ce-trebiue-sa-stim-despre-protectia-solara-la-copii

Ce trebuie sa stim despre protectia solara la copii?

Fotoprotectia in cazul copiilor este foarte importanta, deoarece expunerea la soare in primii ani de viata poate avea consecinte pe termen lung si un risc crescut de melanom pe parcursul vietii. De ce? Pentru ca in primii ani de viata, pielea nu are toate mecanismele de aparare formate  si ADN-ul poate fi usor alterat, modificari care raman in memoria organismului si care pot deveni vizibile peste zeci de ani.

Pielea nou-nascutului este deosebit de vulnerabila la radiatii din cauza ca stratul cornos este foarte subtire, din cauza limitarii productiei de melanina si lipsei pigmentarii pielii. Prin urmare, expunerea accidentala la soare la o varsta timpurie poate duce la schimbari ireversibile ale pielii, din cauza unei bariere fizice si imunologice incomplet maturizate.

De ce utilizarea cremelor cu SPF la nou-nascuti este controversata?

Exista diferente semnificative intre pielea sugarilor si cea a adultilor. In primul rand, pielea sugarilor este mai subtire datorita stratului cornos insuficient dezvoltat. Acest strat cornos, in mod normal, protejeaza organismul de agentii externi, iar substantele chimice din produsele de protectie solara  pot produce mai usor o dermatita de contact sau alte alergii. Indiferent de ingredientele folosite, este esential ca ele sa nu fie ingerate de catre sugari. Acesta este motivul principal pentru care cremele de protectie solara trebuie aplicate doar dupa varsta de sase luni si trebuie sa fie produse dermatocosmetice, special concepute din game de ingrijire pediatrica.

Pentru mai multe informatii despre ingrijirea pielii in perioada verii, atat la adulti cat si la copii, Dr. Corina Pop, Medic Specialist Dermatologie Medicala si Chirurgicala, va sta la dispozitie la policlinica Blue Life.

Pentru programari, va rugam sa apelati numarul 0264 995 sau sa ne trimiteti un e-mail la adresa [email protected]

SCRIE SI APASA ENTER PENTRU A CAUTA