Otita medie la copii

Otita este o infectie care apare in special la sugari si copii si se datoreza unor complicatii la nivelul urechii medii. Factorii care favorizeaza aparitia bolii sunt: bacteriile, prezenta polipilor, deviatia de sept, imunitatea scazuta, alergiile, sinuzita, precum si alte viroze respiratorii. Semnele otitei difera in functie de varsta copilului. La sugari si la copiii mici simptomele otitei medii sunt date de febra mai mare de 38 de grade Celsius, pierderea poftei de mancare, agitatie si irascibilitate. Copiii mai mari prezinta simptome precum durere acuta in ureche, febra si uneori pierderea temporara a auzului.

Riscurile cele mai importante care pot aparea in cazul otitei netratate sunt meningita si pierderea auzului. Tocmai de aceea, primul pas in tratarea otitei medii la copii este prezentarea la un medic ORL specializat. In functie de gravitatea infectiei, medicul va prescrie un tratament cu antibiotice, iar pentru scaderea febrei si a durerii, acesta poate prescrie un antiinflamator sau picaturi de nas.

Pentru consultatii si investigatii, medicii nostri ORL, Dr. Trombitas Veronica, Dr. Mihai Coman Diana , Dr. Mihalca Adrian, Dr. Dinescu Florina, va stau la dispozitie la policlinica Blue Life.
Pentru programari, ne gasiti la numarul de telefon 0264.995 sau puteti utiliza formularul  de mai jos Fa-ti o programare.

Lasa un comentariu

SCRIE SI APASA ENTER PENTRU A CAUTA