Posibilele cauze ale sforaitului

Sforaitul poate fi foarte incomod, atat pentru tine cat si pentru partenerul tau. Acesta poate fi genetic, poate aparea in urma unei raceli sau se poate datora altor afectiuni ale organismului.
Important este sa stim care este cauza aparitiei sforaitului si ce putem face pentru a-l preveni. Astfel vom evita alte complicatii care ne-ar putea afecta sanatatea sau buna dispozitie pe parcursul zilei.

Sforaitul apare in timpul somnului atunci cand aerul inspirat intampina dificultati la patrunderea in caile respiratorii, provocand vibratii ale tesuturilor nazo-orale. Noi auzim zgomotul acelor vibratii.

Oboseala poate fi atat o consecinta a sforaitului pe parcursul noptii cat si o cauza a acestuia. Atunci cand caile respiratorii sunt obstructionate, nici somnul nu este unul odihnitor. Incearca sa dormi pe o parte si sa iti respecti programul de somn pentru a evita eventualele neplaceri.
Si cei mici pot sforai, in cazul lor cea mai probabila cauza sunt polipii. Ei sunt cei care filtreaza germenii din aer, iar la contact cu acestia se pot inflama sau chiar infecta, provocand dificultati respiratorii. Recomandat este sa mergi cu copilul la un doctor pentru a-ti prescrie tratamentul corespunzator. Important de stiut este ca aceasta afectiune poate aparea si la adulti.

Si persoanele care prezinta cresteri in greutate sau obezitate au adesea probleme cu sforaitul, deoarece grasimea impiedica functionarea normala a diafragmei care are rolul principal în respiratie. In acest caz este indicat sa adoptati un regim alimentar sanatos urmat de miscare si sa evitati mesele bogate inainte de culcare.

Alte cauze ale sforaitului pot fi deviatia de sept, o simpla raceala sau consumul de alcool inainte de culcare.

Vizitati medicul dvs. pentru a va recomanda tratamentul corespunzator si pentru a evita agravarea starii de sanatate.

Lasa un comentariu

SCRIE SI APASA ENTER PENTRU A CAUTA