Riscurile-la-care-va-expuneti-mergand-la-strand-sau-la-piscina

Riscurile la care se expun doamnele si domnisoarele cand merg la strand sau la piscina

Doamnelor, cand caldura de afara ne indeamna catre cea mai apropiata piscina, este important sa avem grija ca acest bazin sa nu ne trimita de urgenta la medicul ginecolog.

Daca nu stiati, chiar si la piscinele atent ingrijite exista pericolul contactarii de infectii, deoarece unii germeni sunt rezistenti la actiunea de dezinfectare si clorinare a apei. Cele mai expuse acestui tip de infectii ginecologice sunt fetitele, femeile insarcinate si persoanele cu un sistem imunitar deficitar.

Pentru a ne proteja, este bine ca imediat dupa ce inotam sa facem dus si sa schimbam costumul de baie ud cu unul uscat. Mai mult, daca avem o astfel de afectiune, este esential sa o tratam inainte de a merge la bazin. Altfel, nu doar ca riscam ca afectiunea noastra sa se agraveze, dar expunem si alte femei la riscul de a se imbolnavi.

Semnele unei infectii ginecologice 

Primele semne ale unei infectii ginecologice sunt secretia anormala, senzatia de disconfort local, manifestat prin mancarimi si iritatii si posibil usturime in timpul urinarii. Solutia evidenta in astfel de situatii este consultarea imediata a medicului. Este contraindicata automedicarea, deoarece doar specialistul poate identifica cu precizie tipul infectiei. Daca ne tratam dupa ureche, riscam sa ne administram medicamente nepotrivite, care nu doar ca nu ne vor rezolva problema, dar aceasta se poate agrava, in timp. Si, daca nu stiati, astfel de afectiuni netratate pot conduce chiar la infertilitate.

Asadar, tratati-va organismul cu respectul cuvenit!

Pentru un consult, va incurajam sa va faceti o programare la unul dintre medicii nostri cu specialitatea obstetrica – ginecologieDr. Souzan Bani -Al Marjeh, la numarul 0264.995 sau pe website-ul Blue Life, prin formularul de programari instant.

SCRIE SI APASA ENTER PENTRU A CAUTA