Dr. Blanca Szolga: “Medicina moderna presupune invatare continua”

“Mi s-a intamplat de cateva ori ca, la un prim contact, pacientul din fata mea sa ma priveasca cu scepticism. Da, am doar 33 de ani. Si da, la cei 33 de ani ai mei pot fi un doctor bun,” ne explica Dr. Blanca Szolga, Medic Specialist Reumatolog in cadrul echipei Blue Life.

Si-a dedicat ultimii ani dezvoltarii profesionale, practicand medicina atat in sistemul public cat si in privat, invatand in permanenta din toate sursele aflate la indemana: profesori, specialisti, studii clinice, cursuri auxiliare si, cel mai important, ascultandu-si pacientii. “A fi un medic bun nu presupune, neaparat, a fi un medic cu zeci de ani de experienta in spate. E mult mai important sa fii implicat, dornic sa faci bine, dispus sa inveti si sa te perfectionezi mereu si, cand e cazul, suficient de curajos si de onest incat sa spui ‘Nu stiu, dar aflu’. Si apoi sa te tii de cuvant.” Acesta este felul de a fi al Dr. Szolga, perseverenta si puternica, reusind astfel, sa transmita incredere si forta si pacientilor sai.

Pana in prezent a tratat in jur de 2000 de pacienti anual, iar cu unii dintre ei a reusit sa creeze legaturi puternice. “Unul dintre pacientii mei preferati este o doamna de 70 de ani cu poliartrita care imi este pacienta deja de ceva ani si cu care am ajuns sa fim prietene.
Imi place ca exista o incredere reciproca: eu sunt linistita ca respecta tratamentul prescris de mine, ea are incredere in recomandarile mele. Stim amandoua ca, pana la urma, cea mai importanta este sanatatea ei. Si, din cand in cand, ne mai facem timp sa schimbam doua vorbe si despre florile de gradina,” ne spune Dr. Szolga, zambind.

Florile sunt una dintre pasiunile extra-curriculare ale Dr. Szolga. “Imi plac gradinaritul si natura, in general. In mod special imi place muntele, unde merg pentru plimbari lungi, ori de cate ori am ocazia. Natura e si ea un doctor foarte bun,” concluzioneaza tanara dr. reumatolog.

Nascuta la Turda, Dr. Szolga este absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca (2004-2010). Experienta practica si-a dobandit-o in cadrul Sectiei Clinice de Reumatologie a Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca (ca medic rezident), din 2015 e medic specialist la Ambulatoriu Integrat – Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, dar si in institutii medicale private. Din 2018, Dr. Szolga a completat echipa de medici tineri si competenti ai Blue Life.

Dr. Blanca Szolga este disponibila in cadrul Blue Life in fiecare zi de miercuri, in intervalul orar 9.00-12.00. Pentru programari, va invitam sa contactati receptia policlinicii din Str. Observatorului Nr. 109, sau sa apelati numarul de telefon 0264.995.

Lasa un comentariu

SCRIE SI APASA ENTER PENTRU A CAUTA