Dr. Emőke Molnár Medic Specialist Endocrinologie: “Lucrurile importante se obtin cu munca si rabdare”

“La 10 ani am decis ca imi doresc sa devin medic si, de atunci, toate deciziile legate de educatia mea le-am luat avand in minte acest obiectiv. Parintii si profesorii m-au incurajat sa explorez si alte profesii, poate mai simple sau poate mai putin consumatoare emotional, insa am respins ferm orice alta cariera,” marturiseste Dr. Emoke Molnar, Medic Specialist Endocrinolog in cadrul echipei Blue Life.

Dr. Emoke Molnar Blue LifeNascuta in Targu Mures si absolvind medicina la UMF, in acelasi oras, Dr. Molnar s-a mutat la Cluj-Napoca in 2007, pentru rezidentiatul in endocrinologie, pe care l-a finalizat in 2012. Timp de un an, in 2010, si-a completat studiile din tara cu un an petrecut in Germania, in care a studiat un modul de diabetologie, util in dezvoltarea sa profesionala.

“Trebuie sa recunosc, conditiile de la noi nu se compara cu cele de acolo insa, desi puteam sa raman in Germania, am ales sa ma intorc acasa”, explica Dr. Molnar decizia de a renunta la un post in centrul de referinta pe specialitatea diabetologie, din Bad Oeynhausen.

Pentru o perioada, dupa ce a revenit in tara, s-a indoit ca a luat decizia corecta. “Nu am “prins” loc la stat si consultam doar in privat. Aveam 3-4 pacienti pe saptamana, deci va dati seama ca veniturile mele erau foarte mici. Insa, in timp, lucrurile au evoluat in bine. Fiindca mi-am vazut de treaba si am tratat fiecare pacient cu maxima responsabilitate, gradual, mi-a crescut numarul de pacienti. Astfel, am ajuns la concluzia ca decizia de a ramane in tara a fost corecta. La urma-urmei, lucrurile importante se obtin cu munca, perseverenta si rabdare.”

Tot un exemplu de rabdare din partea Dr. Molnar este si povestea unui caz destul de delicat, cu care s-a confruntat chiar la inceputul carierei.

“Printre primele mele paciente dupa examenul de specialitate a fost o tanara de 25 de ani. Dupa ce a primit diagnosticul initial – o boala endocrina rara – tanara, probabil speriata, a disparut si nu am putut sa continuam investigatiile si tratamentul.  Un an mai tarziu, dupa ce s-a casatorit, a revenit. Isi dorea copii si boala ii periclita o posibila sarcina.

I-am refacut testele, diagnosticul i s-a reconfirmat, si… tanara a disparut, din nou. Dupa un alt an, la insistentele mele si ale familiei, a acceptat sa se trateze. A fost operata si acum are o fetita sanatoasa, lucru aproape imposibil daca tratamentul nu era urmat,” povesteste Dr. Molnar, cu un zambet de satisfactie modesta pe fata.

Tanara in discutie este, insa, doar unul dintre cei peste 3000 de pacienti pe care i-a tratat. Afectiunile cele mai frecvente cu care se intalneste in specialitatea sa sunt bolile de tiroida (mai ales hipotiroidismul si nodulii tiroidieni), tulburarile de ciclu menstrual si obezitatea. De-a lungul timpului, insa, i-au trecut pragul si pacienti cu afectiuni mai rare: tulburari de dezvoltare sexuala la copii sau cancere tiroidiene agresive.

Insa, indiferent de complexitatea diagnosticului, toti pacientii consultati si tratati de Dr. Molnar, beneficiaza de rabdare si atentie.
Intrebata la ce ar trebui sa se astepte o persoana, inainte sa ii treaca pragul, Dr. Molnar ne-a explicat:  “incerc sa fiu mereu punctuala, nu imi place sa las oamenii sa astepte. Ma straduiesc sa explic totul clar si detaliat, prin cat mai multe mijloace – scheme, desene, metafore, comparatii – tot ceea ce e necesar ca pacientul sa inteleaga ce i se intampla.

Chiar daca pe alti colegi ii deranjeaza, eu sunt deschisa sa raspund la intrebari luate de pe “dr. Google”, dar cred in fapte si informare corecta.

Si, cel mai important, cred eu, ma intereseaza persoana ca si intreg, nu numai partea endocrinologica. De aceea, pacientii care urmeaza sa imi treaca pragul, sa fie pregatiti sa le cer toate documentele medicale, si de la alte specialitati.”

Dr. Emoke Molnar va sta la dispozitie in cadrul policlinicii Blue Life. Pentru o discutie sau un consult, va incurajam sa va faceti o programare la numarul 0264.995 sau pe website-ul Blue Life, prin formularul de programari instant.

Lasa un comentariu

SCRIE SI APASA ENTER PENTRU A CAUTA