Care sunt primele simptome ale pneumoniei si cum putem sa ne protejam de aceasta

Pneumonia este infectia plamanilor care este generata de virusi, bacterii sau fungi. Aceasta infectie apare in special in anotimpul rece si afecteaza persoanele fumatoare, copiii, varstnicii si persoanele cu un sistem imunitar scazut.

Pneumonia se poate raspandi cel mai usor pe cale aeriana, prin stranut, tuse sau prin atingerea unor obiecte contaminate.

Simptomele pneumoniei sunt: tuse, febra, dureri in piept, frisoare, oboseala si dificultatea de a respira.

In cazul in care intampini unul sau mai multe dintre aceste simptome iti recomandam sa eviti eforturilor fizice si sa te odihnesti cat mai mult. De asemenea, trebuie sa renunti la fumat, macar in aceasta perioada, deoarece fumatul creste riscul de a face pneumonie cu pana la 3,5 ori spre deosebire de o persoana nefumatoare. In plus, trebuie sa ai o igiena corespunzatoare. Spala-te pe maini cu apa calda si sapun cat mai des posibil. Nu in ultimul rand, consuma cat mai multe lichide pentru a impiedica deshidratarea organismului si pentru a-i creste imunitatea. In cazul simptomelor de pneumonie, sunt recomandate ceaiurile de cimbrisor, hrean si patlagina.

Si cel mai important, viziteaza un medic specialist pentru a-ti recomanda tratamentul corespunzator pana cand starea de sanatate nu se agraveaza. Acesta poate sa-ti recomande antibiotice si antitusive care te vor ajuta sa treci repede peste aceasta boala.

Te poti programa la unul dintre medicii specialisti in Pneumologie din echipa Blue Life la nr. de telefon: 0264.995 sau la adresa de email: [email protected]

Lasa un comentariu

SCRIE SI APASA ENTER PENTRU A CAUTA