Cum sa iti alegi abonamentul privat de sanatate

Tot mai multa lume alege sa contracteze un abonament privat de sanatate, convinsa de beneficiile unui astfel de serviciu: de la atmosfera ingrijita din spatiul medical si atitudinea placuta a personalului, pana la calitatea actului medical si a aparaturii din dotare.

Deoarece oferta din piata clujeana este tot mai diversificata, iata cateva aspecte pe care ar trebui sa le ai in vedere in momentul in care iti alegi o policlinica la care sa te abonezi.

1. Diversitatea specialitatilor medicale

De multe ori este greu sa anticipam problemele de sanatate cu care ne putem confrunta pe viitor, de aceea, cand contractam un abonament, trebuie sa urmarim ca el sa permita acces la un numar mare de specialitati, la care putem apela, la nevoie.

2. Reputatia echipei

Relatia de incredere dintre pacient si personalul medical este foarte importanta in orice tratament, de aceea, cand iti alegi o policlinica la care sa te abonezi, documenteaza-te cat de bine poti. Afla cine sunt medicii cu care colaboreaza, viziteaza spatiul si analizeaza parerile altor pacienti. Ia aminte ca un centru medical foarte cunoscut nu este neaparat un centru medical foarte bun, ci doar unul care isi face mai multa reclama.

3. Proximitatea

Daca iti contractezi un abonament de sanatate, inseamna ca vei apela la serviciile acelei policlinici de cateva ori intr-un an. De aceea, e bine sa ai in vedere localizarea policlinicii: ideal ar fi sa se afle aproape de locuinta ta sau de locul tau de munca, iar daca nu, sa fie intr-o zona usor accesibila cu transportul in comun sau cu masina. 

4. Structura abonamentelor

Multe din abonamentele de pe piata sunt formulate in limbaj de specialitate si serviciile incluse sunt mai greu de inteles, mai ales pentru cineva care nu are un istoric medical complex. Si, pentru ca e greu sa stii dinainte de ce tip de specialist vei avea nevoie sau daca vei merge la acelasi doctor o data sau de mai multe ori, iti recomandam sa cauti un abonament care nu te limiteaza la o singura vizita anuala pe specialitatea aleasa.

5. Prezenta analizelor medicale in pachetul de servicii

Foarte frecvent, ca urmare a unui consult, medicul iti recomanda un set de analize, necesare pentru diagnostic. Iti recomandam sa iti alegi un abonament care include analize de baza, daca la contractarea abonamentului te stii sanatos, sau unul care include analize asociate afectiunii tale, daca stii ca ai deja o problema de sanatate.

6. Pretul

Desi ne-am dori sa avem resurse financiare nesfarsite pentru sanatatea noastra, in realitate, fiecare dintre noi are anumite limite in care poate cheltui bani. De aceea, cand iti alegi un abonament, analizeaza numarul de consultatii incluse si numarul de specialitati la care iti ofera acces. Cauta pretul de lista al unei consultatii la acel furnizor si vezi care este reducerea pe care o primesti in cadrul unui abonament, prin comparatie cu pretul la receptie. Desigur, in urma calculului, pretul ar trebui sa fie mai avantajos in cazul abonamentelor. 

Daca doresti sa analizezi oferta de abonamente a Blue Life, o poti consulta aici. In constructia pachetelor de servicii, ne-am straduit sa oferim maximum de transparenta si respect, atat pentru sanatatea, cat si pentru banii clientilor nostri. De aceea, toate abonamentele noastre au preturi corecte si includ acces la oricare specialitate a policlinicii, in numarul mentionat in pachetul de servicii. In plus, abonatii nostri beneficiaza de analize medicale simple sau mai complexe, in functie de nevoi, dar si de reduceri semnificative la serviciile extra-abonament, atat pentru ei, cat si pentru apropiatii lor.

Indiferent daca vei hotari sa apelezi la serviciile noastre sau ale altui furnizor, iti recomandam sa fii prevazatori si, daca nu ai facut-o deja, sa contractezi un abonament privat de sanatate pentru tine si pentru cei dragi.

 

Lasa un comentariu

SCRIE SI APASA ENTER PENTRU A CAUTA