Dr. Alexandra Pavel: dragostea de meserie se mosteneste

Intotdeauna mi-am admirat si respectat mama pentru munca pe care o depunea ca medic de familie. Acest lucru m-a si influentat in alegerea meseriei,” ne spune cu blandete Dr. Alexandra Pavel, Medic Specialist Dermato-Venorolog in cadrul echipei Blue Life.

Nascuta in Baia Mare, a visat inca din copilarie sa se mute la Cluj si sa practice medicina, calcand pe urmele parintilor sai.
Urmand calea acestora, Dr. Alexandra Pavel a terminat Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu (2007-2013), specializandu-se in dermato-venorologie.
La un prim contact cu Dr. Pavel transpare personalitatea sa calma, si devotamentul fata de meseria sa. “Incerc sa fac totul sa iasa cat de bine posibil.”
Cand vine vorba de munca, cea mai mare bucurie este atunci cand un pacient pleaca multumit din cabinet si are o evolutie pozitiva sub tratamentul recomandat de ea.
“Imi place cand vad ca oamenii sunt multumiti si continua sa vina la mine. Chiar daca au mers in linie cu tratamentul, vin la control sa-mi spuna ca totul e bine.”
Dr. Pavel a tratat in ultimul an peste 600 de pacienti. “Cand un pacient pleaca increzator si se intoarce zambind, e un semn ca ti-ai ales bine profesia. Iar daca te recomanda si altora, e cel mai mare compliment,” spunea ea, cu modestie.

Prin tot ceea ce spune si face ies la iveala valorile personale ale Dr. Pavel: corectitudinea si respectul fata de pacientii sai. In plus, cei care o cunosc spun ca este caracterizata de o modestie frumoasa, ce transpare chiar si din pasiunile sale: “Daca nu alegeam profesia de doctor, m-as fi regasit in viata linistita de la tara, cu propria gospodarie, unde sa pot creste animale, sa cultive flori sau legume.”
Insa, cum “gena profesionala” s-a transmis de la parintii sai, Dr. Pavel ingrijeste astazi oameni, de flori ocupandu-se doar in timpul liber.

Si, pentru pacientii sai, transmite cateva recomandari:

1) Daca ai o nelamurire, intreaba!
La fel ca in viata de zi cu zi, atunci cand ai o nelamurire sau o neliniste in legatura cu un semn de pe pielea ta, prezinta-te la un medic specialist ca sa te asiguri ca esti in regula. In urma unei discutii cu acesta, vei primi un diagnostic si un tratament corespunzator.
2) Fa-ti timp! Cand vine vorba de sanatatea ta, cu cat depistezi mai repede o eventuala problema de sanatate, cu atat mai bine. Programeaza-ti din timp o vizita la medicul dermatolog, pentru a preveni orice problema de sanatate care poate aparea.
3) Nu neglija micile semne care apar pe corpul tau, mai ales daca presimtiti ca ceva nu este in regula. In timp, aceste semne pot da nastere unor probleme grave de sanatate.
4) Nu te speria la aparitia celei mai mici pete de pe piele.
Pana la varsta de 30 de ani este normal sa mai tot apara semne pe corp. Atata timp cat le monitorizezi, nu ai de ce sa-ti faci griji.
5) Orice modificare (marime, structura, mancarimi etc.) la unul din semnele de pe pielea ta, trebuie sa te trimita la un medic dermatolog specialist. Impreuna cu acesta veti putea monitoriza semnul, iar in cazul unei excizii, aceasta se poate face la timp, fara complicatii, daca este nevoie.

Dr. Alexandra Pavel va sta la dispozitie in cadrul policlinicii Blue Life. Pentru programari, va invitam sa contactati receptia policlinicii din Str. Observatorului Nr. 109, sau la numarul de telefon 0264.995.

Lasa un comentariu

SCRIE SI APASA ENTER PENTRU A CAUTA