecte pentru ochii sensibili, uscați și iritați. Ideal pentru incepatori, PRECISION1 asigura aderenta optima si retinerea formei imediat dupa deschidere pentru cea mai usoara aplicare.

Lentilele Eyelove Basic 1-Day sunt lentile de contact zilnice concepute pentru miopie sau miopie. Extrem de moi și confortabile, aceste lentile sunt aliatul ideal pentru o vedere clară și protejează împotriva razelor nocive ale soarelui datorită filtrului UV.

Există, de asemenea, un pachet economice de lentile de contact care conține nouăzeci de lentile individuale

Alcon Dailies Total 1 lentile de unică folosință 90 (de la -10,00 la -0,50 pe zi) Alcon revine cu o nouă linie de lentile de contact de unică folosință, cunoscute pentru conținutul ridicat de apă. Este vorba despre lentilele Alcon Dailies Total 1 cu conținut variabil de apă variind de la 33% în stratul interior al lentilei până la aproape 100% lângă marginea acestuia din urmă. În plus, lentilele în cauză asigură un nivel ridicat de confort pe toată durata utilizării.

Aceste lentile pot fi, de asemenea, achiziționate în cutii care conțin nouăzeci de lentile individuale

Lentilele de unică folosință Acuvue Moist 1 Day se caracterizează printr-un timp mai scurt de montare a lentilelor și sunt concepute pentru a se potrivi formei asferice a ochiului, menținându-și în același timp poziția pe pupilă. Aceste lentile au, de asemenea, un design unic care le permite să se potrivească mai confortabil.

Pe lângă faptul că sunt vândute în cutii de 90 de lentile, lentilele Acuvue Moist de 1 zi sunt disponibile și într-o variantă de corecție a astigmatismului care permite trecerea a peste 88% din oxigen către ochi.

Tehnologia Triple Action Moisture este formată din HPMC, PEG și PVA și este prezentă în lentilele Dailies Aqua Comfort Plus care sunt fabricate de Alcon.

HPMC este o componentă care, imediat ce este aplicată pe piele, oferă o senzație plăcută și relaxantă. Agentul de hidratare (PEG) din aceste lentile le permite să își păstreze umiditatea pe tot parcursul zilei, iar agentul PVA permite o vedere clară prin stabilizarea filmului lacrimal. Aceste ochelari sunt disponibile la magazinul de optică din localitate.

Lentilele Dailies Aqua Comfort Plus sunt, de asemenea, disponibile în cutii de 90 de lentile.

Lentilele de unică folosință Proclear 1 Day de la CooperVision sunt fabricate cu ajutorul unor componente care conțin substanțe chimice analoage moleculelor găsite în corpul uman. Deoarece lentilele sunt capabile să rețină apa și să fie lubrifiate pe toată durata utilizării, nu se resimte o senzație de ochi uscat. Utilizarea lentilelor Proclear 1 Day vă asigură o vedere clară și un confort pe tot parcursul zilei.

În plus, lentilele Proclear 1 Day pot fi achiziționate în cutii de nouăzeci de lentile.

Lentilele zilnice de unică folosință Soflens Daily Disposable de la Bausch & Lomb au un design asferic, care oferă o acuitate vizuală ridicată chiar și în medii cu lumină difuză. Aceste lentile sunt fabricate de către companie. Lentilele conțin un conținut ridicat de apă, de 59%, care, în combinație cu materialul distinctiv Hilafilcon B, garantează un nivel ridicat de confort pe parcursul întregii zile. Setul conține 30 de lentile de contact.

Există, de asemenea, o variantă specifică astigmatismului a lentilelor de contact Soflens Daily Disposable.

Data viitoare când plecați în vacanță nu uitați acasă lentilele de unică folosință!

Publicat pe Lasă un comentariu

Lentile de contact: avantaje si dezavantaje, sfaturi utile

Venim in intampinarea numeroaselor cereri ale clientiilor pentru a va ajuta in luarea deciziei de a purta sau nu lentile de contact.

Numeroasele beneficii ale purtării lentilelor de contact

Pentru început, este important să înțelegeți că alegerea lentilelor de contact nu se bazează pe cutie, pe producător sau pe faptul că cineva pe care îl cunoașteți le poartă deja.

Ar trebui să urmați întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră și să obțineți aprobarea înainte de a cumpăra orice tip de lentile, indiferent dacă acestea sunt destinate uzului medical sau estetic.

În cazul lentilelor medicale, dioptriile și tipul de lentile care sunt optime pentru cerințele dumneavoastră vor fi stabilite de către opticianul care vă adaptează.

Este adevărat că experiențele prietenilor pot fi benefice, dar acest lucru este valabil doar în ceea ce privește umezirea lentilelor, grosimea acestora și comportamentul lor în timpul zilei sau în timpul purtării.

În continuare, vom discuta despre cele mai semnificative beneficii asociate cu purtarea lentilelor de contact.

Reduce neplăcerile generale ale vieții de zi cu zi

Nu numai că sunt ușoare, dar înlătură și povara greutății de pe ramele de ochelari, care ar putea aluneca sau se pot slăbi în timp.

Datorită lentilelor, aveți posibilitatea de a folosi ochelari de soare

Protejarea ochilor de soare este la fel de importantă ca și protejarea pielii de soare.

Având în vedere faptul că nu putem purta ochelari de soare peste ochelarii de vedere cu prescripție medicală și că nu suntem dispuși să privim lumea printr-o „ceață”, singura opțiune viabilă pe care o avem la dispoziție este să purtăm lentile de contact.

Oferă un sentiment de satisfacție estetică

Va fi mult mai simplu să aplicați machiajul, iar acesta va arăta mult mai vizibil.

Veți putea realiza o aplicare corectă a machiajului, folosind linii drepte și combinând culorile într-un mod armonios.

Siguranța de sine de care aveți nevoie în fiecare zi pentru a reuși în tot ceea ce faceți vă poate fi oferită de faptul că aveți o vedere sănătoasă, care poate fi întărită prin purtarea de lentile de contact.

În plus, aveți posibilitatea de a alege lentile de contact colorate cu dioptrii, care oferă același nivel de claritate vizuală ca și lentilele medicale convenționale.

În plus, pentru persoanele care au dioptrii mari și ochelari care sunt groși, grei și în formă de con, lentilele de contact sunt singura alternativă estetică plăcută care este disponibilă.

Acestea vă oferă o vedere periferică îmbunătățită.

Lentilele oferă un avantaj pentru șoferi, care nu pot purta ochelari, deoarece trebuie să aibă în permanență câmpul vizual complet.

Schiul, patinajul artistic, dansul modern, scrimă, karate, atletismul, baletul, gimnastica, fotbalul, baschetul și alte sporturi pot fi practicate și de dumneavoastră.

Lentilele de contact eradică aberațiile optice comune (inconveniente) care se manifestă la periferia lentilei, așa cum se întâmplă în cazul lentilelor de ochelari.

Dezavantajele purtării lentilelor de contact

Este esențial să fiți conștienți de potențialele dezavantaje ale utilizării lentilelor de contact pentru a lua o decizie avizată cu privire la oportunitatea de a face acest lucru sau nu.

Poti avea senzația de corp străin

În primele zile de purtare a lentilelor de contact, este posibil să aveți senzația de corp străin în ochi.

Cu toate acestea, această senzație va dispărea cu timpul, pe măsură ce ochii dumneavoastră se vor adapta la lentile.

Unele persoane pot avea chiar reacții alergice sau inflamații din cauza componentelor folosite la fabricarea lentilelor.

Ștergerea prafului și lustruirea necesară

Dacă ați purtat vreodată ochelari, probabil că știți că, chiar dacă sunt puțin murdari, aceștia nu vă afectează în mod direct vederea.

Cu toate acestea, nu același lucru se poate spune despre lentilele de contact deoarece acestea trebuie curățate și îngrijite cu substanțe chimice specializate, există posibilitatea ca acestea să se infecteze.

Ochii uscați

Ochii uscați sunt un potențial efect secundar al purtării lentilelor de contact, deoarece acestea ar putea inhiba clipitul normal al ochilor, ceea ce poate duce la apariția acestei afecțiuni.

O mulțime de oameni nu au altă soluție decât să folosească lacrimi false pentru ca situația să nu se înrăutățească.

Ușor de deteriorat

Dacă nu le aplicați cu atenție, în ciuda faptului că sunt simplu de utilizat, există un risc ridicat ca acestea să se deterioreze.

Se pot contamina dacă intră în contact cu un obiect străin, iar cei care au unghiile mai lungi sunt mai predispuși să le zgârie.

Publicat pe Lasă un comentariu

Cum sa ne acomodam cu Ochelarii de Vedere mai repede

Există o perioadă tipică de adaptare a ochilor la ochelari, care poate dura de la câteva zile până la o lună, iar această perioadă de adaptare are loc indiferent de ochelarii pe care îi purtați.

Dacă nu purtați ochelarii, ce se va întâmpla cu vederea dumneavoastră?

Dacă medicul dumneavoastră vă prescrie ochelari pe care să îi purtați, trebuie să vă asigurați că faceți acest lucru în modul în care acesta vă instruiește, ținând cont de sănătatea ochilor dumneavoastră. Dacă ignorați acest sfat sau dacă nu vă puneți ochelarii, riscați să vă supuneți ochii la o presiune suplimentară sau să agravați și mai mult problemele oculare existente.

În cazul miopiei, hipermetropiei, astigmatismului sau chiar al presbiopiei (când pur și simplu aveți nevoie de ochelari de citit), nepurtarea lentilelor de corecție poate pune presiune asupra ochilor, ceea ce poate duce la dureri de cap, incapacitatea de a vă concentra sau chiar la vedere dublă. Pe lângă disconfort, persoanele care nu poartă ochelarii se vor confrunta cu o înrăutățire semnificativă a vederii, în special cele mai în vârstă.

Șoferii reprezintă un alt grup important de persoane care trebuie să aibă întotdeauna ochelarii la ei. Atunci când conduceți, a avea o vedere cât mai clară este esențial pentru majoritatea sarcinilor pe care le presupune conducerea. Dacă suferiți de o anumită afecțiune oculară, dar alegeți să nu purtați ochelari pentru a vă corecta vederea, vă puneți în pericol nu numai propria viață, ci și pe cea a celor din jur.

A se obișnui cu ochelarii poate fi o provocare pentru copiii mici, ceea ce poate face ca purtarea ochelarilor să fie mai dificilă pentru copii în general.

Ochii copiilor trebuie să învețe cum să vadă corect, iar dacă nu poartă ochelarii potriviți, riscă să dezvolte ambliopie. Cu toate acestea, beneficiile purtării ochelarilor la copiii care au nevoie de ei sunt clare: ochii copiilor trebuie să învețe cum să vadă corect (ochi leneș).

Din acest motiv, există posibilitatea ca boala copilului să persiste până la vârsta adultă. Dacă nu este tratată, acest lucru poate avea un impact negativ asupra creșterii naturale a ochiului în timp.

Atunci când vă puneți ochelarii pentru prima dată

Adaptarea la ochelari poate fi puțin mai dificilă la început, mai ales dacă este prima dată când îi folosiți. Chiar dacă vederea dumneavoastră se îmbunătățește, ochiul nu este obișnuit cu noua metodă de a vedea, așa că anumite lucruri vă pot părea disproporționat de mari sau de mici și este posibil să vă fie mai greu să apreciați lungimea unei distanțe.

Este posibil ca, la început, purtarea ochelarilor pe nas să vă pară puțin ciudată, iar ramele în sine să vă distragă puțin atenția din cauza faptului că vă veți lovi constant de ele în raza vizuală.

Când vine vorba de ajustări, lentilele progresive sunt, de obicei, cele mai dificile.

Deoarece au trei secțiuni distincte pentru a vedea la trei distanțe diferite (aproape, intermediar și departe), ochiul este forțat să se adapteze la toate acestea pentru a nu ajunge să se încordeze atunci când trece de la una la alta. Motivul pentru aceasta este că lentilele progresive au trei secțiuni distincte pentru a vedea la trei distanțe diferite.

Trebuie să folosiți regiunea de jos pentru citire, secțiunea de sus pentru vederea de la distanță și zona dintre ele pentru vizualizarea obiectelor la o distanță intermediară, pentru a vă adapta la lentilele progresive cât mai rapid posibil.

Este posibil ca ochii dvs. să aibă nevoie de ceva timp pentru a se adapta la noua prescripție atunci când primiți o nouă pereche de ochelari. Această perioadă de adaptare poate dura de la câteva zile până la o lună, în funcție de cât timp ați purtat ochelari în trecut.

De fiecare dată când primiți o nouă pereche de ochelari, ochii dvs. vor avea nevoie de ceva timp pentru a se obișnui cu ei. Acest lucru este valabil chiar dacă ați mai purtat ochelari în trecut. Acest lucru se datorează faptului că, în timp, dioptriile se pot modifica, lentilele pot fi mai subțiri (ceea ce duce la imagini diferite) sau pot fi înlocuite ramele, care pot fi semnificativ mai restrictive decât cele purtate.

Este important de reținut că ajustarea ochelarilor depinde nu numai de adăugarea dioptriilor, ci și de vârsta purtătorului, de mediul de lucru, de tipul de ramă, de cât de bine se potrivește cu fața, de acuratețea măsurătorilor și de montaj.

Dacă aveți impresia că întâmpinați dificultăți de adaptare sau că durează prea mult, discutați cu oftalmologul dumneavoastră despre acest lucru.

Astigmatismul este tratat cu ochelari cu lentile cilindrice,

Acestea au o formă torică sau cilindrică, în funcție de prescripție.

Deoarece purtătorul trebuie să se obișnuiască să vadă clar atât de departe, cât și de aproape, timpul de adaptare pentru acest tip de lentile poate fi ceva mai dificil decât cel al altor tipuri.

Purtătorul de ochelari cilindrici poate experimenta distorsiuni de suprafață, poate avea dificultăți în coborârea scărilor sau se poate simți amețit ca urmare a ochelarilor.

Odată ce ochii s-au adaptat la ochelarii cilindrici, ceea ce poate dura de la câteva zile până la câteva săptămâni, toate aceste efecte secundare neplăcute dispar.

Copiii care refuză să poarte ochelarii

In ciuda faptului că au o problemă oculară, cum ar fi ambliopia, strabismul sau o altă afecțiune oculară, prezintă un risc crescut de a fi implicați într-un accident major, în special pe terenul de joacă.

Ochelarii modifică lumina care este transmisă către retină, dar nu modifică structura ochiului în niciun alt mod. În calitate de adult, nu vă puteți răni ochii purtând ochelari care fie sunt excesiv de întunecați, fie nu sunt potriviți pentru dumneavoastră. Cu toate acestea, este posibil să aveți anumite simptome, cum ar fi dureri de cap de scurtă durată, oboseală oculară, amețeli sau vedere dublă. Aceste simptome sunt posibile, dar nu garantate.

Ochii copiilor sunt încă în curs de dezvoltare, de aceea este important ca aceștia să poarte ochelarii corecți. Cu toate acestea, purtarea ochelarilor incorecți poate provoca daune ireversibile ochilor, la fel ca și faptul că nu purtați deloc ochelari.

Dacă nu alegeți ochelarii potriviți, puteți constata că aceștia sunt inconfortabili și, ca urmare, puteți experimenta unul sau mai multe dintre următoarele simptome:

Este posibil ca purtarea ochelarilor necorespunzători să fie cea care face ca adaptarea purtătorului la ochelari să dureze mult mai mult decât ar trebui. Atunci când purtați ochelari pentru prima dată, indiferent dacă aceștia au lentile progresive, bifocale sau monofocale, adaptarea la ei poate fi o provocare.

Pe de altă parte, în majoritatea cazurilor, procesul de adaptare nu durează mai mult de o lună. Prin urmare, dacă depășiți acest interval de timp, este posibil ca problema să fie ochelarii dumneavoastră și va trebui să vă luați alții noi.

După cum am văzut, purtarea unor ochelari incorecți poate avea un efect asupra ta; prin urmare, este important să îți faci un control al ochilor ori de câte ori crezi că ar putea exista o problemă cu aceștia. Acesta este cel mai în măsură să recunoască și să vă ajute atunci când purtați ochelarii incorecți sau când există o altă explicație pentru problemele dumneavoastră.

Mituri în jurul practicii de a purta ochelari de vedere

Acestea sunt unele dintre cele mai răspândite falsuri și concepții greșite cu privire la ochelarii de vedere și, fie că le numim mituri sau pur și simplu întrebări la care doriți să primiți răspuns, iată-le:

  • Nu există nicio dovadă care să sugereze că purtarea ochelarilor de vedere ar modifica sau îmbunătăți vederea astfel încât să puteți reveni la o acuitate vizuală normală dacă ați fost anterior miop sau hipermetropic.
  • Nu contează ce fel de problemă de vedere aveți – miopie, hipermetropie, astigmatism sau presbiopie – aceasta indică faptul că aveți o eroare de refracție, ceea ce face ca pe retina ochiului dumneavoastră să fie proiectată o imagine care nu este exactă față de ceea ce există în realitate. De exemplu, miopia se distinge printr-un glob ocular care este anormal de lung față de medie, ceea ce face ca imaginea lucrurilor observate să fie produsă în fața retinei.
  • Ochelarii de vedere sunt concepuți pentru a corecta probleme de refracție precum aceasta, dar nu pot modifica în niciun fel anatomia ochiului, deci nu pot rezolva problema de bază. În funcție de afecțiunea oculară pe care o aveți, defectele se pot agrava cu timpul. Ochelarii vă pot ușura vederea, dar nu vă pot reda vederea.
  • Este o concepție greșită frecventă că purtarea ochelarilor vă poate degrada sau vă poate afecta în alt mod vederea, dar nu este așa. În Brazilia, chiar și cei care lucrează în domeniul medical considerau că purtarea ochelarilor ar face ca ochii noștri să se deterioreze și să devină mai puțin capabili.

Cu toate acestea, nu există nicio dovadă în studiile științifice care să sugereze că purtarea ochelarilor poate fi dăunătoare pentru vedere.

În ciuda acestui fapt, există unele surse care au ajuns la concluzia că purtarea ochelarilor poate avea un impact negativ asupra acuității vizuale a cuiva. Acest lucru se datorează faptului că, pe măsură ce trece timpul, oamenii au nevoie de ochelari noi din ce în ce mai des. Cu toate acestea, acesta este un rezultat normal al schimbării dioptriilor și nu un rezultat al deteriorării vederii ca urmare a purtării de ochelari.

A pune capăt acestei legende urbane nu este atât de dificil pe cât pare; funcția principală a ochelarilor este de a îmbunătăți vederea unei persoane.

Concluzie

Deoarece purtarea ochelarilor nu modifică structura ochiului, nu puteți dezvolta o dependență față de aceștia. Totuși, după ce îi purtați o perioadă de timp, este posibil să simțiți nevoia de a-i purta, deoarece v-ați obișnuit să vedeți mai bine cu ei. Acest lucru se datorează faptului că v-ați obișnuit să vedeți mai bine cu ei.

Publicat pe Lasă un comentariu

Top 15 perechi de ochelari de soare Ray-Ban

Top 15 perechi de ochelari de soare Ray-Ban

Aceste 15 perechi de ochelari de soare Ray-Ban sunt mereu în tendințe, ceea ce le face să fie achiziția ideală pentru stilul și garderoba ta personală.
Ochelarii de soare sunt un articol care ar trebui să fie întotdeauna în posesia ta, indiferent de perioada anului, atunci când mergi la o plimbare mai lungă în oraș, când mergi în vacanță și petreci timp la plajă, când conduci sau participi la cele mai interesante activități în aer liber.

Cu toate acestea, să arăți bine și să fii în tendințe nu înseamnă că trebuie să achiziționezi o nouă pereche de pantofi cu fiecare sezon care trece.

Ar fi mai inteligent să faceți o investiție (și pe termen lung!) în ochelari de soare Ray-Ban la modă în fiecare an.

Aveți acces la sute de modele celebre, cu diverse tipuri de lentile de lungă durată și de ultimă generație, care nu numai că vă oferă un look modern, contemporan și plin de personalitate, dar vă protejează și vederea.

Cu o varietate atât de mare de modele, nuanțe și contururi din care poți alege, care ți se pare cel mai atrăgător? Iată o referință cuprinzătoare a celor mai tari ochelari de soare Ray-Ban care sunt acum în popularitate an de an, unde vei putea să îți găsești perechea (sau perechile) pentru a adopta un stil personal autentic și elegant!

Înainte de toate, îmi puteți spune de unde pot achiziționa ochelari de soare Ray-Ban autentici?

Dacă sunteți un fan al brandului sau pur și simplu doriți să experimentați tot ceea ce o pereche de ochelari de soare Ray-Ban are de oferit. Trebuie să vă asigurați că achiziționați doar versiunile autentice disponibile pentru cumpărare. Utilizarea replicilor nu este doar o risipă de bani, ci vă pune în pericol sănătatea și reprezintă o amenințare la adresa bunăstării dumneavoastră.

În plus, am scris un articol util cu instrucțiuni pas cu pas despre cum să determinați dacă o pereche de Ray-Bans este sau nu autentică.

Găsiți mai jos unii dintre cei mai la modă și de ultimă generație ochelari de soare Ray-Ban pe care îi puteți purta pentru a vă etala simțul stilului personal. Aveți posibilitatea de a alege ochelari cu lentile tradiționale, polarizate sau cu oglindă, precum și rame contemporane, confortabile la purtare și confecționate din materiale de înaltă calitate, cum ar fi acetat, metal sau accente din piele.

Iată lista noastră:

Ochelari de soare Ray-Ban Aviator

Ochelarii de soare Ray-Ban Aviator au fost modelul original al companiei, iar faptul că sunt disponibili și astăzi este o dovadă a cât de populari sunt.

Aceștia au fost dezvoltați inițial ca un mijloc de a proteja piloții de avioane de strălucirea intensă a soarelui, dar astăzi sunt considerați una dintre cele mai elegante perechi de ochelari de soare Ray-Ban.

Legendarii ochelari Aviator combină moda cu caracterul practic pentru a vă oferi ce e mai bun din ambele lumi. Sunt foarte confortabili la purtare, foarte funcționali și eleganți datorită liniilor curate pe care le au. Acest stil cuprinde o bară dublă care merge paralel cu podul nasului și o lentilă rotunjită, mai lată în partea de sus. Rama este subțire și este realizată din metal.

Vă puteți alege perechea preferată de ochelari de soare Aviator dintre numeroasele modele inspirate din original, printre care Original, Cockpit, General sau Shooter. Ochelarii de soare Aviator sunt unisex și oferă o estetică contemporană care se potrivește cu orice ținută.

Aveți posibilitatea de a achiziționa rame de formă rotundă sau pătrată, cu lentile populare în oglindă, precum și lentile în gradient sau colorate, iar toate acestea sunt însoțite de rame metalice subțiri.

Ochelarii de aviator arată excelent cu haine urbane și smart casual, dar se potrivesc perfect și cu un costum de afaceri mai relaxat. Stilul este potrivit pentru orice formă de față, dar în special pentru una în formă de inimă, deoarece designul creează un sentiment de echilibru vizual.

Pentru că sunt atât eleganți, cât și flexibili și nu se vor demoda prea curând, ochelarii de soare aviator, care sunt un stil oferit de Ray-Ban, pot fi, de asemenea, un cadou grijuliu pentru o persoană care este foarte importantă pentru dumneavoastră.

1937 a fost anul în care ochelarii cu formă acum iconică și rame din plastic și-au făcut debutul pe piață. Ramele din plastic au fost în cele din urmă eliminate treptat în favoarea ramei metalice subțiri. Acest design este destul de apreciat și este purtat nu doar de tinerii îndrăzneți și îndrăzneți, ci și de persoanele mai în vârstă care au un simț al gustului mai rafinat și mai tradițional.

Lentilele verzi anti-reflexie ale ochelarilor de soare Aviator nu au fost schimbate. Aceste lentile filtrează lumina soarelui fără a afecta vizibilitatea purtătorului. Ca urmare, vă puteți bucura de același nivel ridicat de protecție solară ca și un pilot de avion.

În anii 1980, când celebrul actor de la Hollywood Tom Cruise i-a purtat pe marele ecran în filmul Top Gun, popularitatea acestui model iconic, unisex, a crescut vertiginos. După lansarea filmului, vânzările de Aviator au sărit cu cincizeci la sută, iar ochelarii Ray-Ban Aviator au fost binecunoscuți ca fiind ochelarii Top Gun.

Acest model are o ramă aurie care are un aspect vintage și mici urme de uzură, oferindu-vă un efect cool și relaxat în orice îmbrăcăminte, fie că este casual sau chiar business cu scopul de a vă oferi un look ascuțit.

Explorați întreaga selecție de ochelari de soare Ray-Ban Original Aviator disponibilă pe această pagină și selectați perechea preferată pentru a o achiziționa.

Ochelari de soare Ray-Ban General

Modelul iconic Aviator a servit drept model pentru crearea modelului General. Acesta a fost inițial destinat să fie un memorial pentru generalul Douglas Macarthur, care a fost bine cunoscut pentru rolul său în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar designul a fost realizat în 1987.

Versiunea modernă a modelului Aviator rămâne fidelă designului primei perechi, dar are o formă a lentilelor mai pătrată și o bară superioară metalică mai groasă.

Ray-Ban a reușit să treacă cu succes de la un rol funcțional în domeniul militar la o poziție în cultura modei, fără a compromite identitatea puternică pe care și-a construit-o. Poți arbora acești ochelari de soare Ray-Ban General cu un aer dezinvolt și încrezător, purtându-i într-o manieră neglijentă. Acest lucru vă va ajuta să obțineți aspectul pe care îl căutați.

Stilul dvs. urban va beneficia de adăugarea unei note moderne și modeste din partea ramei metalice netede, care este robustă și rezistentă, în timp ce lentilele oarecum pătrate se potrivesc perfect cu o personalitate dornică de experiențe noi.

Ochelari de soare Ray-Ban Cockpit

Modelul Cockpit este un stil de ochelari casual apărut în secolul 21, precum și o nouă versiune a ochelarilor Aviator originali, care au fost un standard de stil în rândul ochelarilor de soare timp de peste 75 de ani. Modelul Cockpit a fost inspirat de cabina de pilotaj a unui avion.

Aviator Cockpit este un model plin de individualitate și este ideal atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Acesta are un design care este căptușit ușor și are lentile care sunt echilibrate. Explorați modelele autentice Ray-Ban Cockpit disponibile astăzi în magazinul nostru online. Această formă mai rotunjită scoate în evidență în mod elegant trăsăturile și conferă un aer de rafinament aspectului general.

Acest model îmbină, de asemenea, designul și caracterul practic într-un pachet atractiv. Acest tip contemporan de ochelari Ray-Ban Cockpit este excelent pentru dumneavoastră dacă doriți să vă exprimați individualitatea, deoarece prezintă o formă de lentile mai delicată și este disponibil într-o gamă de culori intrigante. În plus, bara superioară a acestei rame este realizată din metal.

În cadrul seriei Aviator, acest model este, fără îndoială, un model ieșit din comun printre ceilalți. Distrează-te canalizându-ți hipsterul interior cu o pereche de ochelari de soare unică. Stilul este cel care face diferența: gaura din centrul ramei, detaliile suplimentare din diferite materiale, „fuziunea” lentilelor și ramele foarte subțiri vă îmbunătățesc vederea periferică, în timp ce varietatea de modele colorate, cu rame metalice sau lentile futuriste promit un look unic, contemporan și greu de trecut cu vederea!

Ochelari de soare Ray-Ban Wayfarer

Datorită lentilelor sale trapezoidale și a tâmplelor solide din plastic, Ray-Ban Wayfarer este un stil de ochelari de soare considerat a fi un pic mai îndrăzneț decât Aviator. Acest model de ochelari de soare este extrem de popular atât în rândul bărbaților, cât și al femeilor și există încă din epoca de aur a Hollywood-ului.

Puteți plasa comanda pentru acești ochelari de soare aici: Ochelari de soare Ray-Ban Original Wayfarer RB Aceasta este perechea de ochelari ideală pentru situațiile în care doriți să păreți relaxat, dar în același timp la modă. Asta pentru că acest stil combină cu succes casualul și profesionalismul, precum și modernul și clasicul.

Acest stil de ramă arată cel mai bine pe cei care au fețele rotunde. Este un accesoriu la modă, care arată bine practic cu orice ținută, fie că este purtat ziua sau noaptea, și este frecvent purtat la petreceri cu scopul de a părea mai elegant.

Un motiv în plus pentru a vă dori măcar o pereche: au fost purtați cu stil de-a lungul anilor de personalități importante precum Martin Luther King, Bob Dylan, Michael Jackson și Madonna, iar acum sunt preferații tinerilor din întreaga lume.

Ochelarii de soare polarizați Ray-Ban Original Wayfarer

Acesta este modelul de ochelari care a dat startul nebuniei Wayfarer și a propulsat acest tip de ochelari în poziția de a deveni una dintre cele mai recunoscute perechi de ochelari de soare din istorie. Modelul Wayfarer Original este perechea de ochelari de soare perfectă pentru tine dacă ai căutat o pereche de ochelari de soare care să fie nu doar la modă, ci și foarte funcțională.

După primul său debut în 1952, acest stil a devenit rapid proeminent în industria de divertisment, în mare parte datorită faptului că a fost purtat de artiști proeminenți ai epocii, cum ar fi James Dean în „Rebel Without a Cause”.

Datorită faptului că au fost lansați în același timp în care vedetele de cinema începeau să aibă un impact semnificativ asupra tendințelor modei, marca Ray-Ban s-a bucurat de apogeul popularității sale în acest moment al istoriei sale. Celebritățile, artiștii și cântăreții care favorizează o manieră îndrăzneață de exprimare socială și artistică sunt tipurile de persoane care gravitează în jurul look-ului lor.

În perioada de apogeu a perioadei disco, ochelarii Ray-Ban au început să cunoască un declin al popularității; cu toate acestea, a fost suficient ca Tom Cruise să poarte o pereche de Ray-Ban într-un film pentru ca vânzările să înceapă să crească.

Ochelarii Wayfarer au evoluat și au devenit un element de bază al modei datorită disponibilității lor într-o multitudine de stiluri și combinații de culori. Nu contează pentru ce fel de îmbrăcăminte optezi, poți descoperi întotdeauna o pereche de ochelari de soare Ray-Ban Wayfarer care îți va completa look-ul și îți va da un aer original și legendar.

Ochelari de soare Ray-Ban New Wayfarer

Ray-Ban a observat cât de populari sunt ochelarii Wayfarer și a decis să realizeze o variantă a modelului original numită New Wayfarer. Această versiune are o dimensiune mai compactă și o formă a lentilelor care este doar puțin diferită de cea originală. Ochelarii New Wayfarer, care au rame mai mici decât predecesorii lor, completează un design care este atât tradițional, cât și orientat spre viitor.

Ochelarii de soare Ray-Ban Clubmaster

Ochelarii de soare Clubmaster sunt încă unul dintre modelele bine cunoscute ale semnăturii Ray-most Ban, chiar dacă și-au câștigat cea mai mare parte a popularității în anii 1980.

Modelul Clubmaster a fost rezultatul căutării inovației de către marcă, ceea ce a contribuit la ascensiunea ulterioară a ceasului la proeminență. Acești ochelari de soare Ray-Ban, care fac parte din modelele hipster care amintesc de stilul cool al generației beat, sunt frecvent văzuți fiind purtați de persoane celebre din întreaga lume.

Ramele unei perechi de ochelari de soare Clubmaster au un design unic care le face mai groase în partea de sus, pentru a atrage atenția asupra liniei sprâncenelor. Ele pot avea o culoare care să contrasteze cu restul ramei și pot fi realizate fie din plastic, fie din acetat, același material care este folosit pentru brațele ochelarilor.

Restul ramei, inclusiv jumătatea inferioară, precum și podul nasului, este adesea compus din metal și este mai subțire decât partea superioară. Ochelarii Ray-Ban Clubmaster sunt calea de urmat dacă doriți un look care este atât îndrăzneț, cât și incredibil de retro.

Forma simplă și discretă a ochelarilor de soare Clubmaster îi face să fie o alegere excelentă pentru persoanele care au fețele rotunde și face posibilă purtarea lor cu aproape orice fel de ținută.

Ochelarii de soare Ray-Ban Clubmaster au fost dezvoltați ca răspuns la setea de inovație a companiei și au contribuit semnificativ la creșterea reputației companiei. Ochelarii de soare Ray-Ban originali sunt frecvent văzuți fiind purtați de celebrități din întreaga lume.

În concordanță cu relația de lungă durată pe care marca Ray-Ban o întreține cu industria cinematografică, modelul Clubmaster și-a lăsat amprenta și pe marele ecran, mai ales în filmul Reservoir Dogs.

Ochelarii de soare Clubmaster sunt disponibili într-o gamă de culori, cu lentile oglindă în nuanțe de argintiu, verde sau roz. Aceștia pot fi achiziționați de aici: Ochelari de soare Ray-Ban Clubmaster RB Un stil retro mai nonconformist, care nu se demodează niciodată, ochelarii de soare Clubmaster sunt un clasic atemporal.

Puteți fi siguri de un lucru: acești ochelari de soare Ray-Ban vor conferi o notă nervoasă și ușor intelectuală fiecărui ansamblu cu care îi veți purta, indiferent cu ce alegeți să îi purtați.

Ochelari de soare Ray-Ban Caravan

Acești ochelari, cunoscuți și ca versiunea geometrică a tradiționalilor Aviator, au o formă pătrată cu rame metalice moi și confortabile care accentuează cum trebuie un look masculin. Sunt, de asemenea, cunoscuți ca fiind versiunea geometrică a originalului Aviators.

Ochelarii de soare Ray-Ban Caravan sunt versatili și pot fi purtați cu succes cu o varietate de look-uri, inclusiv cu haine de inspirație militară și în stil camuflaj, precum și cu îmbrăcăminte casual elegantă. În ceea ce privește conturul feței, aceștia sunt cei mai potriviți pentru cei cu o formă ovală sau rotundă.

Ochelarii de soare Ray-Ban Blaze Clubmaster

Dacă ești dispus să încerci ceva nou, cu adevărat îndrăzneț și dornic să te distingi într-un mod chic, citește mai departe. Încearcă modelul Ray-Ban Blaze Clubmaster, care are lentile care acoperă complet rama pentru un aspect uimitor. În comparație cu alte forme mai tradiționale, acest model este de ultimă oră și pionierat în abordarea sa.

Modelul enorm este perfect pentru ansamblurile de vară, deoarece nu numai că oferă protecție împotriva soarelui și a căldurii, dar are și un aspect elegant. Nu există niciun model Clubmaster care să nu aibă un aer retro, ceea ce îi face să fie o piesă de excepție pe care să o adaugi în garderoba ta, pentru că sunt singurii care seamănă cu ei.

Ochelari de soare Ray-Ban Erika

Modelul Erika al ochelarilor de soare Ray-Ban reprezintă un echilibru excelent între moda vintage și cea actuală. Acești ochelari au un beneficiu semnificativ, care este și unul dintre motivele pentru care sunt populari: sunt extrem de ușori, până la punctul în care aproape că uiți că îi porți.

Tâmplele și brațele acestei siluete sunt realizate din plastic, în timp ce brațele în sine sunt realizate din metal subțire, iar capetele brațelor sunt, de asemenea, din plastic. Există o deschidere unică în nas care este denumită „gaura de cheiță”, ceea ce conferă designului general un aspect unic.

Adaptabilitatea ochelarilor de soare Ray-Ban Erika este un alt avantaj al achiziționării acestor rame. Îi puteți purta indiferent de stilul pe care îl încercați, deoarece au o formă care nu poate fi încadrată într-un anumit model. Acest lucru îi face suficient de versatili pentru a fi purtați cu o mare varietate de look-uri. Este un look care îți va ridica stilul, indiferent de evenimentul la care participi!

Poți folosi acești ochelari cu o varietate de ținute diferite, cum ar fi o ținută relaxată formată dintr-un tricou și blugi sau, în cazul doamnelor, o rochie lejeră. Acesta este doar un exemplu.

Alegeți cu toată încrederea o pereche de ochelari de soare Ray-Ban Erika dacă v-ați hotărât să faceți o investiție într-o pereche de ochelari de soare de înaltă calitate și căutați ceva ce puteți purta zilnic.

Ochelari de soare Ray-Ban din fibră de carbon

Pe lângă producția de ochelari polarizați, Ray-Ban pune un accent puternic pe inovație. Ca urmare, compania a dezvoltat o nouă linie de ochelari numită Ray-Ban Tech Fibre, care include ochelari din fibră de carbon. Această colecție a fost posibilă datorită tehnologiei de ultimă oră.

Acest model special este construit din șapte straturi subțiri de fibră de carbon, ceea ce îl face nu numai extrem de puternic, ci și foarte flexibil. Acesta are avantajul semnificativ de a fi extrem de rezistent la apariția unor incidente.

În ceea ce privește lentilele, acestea au un filtru polarizat care le protejează de razele UV, iar acestea sunt construite din cristal și policarbonat.

Ochelarii Ray-Ban Carbon Fibre au un design trendy și de înaltă calitate, care nu numai că oferă un plus de eleganță oricărei ținute, dar protejează ochii purtătorului de eventualele daune.

Ochelari de soare Ray-Ban Predator

Ray-Ban a produs de-a lungul anilor o serie de perechi diferite de ochelari de soare atletici, modelul Predator 2 fiind cel mai de succes model al lor. Aceștia au un design care amintește de ochelarii dreptunghiulari și o formă aerodinamică, ambele fiind caracteristici ale ochelarilor sport.

Predator este o alegere excelentă pentru cei care au o față rotundă, ovală sau în formă de inimă. Este unisex, prin urmare poate fi purtat atât de bărbați, cât și de femei, în ținute care sunt influențate de activitățile sportive.

Ochelari de soare Ray-Ban Justin

Ray-Ban a ținut cont și de cei care au o înfățișare și un comportament mai sfidător atunci când a proiectat ochelarii de soare Justin, și a făcut acest lucru inspirându-se din designul Wayfarer. Modelul Justin este fabricat în totalitate din plastic și prezintă brațe identice cu cele regăsite la ochelarii Wayfarer. Cu toate acestea, ramele sunt doar un pic mai proeminente.

Designul experimentalist al acestor ochelari se reflectă în faptul că Ray-choice Ban experimentează cu tonurile de lentile, care variază de la tradiționalele tonuri de negru și gri la cele viu colorate, cum ar fi lentilele albastre sau portocalii.

Dacă vrei să păstrezi un aspect echilibrat al feței tale și să eviți să atragi atenția asupra aspectelor care nu-ți convin, ar trebui să te abții de la acest model dacă fața ta are forma unui diamant sau a unei inimi.

Ținutele ieșite din comun, rock and roll sau cele mai trăsnite și colorate pe care le porți cel mai bine cu ochelarii de soare Justin sunt cele care au cea mai mare distracție.

Ochelari de soare Ray-Ban Chris

Pentru că îți echilibrează trăsăturile, acest stil funcționează deosebit de bine pentru persoanele care au o față ascuțită, rotundă sau în formă de inimă. Vestimentația pe care o alegeți să o asortați cu ochelarii de soare Chris va avea un aer de opulență, datorită modului în care este conturată rama și cât de confortabilă este aceasta.

Ochelari de soare Ray-Ban Cat Eye

Acest stil cat eye este ideal pentru persoanele cu un tip de față ovală sau pătrată, deoarece ajută la îndulcirea caracteristicilor faciale. De asemenea, este orientat pentru femeile care doresc să proiecteze o estetică elegantă și boemă. Ramele sunt clasice atemporale care arată excelent atât cu ținutele elegante, cât și cu cele relaxate, de zi cu zi.

Poți obține un look contemporan, în tendințe și futurist, alegând ochelari de soare cu rame peste ramă și lentile strălucitoare. Acest look vă va ajuta să ieșiți în evidență ori de câte ori ieșiți în oraș. Vederea dvs. va fi excelent protejată de lentilele oglindite, deoarece acestea reflectă o lumină foarte puternică, iar materialele metalice oferă eleganță și rafinament aspectului general.

Ochelarii de soare Ray-Ban Cat Eye sunt un accesoriu care va rezista mult timp și sunt foarte recomandați.

Ochelari de soare Ray-Ban cu ramă rotundă

Ochelarii de soare Ray-Ban cu ramă rotundă, care au o lungă istorie de popularitate și au fost purtați de celebrități precum John Lennon și Ozzy Osbourne, au avut recent o reapariție semnificativă.

Cântăreții celebri ai momentului, precum Rita Ora, par să nu poată trăi fără ei și îi poartă întotdeauna într-un mod elegant.

Acest tip a fost conceput inițial ca având un aspect simplu, cu rame și brațe metalice foarte subțiri, și emana o aură atât de nostalgie, cât și de tinerețe. Ulterior, a progresat către modele care aveau brațe din plastic, rame mai mari și o punte clasică pentru nas sau dublă, în funcție de preferințe.

Unii ochelari de soare Ray-Ban circulari au lentile care sunt semnificativ mai mari decât media.

Ochelarii de soare Ray-Ban cu lentile rotunde și rame subțiri sunt o alegere bună pentru persoanele cărora le place să își exprime individualitatea și care apreciază arta și independența. Deoarece estompează contururile feței, aceștia sunt cei mai eficienți pentru a atrage atenția asupra unei fețe care are o formă pătrată sau de diamant.

Ce ar putea fi mai la modă decât un set de ochelari rotunzi care nu numai că sunt discreți, dar sunt și incredibil de la modă, precum ochelarii rotunzi Ray-Ban? Pentru că oferă armonie și blândețe, păstrând în același timp un sentiment de caracter personal, forma rotundă este cea mai potrivită pentru cei cu un tip de față ovală, rotundă sau de diamant. Lui Beyonce și altor celebrități le place să-și accesorizeze look-ul cu ochelarii Ray-Ban ovali plati, care au rame aurii care emană un aer de rafinament greu de ignorat.

Ochelari de soare Ray-Ban New Gatsby II

Ochelarii de soare Ray-Ban rotunzi sunt un accesoriu extraordinar pentru un look inteligent și sofisticat. Cu toate acestea, modelul New Gatsby II este o opțiune îndrăzneață pe care să o alegeți dacă doriți ca ochelarii dvs. să fie și un accesoriu la modă, pe lângă faptul că sunt o pereche de ochelari de înaltă calitate. Modelul rămâne fidel rădăcinilor sale vintage, dar este actualizat cu o multitudine de atingeri moderne și sofisticate care vă vor face imediat remarcați.

Acești ochelari de soare Ray-Ban pentru femei sunt întruchiparea exuberanței și a coolness-ului în cea mai bună formă. Ramele rotunjite și liniile metalice și curate oferă nu numai o estetică boemă la modă, care este acum în vogă, ci și un aspect romantic, care este completarea perfectă pentru o ținută de vară ladylike.

Ochelari de soare Ray-Ban hexagonali

Un alt model revoluționar de la Ray-Ban, acesta va atrage cu siguranță atenția oamenilor. Persoanele excentrice, lipsite de griji și care nu se tem să experimenteze cu noile mode sunt candidații perfecți pentru ramele hexagonale, deoarece aceste rame sunt atât la modă, cât și utile. Și tu poți avea parte de distracția și satisfacția de a purta o pereche de ochelari de soare care să facă o declarație, evocând în același timp alura atemporală a modei Ray-Ban.

Ochelari de soare Ray-Ban Jackie Ohh

Jacqueline Kennedy Onassis, soția fostului președinte al Statelor Unite John F. Kennedy, a fost un simbol al stilului în anii 1960, iar forma unică a ochelarilor de soare Ray-Ban Jackie Ohh a fost inspirată de ea. Stilul amintește de anii ’50, cu un design care are un profil care se apropie foarte mult de a semăna cu un ochi de pisică.

Lentilele au o formă ovală, sunt pe partea mai mare și sunt conectate de o punte în formă de V. Aspectul robust al modelului este temperat de prezența unor brațe delicate cu contururi ondulate care susțin rama.

Acești ochelari ajută la atenuarea liniilor aspre ale unei fețe pătrate sau ovale, oferind purtătorului un sentiment de echilibru vizual. Sunt cei mai potriviți pentru cei cu anumite forme faciale.

Arată cel mai bine atunci când sunt asortați cu un look svelt, de doamnă, îndrăzneț și încrezător. Îi puteți asorta cu o ținută tomboyish care constă într-o rochie jacard cu talie conică, un palton croit și o pereche de tocuri.

Ochelarii de soare polarizați Ray-Ban

Ochelarii de soare Ray-Ban nu sunt doar un accesoriu util care vă permite să vă expuneți simțul unic al stilului în modul în care doriți, ci oferă și o serie de avantaje pentru sănătatea ochilor dumneavoastră. Acum vă puteți bucura în siguranță de activitățile pe care le desfășurați, chiar și atunci când soarele strălucește strălucitor, datorită modelelor actualizate de ochelari care vă ajută să vă protejați ochii de razele ultraviolete (UV) dăunătoare ale soarelui.

Din acest motiv, Ray-Ban a scos pe piață ochelarii de soare polarizați, care includ lentile care absorb aproximativ o sută la sută din razele UV potențial dăunătoare și scapă de reflexiile care distrag atenția. Aceștia protejează ochii, îmbunătățesc claritatea în tot câmpul vizual al purtătorului și sporesc contrastul imaginilor.

Medicul oftalmolog vă sfătuiește să vă puneți o pereche de ochelari de soare polarizați atunci când vă aflați în oricare dintre următoarele medii:

La magazinul Bluelife, suntem pregătiți să vă servim cu o selecție completă de ochelari de soare polarizați Ray-Ban, inclusiv toate cele mai solicitate modele disponibile în prezent.

Atunci când sunteți în căutarea unei perechi de ochelari de soare polarizați, nu sunteți limitat la un anumit model, astfel că puteți alege versiunile polarizate ale ochelarilor de soare Ray-Ban Wayfarer, Aviator sau Erika.

Ochelari de soare de la Ray-Ban pentru un stil de viață activ

Daca sunteti in cautarea unei perechi de ochelari de calitate atunci alegera ideala o reprezinta ochelarii de soare Ray-Ban. Va punem la dispozitie nenumarate modele si cu siguranta veti gasi un model pe gusutul dumneavoastra.

Publicat pe Lasă un comentariu

Tensiometru cel mai bun: Top 5 in Romania

Ce este un tensiometru?

În anul 1855, Karl Von Vierordt a dezvoltat acest echipament cu scopul de a estima ritmul pulsului sanguin. Tensiometrul este un echipament medical care este utilizat pentru a măsura tensiunea arterială. Acesta cuprinde o manșetă gonflabilă care este înfășurată în jurul brațului.

O scurtă trecere în revistă, astfel încât să înțelegeți mai bine cum funcționează monitoarele de tensiune arterială: acest dispozitiv este capabil să citească presiunea din manșetă și să extragă pulsurile, care pot fi apoi analizate pentru a determina presiunea sistolică, diastolică și bătăile pe minut.

Sfaturi pentru măsurarea tensiunii arteriale

Pentru a asigura o determinare corecta, urmați aceste instrucțiuni:

  • Masuratorile trebuie efectuate intr-un loc linistit.
  • Odihniți-va cel putin 5 minute înainte de a efectua o măsurare.
  • Stresul creste tensiunea arteriala. Evitati efectuarea masuratorilor in timpul momentelor stresante.
  • Evitați scăldatul, consumul de alcool sau cofeina, fumatul, exercițiile fizice si luarea mesei timp de cel putin 30 de minute înainte de a efectua o măsurătoare.
  • Este important sa faceți măsurători în același timp în fiecare zi. Este recomandata efectuarea măsurătorilor dimineața și seara.
  • Nu uitati sa tineti o evidenta a valorilor tensiunii arteriale si ale pulsului pentru medicul dumneavoastra. O singura masuratoare nu reprezinta o indicatie precisa a tensiunii arteriale reale.
  • Trebuie sa efectuați mai multe măsurători de-a lungul unei perioade de timp.

Cum sa stați corect

  • Pentru a efectua o masuratoare, trebuie sa va relaxati si sa stati comod, in pozitia asezat, intr-o camera cu o temperatura confortabila. Cu 30 de minute inainte de a masura tensiunea arteriala, nu faceti baie, nu consumati alcool sau cofeina, nu fumati si nu faceti efort fizic intens. Puneti cotul pe masa pentru a sprijini bratul.
  • Stati asezat pe scaun cu picioarele neincrucisate si cu talpile pe podea.
  • Stati asezat, cu spatele drept si bratul sprijinit pe masa.
  • Distanta de la partea de sus a scaunul (șezut) pana la partea de sus a mesei la care stati, ar trebui sa fie aproximativ 30 ± 5 cm. In cazul distanta nu se încadrează in acesta dimensiune, corectați înălțimea scaunului sau a mesei.
  • Daca nu puteti face nici o ajustare a scaunului sau a mesei, opriti indicatorul zonei inimii si pozitionati-va incheietura mainii la nivelul inimii de unul singur.
  • Tensiometrul trebuie sa fie aproximativ la acelasi nivel cu cel al inimii. Daca tensiometrul este pozitionat prea sus, presiunea arteriala va fi „artificial” scazuta. Daca tensiometrul este pozitionat prea jos, sub nivelul inimii, tensiunea arteriala va fi in mod „artificial” ridicata.
  • Relaxati-va incheietura mainii si mana. Nu va inclestati / inchideti pumnul si nu indoiti incheietura mainii.

Cel mai bun tensiometru pentru tensiunea arterială

Un monitor de tensiune arterială este un echipament medical care, în ciuda faptului că ar putea părea puțin neobișnuit să ai unul în casă, poate fi de mare ajutor dacă este necesar să îți măsori ritmul cardiac. Utilizarea unui monitor pentru tensiunea arterială este ideală pentru cei care au afecțiuni cardiace, cum ar fi hipertensiunea arterială sau alte probleme cardiace, deoarece le permite să își verifice nivelul tensiunii arteriale fără a fi nevoiți să se grăbească la medic pentru a afla rezultatele.

Nu este o sarcină simplă să alegeți cel mai bun tensiometru pentru că există atât de multe tipuri diferite disponibile pe piață. Am selectat 5 tensiometre de calitate care variază în funcție de preț pentru a se potrivi unei varietăți de nevoi.

Top 5 cele mai bune monitoare de tensiune arterială

Tensiometru de brat + EKG Complete Omron

Tensiometru de brat + EKG Complete Omron

Obtineti o imagine mai completa a sanatatii inimii dumneavoastra cu Complete, un monitor combinat de tensiune arteriala + EKG pentru masuratori usoare la domiciliu. Avand capacitatea de a masura ambii factori de risc pentru accident vascular cerebral intr-un singur dispozitiv, cei care traiesc cu fibrilatie atriala au o modalitate simpla de a urmari starea lor si de a sti cand trebuie sa solicite tratament.

Proprietati:

  • Un monitor de tensiune arteriala validat clinic cu tehnologie EKG incorporata pentru o monitorizare usoara, la domiciliu, a tensiunii arteriale si a EKG-ului.
  • Complete este usor de utilizat, detecteaza fibrilatia atriala si alte aritmii in 30 de secunde.
  • Functioneaza cu Omron Connect: Stocati masuratori nelimitate si urmariti datele in timp.
  • Afiseaza data si ora citirii.
  • Functionare cu un singur buton.
  • Detector de batai neregulate ale inimii.
  • Indicator de hipertensiune arteriala de dimineata.
  • Baterii necesare: 4 baterii AA incluse.
  • Garantie de 3 ani din partea producatorului.

Tensiometru profesional pentru brat X9 PARR PRO Rossmax

Tensiometru profesional pentru brat X9 PARR PRO Rossmax

Tensiometrul profesional pentru brat X9 „PARR PRO” ajuta la detectia aritmiei (ARR), fibrilatiei atriale (AFib), contractiilor precoce (PC), tahicardiei (TACH), bradicardiei (BRAD), miscarii, mansetei (CD).

Proprietati:

  • Are un design special cu suport de manseta.
  • Afisajul „XL” are caractere mari, iar ecranul LCD este cu retroiluminare.
  • Are o determinare automata sau auscultatorie.
  • Are indicator de risc pentru hipertensiune.
  • 90 memorii cu data si timp.
  • Detine mansete de dimensiuni small, medium si large.
  • Are inclus un adaptor 6V.

Dimensiuni:

  • Circumferinta manseta: S 16-26cm M 24-36cm L 34-46cm
  • Lungime: 170mm
  • Latime: 111.5mm
  • Inaltime: 5cm
  • Lungime cablu: 170cm
  • Greutate: 410g

Tensiometru de brat Omron Evolv

Tensiometru de brat Omron Evolv

Tensiometrul pentru bratul superior Omron Evolv este un dispozitiv autonom de masurare a tensiunii arteriale care poate fi utilizat zilnic direct de catre pacientii care necesita o monitorizare speciala.

Fara tuburi, fara fire, doar o citire precisa a tensiunii arteriale. Omron Evolv se poate conecta la o aplicatie mobila pentru telefoanele iPhone si Android, astfel incat sa va puteti conecta si sa va accesati statisticile oricand si sa va vedeti progresul. Tehnologia unica Intel Wrap Cuff Technology va ofera o citire usoara si precisa si detecteaza bataile neregulate ale inimii. Tehnologia de inteligenta asigura o masurare precisa si confortabila.

Proprietati:

  • Fara tuburi – Evolv este un tensiometru all-in-one este usor de transportat si simplu de utilizat.
  • Omron connect – Evolv functioneaza cu Omron connect, aplicatia mobila personalizata de la Omron pentru iPhone si Android (superscript).
  • 100 de memorii care arata data si ora citirii.
  • Functionare cu un singur buton.
  • Detector de batai neregulate ale inimii.
  • Baterii necesare: 4 baterii AAA incluse.
  • Garantie de 3 ani din partea producatorului.

Mod de utilizare: Pur si simplu puneti-l pe brat cu ajutorul mansetei ajustabile cu velcro si apasati butonul de pornire. Datorita butonului sau de conectare Bluetooth, odata ce a fost efectuata masurarea, acesta poate fi conectat la un smartphone pentru a colecta informatiile si pentru a oferi astfel pacientului o monitorizare precisa a diferitelor sale masuratori.

Tensiometru de brat cu Bluetooth Activscan 9 Braun

Tensiometru de brat cu Bluetooth Activscan 9 Braun

Mansonul tensiometrului ActivScan™ 9 asigura o potrivire perfecta pe brat pentru o acuratete maxima.

Proprietati:

  • Prindere si desprindere usoara, cu ajutorul clipsului.
  • Umflare blanda, ce asigura un confort optim.
  • Textura moale a materialului, pentru o senzatie de confort pe piele.
  • Permite 2 utilizatori si memorarea a 200 de masuratori pentru fiecare in parte.
  • Urmareste evolutia tensiunii arteriale.
  • Detecteaza bataile neregulate ale inimii.
  • Asigura o navigare usoara si intuitiva cu ajutorul butonului central rotativ si a butoanelor de tip touch (prin atingere).
  • Interpreteaza instantaneu datele, conform ghidului Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
  • Calculeaza mediile zilnice, saptamanale si lunare (7/14/30 zile, dimineata, seara sau pentru o zi intreaga).
  • Compatibil cu aplicatia Braun Healthy Heart.
  • Dispozitiv medical clasa IIa.
  • Garantie 2 ani.

Tensiometru incheietura RS7 Intelli IT Omron

Tensiometru incheietura RS7 Intelli IT Omron

Omron RS7 Intelli IT – aparat de tensiune arteriala trebuie folosit la incheietura mainii.

Tensiometrul utilizeaza metoda oscilometrica pentru masurarea tensiunii arteriale. Cand manseta se umfla, acest aparat sesizeaza pulsatiile de presiune ale arterei sub manseta. Impulsurile sunt denumite impulsuri oscilometrice. Senzorul electronic de presiune afiseaza o citire digitala a tensiunii arteriale.

Omron RS7 Intelli IT este proiectat pentru a masura tensiunea şi pulsul la pacientii adulti cu circumferinta incheieturii mainii variind intre 13,5 cm si 21,5 cm.
Aparatul detecteaza aparitia batailor neregulate ale inimii in timpul masurarii si ofera un semnal de avertizare.

Mod de utilizare: 

  • Aplicati manseta de incheietura de la mana stanga. Ridicati maneca. Asigurati-va ca maneca nu este rulata prea strans pe brat. Acest lucru poate bloca fluxul sanguin in brat.
  • Introduceti incheietura mainii. Palma si display-ul tensiometrului ar trebui sa fie ambele cu fata in sus. 
  • Pozitionati manseta pentru incheietura mainii lasand o distanta de 1-2 cm intre manseta si marginea de jos a palmei.
  • Inchideti manseta ferm in jurul incheieturii mainii. Nu aplicati peste haine, Verificati pentru a va asigura ca nu exista niciun gol intre incheietura mainii si manseta.

Forma de prezentare: Omron RS7 Intelli IT – Tensiometru; 2 baterii alcaline „AAA”; Carcasa de depozitare; Manual de instructiuni; Ghid de initiere rapida.

Cum să determinați ce monitor de tensiune arterială este potrivit pentru dvs?

Aceasta este o întrebare excelentă, însă nu putem oferi sfaturi cu privire la produsul pe care ar trebui să îl achiziționați. În schimb, putem discuta cu dumneavoastră avantajele și dezavantajele acestora, astfel încât să puteți selecta un model cu mai multă ușurință.

Citirile pe care le produce un tensiometru profesional sunt frecvent extrem de apropiate de realitate, ceea ce permite pacientului să își verifice tensiunea arterială și să ia măsurile necesare în cazul în care cifrele observate nu sunt cele pe care și le-ar dori. Astăzi, vom discuta despre semnificația de a avea un tensiometru, despre cum fiecare dintre noi își poate măsura cu ușurință propria tensiune arterială fără a părăsi confortul propriei case, despre pașii care sunt necesari, precum și despre informațiile necesare pentru a interpreta corect cifrele afișate pe aparat.

În primul rând, trebuie să știți că există două tipuri distincte de monitoare de tensiune arterială disponibile în Europa. Prin urmare, înainte de a face o achiziție, trebuie să luați o decizie cu privire la tipul de monitor pe care îl veți alege. În pasajele care urmează, vom descrie numeroasele tipuri de monitoare de tensiune arterială pentru a vă ajuta să alegeți cel mai potrivit model.

Cele mai avansate tensiometre sunt tensiometrele digitale sau tensiometrele electronice, ambele măsurând tensiunea arterială în mod digital. Pacienții pot să-și măsoare fără efort propria tensiune arterială la domiciliu cu aceste dispozitive, datorită designului lor ușor de utilizat.

Aceste forme excelente de monitoare de tensiune arterială utilizează o varietate de senzori electrici pentru a obține citiri, care sunt apoi afișate pe un ecran digital. Aceste tensiometre sunt, în opinia noastră, cele mai bune pe care le pot cumpăra banii. În plus, trebuie să știți că există două varietăți distincte de tensiometre electronice, iar acestea sunt următoarele:

  • Tensiometre pentru braț – versiunile pentru braț sunt foarte simple și constau doar dintr-o manșetă (brățară) și o componentă electronică. Modelele pentru braț sunt, de asemenea, foarte simplu de utilizat. Unii cumpărători spun că efectuarea citirilor cu un tensiometru pentru braț este mai neplăcută decât efectuarea citirilor cu un tensiometru pentru încheietura mâinii.
  • Tensiometrele de încheietura mâinii se disting prin prezența unei manșete care este concepută pentru a fi purtată în jurul încheieturii utilizatorului. Manometrul electronic este instalat direct pe manșetă, ceea ce permite o reducere semnificativă a spațiului pe care îl ocupă. Aceste instrumente sunt perfecte pentru pacienții care sunt frecvent în mișcare.

Sfigmomanometrele care sunt mecanice sunt versiunile convenționale pentru monitorizarea tensiunii arteriale, iar profesioniștii din domeniul sănătății folosesc aceste dispozitive. Acestea fac posibilă obținerea unei citiri exacte a tensiunii arteriale a pacientului prin utilizarea metodei de ascultare.

Ele sunt puse în funcțiune împreună cu o manșetă gonflabilă care este legată de un indicator cu ac și de un stetoscop. De asemenea, trebuie să știți că există două tipuri distincte de tensiometre mecanice, care sunt următoarele:

Monitoarele montate pe manșetă au fost primele care au ajuns pe piață pentru acest tip de echipament. Acestea au manometrul atașat direct la manșetă, iar valorile de presiune sunt citite de pe acul care este atașat la cadran. Datorită nivelului ridicat de precizie al dispozitivului, acesta este utilizat de un număr mare de profesioniști din industrie.

Cu toate acestea, deoarece manometrul este atașat la manșetă, sfigmomanometrele montate pe manșetă sunt mai grele decât alte tipuri de sfigmomanometre, ceea ce le face mai dificil de utilizat la pacienții mai tineri sau la pacienții mai în vârstă. Deoarece manometrul nu este cuplat direct la manșeta unui sfigmomanometru portabil, pediatrii și geriatrii vor opta probabil pentru sfigmomanometre portabile care prezintă o manșetă mai ușoară.

Cel mai comun tip de sfigmomanometru este cel care poate fi ținut în mâna utilizatorului. Aceștia au poziționat manometrul astfel încât să fie la nivelul „becului”, mai degrabă decât pe manșetă. Componenta echipamentului de măsurare a tensiunii arteriale cunoscută sub numele de „bulb” este responsabilă pentru umflarea manșetei.

Prin simpla îndepărtare a tubului care leagă manometrul de manșetă, sfigmomanometrele portabile permit schimbarea foarte rapidă a manșetei pentru a se adapta la morfologia pacientului. Acest lucru este în contrast cu sfigmomanometrele montate pe manșetă, care nu au această capacitate.

Acest lucru prezintă un beneficiu incontestabil pentru medicii generaliști care tratează pacienți de o gamă largă de vârste și greutăți. Singurul dezavantaj este faptul că, de fiecare dată când manometrul este utilizat, utilizatorul va fi responsabil pentru a suporta greutatea instrumentului pe bulb.

Citirea tensiunii arteriale este simplificată semnificativ de echipamentele electronice în general. Aceste tensiometre excelente sunt complet hands-free în funcționarea lor. Pur și simplu fixați manșeta în jurul încheieturii mâinii și apăsați butonul pentru a o activa. Afișajul digital de pe gadget arată atât măsurarea tensiunii arteriale sistolice, cât și a celei diastolice, după ce manșeta a fost umflată automat de către dispozitiv.

Ambele statistici, urmate de puls, sunt afișate pe ecran pentru a putea fi citite de dumneavoastră. Detectarea aritmiei este una dintre funcționalitățile suplimentare care este disponibilă pe unele modele. În plus, memoria dispozitivului vă permite să vedeți măsurătorile anterioare. Din acest motiv, este indicat ca pacienții a căror îngrijire ulterioară necesită ca aceștia să-și testeze în mod regulat tensiunea arterială să îl utilizeze pentru automăsurare la domiciliu.

În secțiunea următoare, vom trece în revistă și diferitele tipuri de tensiometre care sunt disponibile în prezent pentru a fi cumpărate, precum și distincțiile care există între ele, diferitele indicații care sunt relevante pentru fiecare produs și o mulțime de informații suplimentare care vă pot ajuta să aflați tot ce trebuie să știți despre tensiometre și, eventual, să vă ajute în alegerea tipului de tensiometru pe care doriți să îl achiziționați.

Ce este un monitor folosit pentru a măsura tensiunea arterială?

Un monitor de tensiune arterială este o piesă de echipament medical care este utilizată de către profesioniștii din domeniul medical pentru a determina tensiunea arterială a unui pacient. Atunci când ați intrat pentru un control de rutină la medicul dumneavoastră de familie, cel mai probabil l-ați observat și l-ați folosit, dar nu ați reușit să îl identificați sau să vă amintiți exact ce este. Ritmul inimii dumneavoastră poate fi estimat simplu pe baza tensiunii arteriale. Un număr anormal de mare de bătăi poate fi un indiciu atât al unor lucruri comune, cum ar fi activitatea fizică sau stresul și anxietatea, cât și al unor lucruri mai semnificative, cum ar fi posibilitatea unei boli de inimă.

Sfigmomanometrul, fie el tradițional sau modern, creează presiune în membrul superior prin compresie (banda care este înfășurată în jurul brațului este pompată cu aer pentru a crea presiune în membrul superior), iar după compresie, tensiunea arterială poate fi înregistrată cu mai multă precizie. Este adevărat că procesul este un pic inconfortabil, dar oferă cele mai mari date pe care medicul le poate înțelege pentru a ajunge la un diagnostic în cazul în care există fluctuații sau probleme cu datele înregistrate.

Din cauza relației puternice dintre cele două subiecte, pur și simplu nu putem purta o conversație despre tensiunea arterială și artere fără să aducem în discuție și tensiometrul.

Diferite tipuri de monitoare pentru măsurarea tensiunii arteriale

Tensiometrul mecanic și tensiometrul digital sunt cele două tipuri de tensiometre care pot fi achiziționate pe piață în acest moment. Dacă sunteți interesat să achiziționați un tensiometru mecanic, trebuie să știți că aceste instrumente nu sunt la fel de ușor disponibile pe piață ca omologii lor digitali. De asemenea, nu este sugerat să le folosiți acasă, deoarece utilizarea unui tensiometru mecanic necesită ca persoana care își ia tensiunea arterială să depună un efort semnificativ mai mare pentru a obține citiri precise și clare de la dispozitiv. Aceste tensiometre pot fi găsite doar în sălile de operație ale unităților medicale, datorită faptului că sunt ceva mai dificil de utilizat.

Există două tipuri distincte de tensiometre electronice disponibile în prezent: tensiometre de braț și tensiometre de încheietură. Ambele monitoare se poartă pe brațul pacientului. Sfigmomanometrul tradițional este sfigmomanometrul de braț, care se înfășoară în jurul brațului și prin intermediul căruia putem determina presiunea exactă a individului a cărui tensiune arterială este măsurată. Pentru a evita dificultățile în care manșeta este aspirată sau nu este reglată corespunzător, este important să se dea dovadă de prudență atunci când se pune manșeta înainte de a utiliza tensiometrul. Se recomandă acest lucru.

Când vine vorba de monitorizarea tensiunii arteriale la încheietura mâinii, persoanele obeze sunt mai predispuse să utilizeze un gadget numit tensiometru de încheietură. Acesta se bazează pe același concept ca și manșeta pentru braț, care constă într-o manșetă care este umflată cu aer pentru a produce presiune la încheietura mâinii, pe lângă un afișaj electronic care preia și citește datele care sunt primite de la manșetă. Problema cu această tehnologie este că determinarea tensiunii arteriale a unei persoane doar pe baza venelor de la încheietura mâinii este o sarcină mult mai dificilă decât ar trebui să fie (aceste vene sunt mai mici decât cele din braț și puterea de pompare a sângelui este, de asemenea, mai mică).

Cum procedăm pentru a ne lua tensiunea arterială?

Trebuie să știți ce trebuie să faceți înainte de a vă lua tensiunea arterială, indiferent dacă dețineți deja un tensiometru acasă sau intenționați să achiziționați unul în viitorul apropiat. Pentru început, este recomandat să vă luați tensiunea arterială la aceeași oră în fiecare zi pentru a vă asigura că rezultatele sunt fiabile și constante pe parcursul întregii săptămâni. Momentul optim pentru a vă lua tensiunea arterială este fie primul lucru dimineața, imediat după ce vă treziți, fie ultimul lucru seara, înainte de a merge la culcare. Astfel veți obține cea mai exactă citire posibilă.

În cele 30 de minute premergătoare citirii tensiunii arteriale, nu aveți voie să consumați alcool, să fumați sau să beți cafea. În plus, nu aveți voie să vă luați tensiunea arterială dacă vă aflați într-o stare de tensiune sau de stres. Rezultatele pe care le obțineți ar putea cu ușurință să vă ducă în direcția greșită. Profesioniștii din domeniul medical vă recomandă să vă luați tensiunea arterială de trei ori pentru a crea o citire de referință. Acest lucru se datorează faptului că tensiometrele electrice se bazează pe baterii, care se pot pierde cu ușurință din putere sau se pot strica.

Există o mulțime de factori care ar putea face ca citirea inițială de pe voltmetru să fie inexactă. De exemplu, este posibil ca manșeta să nu fi fost aplicată corect sau ca bateria să fie descărcată. Dacă efectuați procedura încă o dată, veți putea determina dacă valorile rămân stabile sau revin la nivelurile lor tipice.

Cum interpretăm valorile care sunt afișate pe aparat?

Nu în ultimul rând, odată ce am stăpânit arta de a ne atașa dispozitivul la braț (sau la încheietura mâinii) și de a-l utiliza în mod corespunzător, este esențial să fim familiarizați cu informațiile pe care le oferă aparatul și să le putem înțelege. Dacă nu ați primit un manual care vine împreună cu aparatul dumneavoastră și care explică ce înseamnă fiecare simbol, ne puteți cere să vi-l explicăm. În general, fiecare gadget ar trebui să vină cu un manual care să explice ce înseamnă fiecare indicator.

Pe afișaj, presiunea sistolică este afișată ca prima valoare (în partea de sus), iar presiunea diastolică este afișată ca a doua cifră (în partea de jos). Adulții care sunt sănătoși au valori ale tensiunii arteriale sistolice cuprinse între 100 și 120 mmHg și valori diastolice cuprinse între 65 și 89 mmHg. Dacă valorile pe care le vedeți sunt mai mici decât cele normale, este posibil să aveți hipotensiune, iar dacă valorile sunt mai mari decât cele normale, este posibil să aveți hipertensiune arterială.

Utilizarea tensiometrelor electronice conectate, care sunt din ce în ce mai populare și sunt ideale pentru automăsurare, devine tot mai frecventă. Acestea sunt simplu de utilizat, de dimensiuni reduse și au capacitatea de a descărca wireless sau fără fir rezultatele testelor pe un smartphone, o tabletă sau un computer personal.

Ca urmare, acestea sunt capabile să ofere o formă mai aprofundată de monitorizare a pacientului (regularitatea măsurătorilor, compararea și monitorizarea evoluției tensiunii arteriale etc.), precum și capacitatea de a împărtăși măsurătorile cu un medic. Pacienții sunt capabili să facă măsurători regulate la domiciliu cu ajutorul tensiometrelor conectate, care îi motivează, de asemenea, pe pacienți să fie sârguincioși în ceea ce privește automăsurarea.

Publicat pe Lasă un comentariu

Cea mai buna crema antirid disponibilă pe piață

După ce a trecut o anumită perioadă de timp, pielea feței își pierde strălucirea, dezvoltă riduri și devine mai puțin luminoasă decât era odată. Avem nevoie de îngrijire specializată pentru a atenua impactul nefavorabil pe care îmbătrânirea îl are asupra pielii noastre. Este esențial să selectăm cea mai eficientă cremă antirid pentru nevoile noastre. Pe de altă parte, culoarea pielii unei persoane poate varia foarte mult de la o persoană la alta, de aceea este important să selectăm o cremă care nu va face ca fața să pară și mai neatractivă.

Cu toate acestea, nu există o singură cremă care poate pretinde că este cea mai bună în prevenirea ridurilor. Cel puțin nu pentru toată lumea. În primul rând, vom analiza motivele pentru care ar trebui să selectăm acest tip de cremă, iar apoi vom investiga care terapie va funcționa cel mai bine pentru pielea noastră.

De ce sa folosim o crema antirid?

Organismul este responsabil pentru determinarea calității texturii pielii. Organismul face acest lucru prin secreția de substanțe chimice antioxidante, care conferă pielii hidratare, elasticitate și luminozitate. Pe de altă parte, pielea își pierde strălucirea și devine mai puțin tonifiată odată cu trecerea anilor.

Pielea este supusă la o serie de agresori de mediu în timpul zilei, inclusiv poluarea, temperaturile extreme, soarele și chiar praful. Prin urmare, o cremă de zi care combate ridurile va ajuta la protejarea acesteia. În timp ce dormim, pielea noastră este capabilă să se repare cu ajutorul unei creme de noapte antirid. Acest lucru se realizează prin hrănirea și hidratarea profundă a pielii. Deoarece pielea este mai sensibilă la îngrijire pe timp de noapte, o cremă de noapte are o consistență mai densă și mai abundentă în apă, lipide și substanțe active decât ar fi o cremă de zi.

  • Când o persoană ajunge la vârsta de 25 de ani, sistemul său imunitar începe să își piardă o parte din capacitatea de a se apăra. Ca o consecință directă a acestui fapt, pielea este supusă unui număr mai mare de atacuri ale radicalilor liberi. De asemenea, devine mai vulnerabilă la cauze potențial dăunătoare, cum ar fi poluarea, expunerea la soare, stresul, somnul insuficient și consumul de tutun. Aceasta își dezvăluie vârsta în moduri vizibile. Pielea ar putea părea mai tânără și mai radiantă după ce a primit un tratament antirid care să hidrateze și pielea.
  • După vârsta de 30 de ani, crema poate fi folosită pentru a masca sau pentru a îmbunătăți în alt mod aspectul imperfecțiunilor pielii. Acneea, petele de pigmentare și ridurile sunt toate incluse în această categorie.
  • O doamnă cu vârsta de peste 40 de ani ar trebui să facă din crema anti-rid prioritatea ei principală atunci când cumpără produsele esențiale pentru geantă.

Deși cea mai bună cremă antirid se transformă în cele din urmă în crema de față care satisface toate cerințele dumneavoastră pe parcursul unei perioade semnificative de timp, acest lucru nu este valabil pentru toate doamnele. Fiecare doamnă ar trebui să selecteze crema antirid care funcționează cel mai bine pentru tipul ei particular de piele.

Puteți cumpăra creme de zi antirid și creme de noapte antirid, iar aceste două tipuri de creme își au locul lor în industria de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire. Deoarece pielea noastră nu funcționează în același mod în care o face în timp ce suntem treji, nu trebuie să îi acordăm la fel de multă atenție atunci când dormim ca atunci când suntem treji.

Un ghid pentru a alege cea mai eficientă loțiune anti-îmbătrânire

Atunci când alegeți o cremă antirid, există o mulțime de factori diferiți la care trebuie să vă gândiți. De la bugetul dumneavoastră, tipul de piele sau vârsta. Atunci când căutați cea mai bună cremă antirid, fiecare dintre aceste considerente ar trebui să aibă o mare greutate.

Textura unei creme antirid, care poate veni sub formă de ser, gel sau cremă, este unul dintre primele criterii care ar trebui luate în considerare atunci când se selectează produsul ideal. Fiecare dintre aceste formulări abordează problemele pielii într-o manieră distinctă.

Prezența unor agenți anti-îmbătrânire eficienți în cadrul produsului este al doilea factor care trebuie luat în considerare atunci când se selectează cea mai bună cremă antirid. Aceștia sunt utilizați de obicei pentru a trata o varietate de afecțiuni ale pielii, iar anumite substanțe sunt formulate pentru diferite grupe de vârstă și varietăți de piele.

Ceramidele, colagenul, niacinamida și acidul lactic sunt cele care sunt considerate a fi cele mai importante dintre acestea. Fiecare dintre ele oferă pielii o cantitate ușoară de tratament.

Publicat pe Lasă un comentariu

Cele mai eficiente tratamente pentru riduri

Dezvoltarea ridurilor este un proces pe deplin natural care are loc odată cu trecerea timpului, însă faptul că acestea se formează poate fi o sursă de frustrare pentru anumite persoane. Cu toate acestea, puteți preveni și întârzia apariția ridurilor folosind componentele și tratamentele adecvate și adaptate cerințelor pielii dumneavoastră.

Nu contează compoziția, formula sau componentele conținute în produsele cosmetice. Astfel, este benefic să aveți așteptări realiste atunci când vă referiți la rezultate. Cu toate acestea, este vital să se facă un efort pentru a preveni apariția semnelor de îmbătrânire pe propria piele.

Zonele din jurul ochilor și buzele sunt cele mai predispuse la apariția liniilor fine și a ridurilor, însă nu ar trebui să vă simțiți încă înfrântă, deoarece utilizarea produselor adecvate vă poate ajuta să vă păstrați aspectul tânăr pentru o perioadă mai lungă de timp.

Sfaturi pentru evitarea apariției ridurilor

  • Asigurați-vă întotdeauna că vă puneți cremă de protecție solară!
  • Hidratați-vă suficient!
  • Renunță la fumat!
  • Evitați să beți alcool!
  • Consumați alimente care sunt bune pentru corpul și mintea dumneavoastră!
  • Ar trebui să vă spălați pe față atât dimineața, cât și seara!

Ingrediente care pot ajuta la minimizarea apariției ridurilor

  • Retinolul îmbunătățește suplețea pielii, stimulează proliferarea celulelor epidermice, accelerează procesul de vindecare și menține intactă vitalitatea pielii. În plus, are o funcție regeneratoare, ceea ce înseamnă că încurajează reînnoirea celulelor, stimulează flexibilitatea pielii și oprește producerea de riduri.
  • Vitamina E ajută pielea să rețină hidratarea, reduce apariția petelor pigmentare și diminuează apariția ridurilor.
  • Vitamina C protejează pielea de îmbătrânirea prematură și de hiperpigmentare, stimulează producția de colagen și conferă tenului strălucire și luminozitate.
  • Este bine cunoscut faptul că acidul hialuronic are un efect vizibil de umplere a ridurilor și de netezire a acestora.
  • Colagenul conferă pielii o hidratare de lungă durată, reduce aspectul ridurilor și menține suplețea și fermitatea pielii.
  • Licopenul este un puternic antioxidant natural care contribuie la un aspect mai tânăr. Acesta se găsește în roșii.
  • Bariera naturală a pielii poate fi întărită și reparată datorită ceramidelor, care contribuie, de asemenea, la păstrarea umidității în straturile dermice ale pielii.
  • Coenzima Q10 ajută organismul să producă colagen, care este proteina responsabilă pentru a conferi pielii fermitate și suplețe. De asemenea, vă protejează pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi, cum ar fi cele provocate de poluare, de razele ultraviolete, de frig și de praf.
  • Pentru un ten radiant, este recomandat să folosiți acizi AHA, cum ar fi acidul glicolic sau acidul lactic. Aceștia ajută la eliminarea petelor pigmentare și a cicatricilor, precum și la îmbunătățirea texturii pielii și la micșorarea porilor.

Pielea ta poate părea mai tânără pentru mai mult timp dacă folosești toate componentele enumerate mai sus, pe lângă faptul că urmezi o rutină completă de îngrijire a pielii și duci un stil de viață sănătos. Acest lucru poate contribui, de asemenea, la întârzierea apariției ridurilor. Rețineți că este întotdeauna mai ușor să evitați decât să tratați, așa că asigurați-vă că folosiți întotdeauna produse de îngrijire a pielii și asigurați-vă că folosiți întotdeauna un produs cu protecție UV ridicată, indiferent de anotimp!

Prin stimularea producției de colagen și elastină, crema cu extract de melc ajută la menținerea epidermei umane, la regenerarea celulelor și la reducerea ridurilor.

Ser absolut pentru remodelarea tenului Stimulskin, 30ml, Darphin

Ser absolut pentru remodelarea tenului Stimulskin

Acest ser imbunatateste textura pielii, gratie combinatiei de ingrediente botanice precum smaraldul de mare, care ofera volum si densitate conturului facial.

Crema hranitoare anti-aging Premium Absolu, 50ml, Lierac Paris

Crema corectează toate semnele vizibile ale îmbătrânirii pielii: riduri profunde, lipsă de densitate, contururi faciale neclare, pete maronii, pori dilatați, aspect neregulat. Oferă o hrănire intensivă și de lungă durată. Complex Cellular Premium – 8,5% – Conține 5% soluție pură de acid hialuronic într-un ingredient patentat înregistrat. Conține 20% complex de nutrienți. Conține produse cosmetice botanice active. Mod de utilizare: Aplicati dimineata si/sau seara pe fata curatata anterior.

Crema anti-aging AH3 Global, 40ml, Topicrem

Aceasta are o consistență ușoară și este un produs de îngrijire a pielii care corectează ridurile, redensifică pielea și uniformizează tenul. Acesta conține trei acizi hialuronici diferiți, vitaminele C și E care au fost stabilizate, vitamina PP și o dipeptidă.

Tehnologie care este atât patentată, cât și validată în mediul clinic. Alimentat de tehnologia TDN, care înseamnă Double Nanosphere Transfer! Tratament orientat în mod special către petele pigmentare Conține opt componente active care lucrează împreună pentru a aborda cele mai frecvente probleme ale pielii.

Această cremă de față conține componente active în mod natural, cum ar fi algele marine și aloe vera, și acționează pentru a reda pielii fermitatea, luminozitatea și hidratarea, valorificând forța de regenerare atât a pământului, cât și a oceanului.

Reduce aspectul liniilor fine și al ridurilor, crescând în același timp suplețea. Toate tipurile de piele.

Aspectul ridurilor și al liniilor fine este îmbunătățit, tenul devine mai uniform, iar pielea își recapătă prospețimea și flexibilitatea! Acest tratament organic hidratant, antirid și regenerant combină proprietățile revitalizante ale laptelui matcha cu ingrediente active care au proprietăți antioxidante, redensificatoare și nutritive. Scopul acestui tratament este de a întârzia apariția semnelor de îmbătrânire și de a stimula regenerarea pielii.

De ce sa folosim un tratament anti-imbatranire?

  • Pentru a întârzia apariția îmbătrânirii pielii, îmbunătățind în același timp vizibil aspectul acesteia (linii, riduri și pete maronii).
  • Hidratează și combate totodată semnele îmbătrânirii pielii.
  • Tratamantul ajută la netezirea ridurilor de expresie, la diminuarea aspectului ridurilor existente și la acoperirea imperfecțiunilor pielii, toate acestea contribuind la un ten mai uniform, mai tânăr și mai luminos.
  • Ridurile cauzate de înaintarea în vârstă au un microrelief vizibil, distinct și neuniform. Depresia și o scădere vizibilă a volumului țesuturilor sunt prezente. Grosimea, densitatea și flexibilitatea sunt toate diminuate în acest ten. Indicii vizibile de piele căzută. din cauza proeminenței pomeților și a buzelor.
  • De îndată ce lumina dimineții atinge pielea, aceasta pare imediat mai tonifiată, pe lângă faptul că este hrănită și hidratată.
  • Binecunoscute ca antioxidante și protectoare celulare, aceste tratamente active anti-îmbătrânire ajută, de asemenea, la refacerea și netezirea pielii.
  • ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii cauzate de expunerea la soare.
  • Se utilizează ca adjuvant în convalescența prelungită, care se caracterizează prin prăbușirea sistemului imunitar, insomnie, epuizare fizică și psihică și anomalii trofice ale epidermei.
  • Consumul pentru o perioadă prelungită de timp îmbunătățește sănătatea și prelungește viața.
  • Reduce la minimum numărul de riduri, precum și adâncimea acestora. În plus, previne apariția ridurilor.
  • Are un impact de lifting instantaneu, o acțiune de fermitate care durează mult timp și hrănirea zilnică de care pielea are nevoie.
  • Proprietăți antirid și de fermitate. Reduce aspectul ridurilor și al liniilor fine.
Publicat pe Lasă un comentariu

De ce este benefică aplicarea unei creme de față hidratante în timpul zilei?

Întrebări referitoare la produsele hidratante de zi pentru ten

La început, ar trebui să vă evaluați pielea prin determinarea modului în care reacționează la diverși stimuli, dacă este uscată sau, pe de altă parte, grasă. Totul depinde de observațiile pe care le faceți asupra propriului corp. Totuși, ar trebui să consultați un dermatolog, dacă nu sunteți sigur dacă aveți pielea grasă, uscată sau mixtă.

Cremele concepute pentru pielea grasă au, de obicei, o consistență mai ușoară și o compoziție mai puțin hidratantă decât alte tipuri de creme. Puteți obține creme pentru pielea dumneavoastră de la o varietate de companii care au fost testate pe scară largă în străinătate, cum ar fi „La Roche-Posay”, „Avene”, „Ivatherm” și „Isispharma”.

Folosirea degetelor și mișcarea circulară pentru a aplica cremele este un proces simplu și direct. Cea mai eficientă metodă pentru a o întinde fără a folosi prea mult este să începeți prin a aplica doar o cantitate mică, iar apoi, dacă este nevoie de mai mult, să adăugați după cum este necesar.

Este important să începeți cu mâinile curate înainte de a aplica orice tip de loțiune. În cele mai multe cazuri, se recomandă folosirea unei singure creme pentru fiecare persoană. Nu depozitați cremele la temperaturi extrem de ridicate sau extrem de scăzute (cu excepția cazului în care este menționat pe ambalaj). Păstrați-le într-un loc răcoros, întunecat și uscat, ferit de lumina directă a soarelui.

Este important să fiți conștient de cantitatea adecvată de aplicat, fie pe piele, fie pe o altă zonă a corpului. De aceea, este important să studiați cu atenție instrucțiunile de utilizare. Crema trebuie apoi depozitată într-o zonă ferită de lumina directă a soarelui, lăsată să se usuce la aer și aplicată cu mâinile curate.

Aveți probleme cu unghiile de la picioare și vă doare să stați cu pantofii în picioare din cauza durerii pe care acestea o provoacă? Sunt șanse mari să aveți nevoie de un ser pentru întărirea unghiilor. Determinați care sunt cele mai benefice.

Ca urmare a schimbărilor la nivelul hormonilor, unele femei se confruntă cu o creștere neatractivă a părului facial. Utilizați tratamente de înaltă calitate, cum ar fi cremele depilatoare, pentru a obține o epilare permanentă.

Efectele expunerii la soare se resimt cel mai acut la nivelul pielii. Aflați ce cremă este cea mai eficientă în prevenirea ridurilor apărute în urma expunerii la soare pentru o perioadă îndelungată de timp.

Aerul uscat al iernii poate provoca daune iremediabile feței, făcând-o să devină mai uscată. Acest lucru înseamnă că veți îmbătrâni mai repede și veți avea mai multe riduri. Din fericire, există creme care sunt concepute special pentru a fi folosite în timpul lunilor mai reci.

Aveți probleme cu căderea părului? Aflați ce remedii de casă, cum ar fi serurile și tratamentele, vă vor ajuta părul să revină mai repede și mai puternic.

Creme pentru față care hidratează în timpul zilei

Loțiunile hidratante pentru față și corp CeraVe au in compozitie un ingredient inovator de îngrijire a pielii care menține pielea netedă și catifelată chiar și după o zi lungă.

Eveline Cosmetics Active Revitalizing Lifting Cream 50+, combinand multiple forme de acid hialuronic si retinol, imbogatita cu ulei de argan si extract de wakame, activeaza regenerarea celulelor pielii, intareste vizibil si reduce eficient toate semnele imbatranirii Vizibilitatea semnelor. Pielea rămâne întinsă, luminoasă și vizibil mai tânără. Îmbogățită cu complexul inovator PROXINE 3-LIFT™ Hexapeptide pentru efecte avansate de întinerire și lifting puternice, formula susține regenerarea pielii, redându-i densitatea și confortul optim.

Formula patentata seriei Bio HYALURON 3X RETINOL System reprezinta o solutie biotehnologica avansata, care este inceputul unei noi ere in ingrijirea anti-imbatranire. Dezvoltat cu cea mai inalta perfectiune. Bazat pe o combinatie inovatoare de pana la 6 forme de acid hialuronic cu putere extraordinara a retinolului triplu. Combinatia inovatoare de ingrediente, care este de neegalat in ceea ce priveste eficacitatea sa, ofera pielii un efect imediat de intinerire.

Complexul de 6 forme de acid hialuronic cu greutati moleculare diferite ofera un efect antirid sinergic, pe mai multe niveluri, care actioneaza direct pe suprafata pielii si in straturile mai profunde pentru o lunga perioada de timp.

Crema Lifting Bio Hyaluron 3xRetinol 50+, 50ml, Eveline Cosmetics