RACEALA SIMPLA SAU GRIPA ?

Exista afectiuni care prezinta corelatii atat de stranse cu anotimpul, incat sezonul trebuie luat in calcul din punct de vedere al diagnosticului.

Astfel, este vorba de infectiile cailor respiratorii care se acutizeaza in sezonul rece comparativ cu cel cald, cand sunt sporadice.

In mod normal, racelile obisnuite la copii pot atinge un numar de aproximativ 8 episoade/an.

Vaccinare antigripala la Blue Life Medical Center

Programeaza-te!

Pentru a beneficia de o programare suna la 0264.438.791

Vaccinarea antigripala

Prezinta-te in clinica in ziua si la ora programata.  Administrarea vaccinului se poate efectua imediat ce ai terminat consultatia si ai recomandarea pentru vaccinare.

In cazul in care detineti o recomandare medicala de la un medic din afara Centrului Medical Blue Life,

chirurgie pediatrica - lumea copiilor

Chirurgia…cu povesti, Dr. Doina Zamora, medic primar chirurgie pediatrica

“A fost odata ca niciodata un fel special de chirurgie… Da, este vorba despre chirurgia pediatrica … “de copii”, atat de diferita de cea a “oamenilor mari”. Si nu ma voi referi la partea tehnica si medicala ci la un intreg “univers” in care intram in fiecare zi cand trecem pragul clinicii.

Sunt micii pacienti cei care fac diferenta,

Gastroenterologie

Rolul gastroscopiei in diagnosticul cancerului gastric

Cancerul gastric sau cancerul de stomac este o tumora maligna care se dezvolta la nivelul peretilor stomacului. Exista mai multe tipuri de cancer gastric, in functie  de celulele din care acesta se dezvolta. Cel mai frecvent intalnit este adenocarcinomul, cu origine in mucoasa care tapeteaza peretii stomacului. 

Desi incidenta cancerului gastric este in scadere datorita terapiei anti-Helicobacter pylori,

Trusa medicala de vacanta

Trusa medicala de vacanta

 

Trusa medicala pentru copii este absolut necesara atunci cand alegem sa plecam in vacanta cu mic, cu mare.  Iti prezentam o lista cu ce trebuie sa cuprinda aceasta pentru a avea o iesire linistita cu micutul tau.

  • Solutii dezinfectante (apa oxigenata, rivanol,betadine) in caz de zgarieturi, taieturi
  • Foarfeca,
enterocolita_copii

Plecam in concediu cu cei mici si vrem sa ne bucuram de toata perioada. Cum putem preveni enterocolita?

Enterocolita este o boala infecto-contagioasa a intestinului avand ca si posibile cauze virusi (cel mai adesea), bacterii sau paraziti, extrem de comuna in cazul copiilor. Aceasta se poate prezenta cu un tablou clinic divers dar cele mai dese acuze sunt: dureri abdominale variabile in intensitate, varsaturi, diaree, febra, cefalee, mialgii . Toate aceste simptome pot varia ca durata si intensitate.

Dr. Emőke Molnár Medic Specialist Endocrinologie: “Lucrurile importante se obtin cu munca si rabdare”

“La 10 ani am decis ca imi doresc sa devin medic si, de atunci, toate deciziile legate de educatia mea le-am luat avand in minte acest obiectiv. Parintii si profesorii m-au incurajat sa explorez si alte profesii, poate mai simple sau poate mai putin consumatoare emotional, insa am respins ferm orice alta cariera,” marturiseste Dr.

SCRIE SI APASA ENTER PENTRU A CAUTA