sfaturi-utile-pentru-femeile-care-se-pregatesc-sa-ramana-insarcinate-blue-life

Sfaturi utile pentru femeile care se pregatesc sa ramana insarcinate

Decizia de a deveni mama pentru prima data este una dintre cele mai importante din viata unei femei si este, de obicei, incarcata cu emotii pozitive, dar si cu diverse temeri legate de capacitatea de a face lucrurile bine.

Pentru ca ne dorim ca viitoarele mamici sa se bucure din plin de lucrurile bune asociate cu sarcina, enumeram mai jos cateva informatii care le vor ajuta sa-si inlature din temeri.

Asadar, iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmati cand va pregatiti pentru o sarcina:

  1. Adresati-va medicului ginecolog pentru un consult in cadrul caruia sa vi se indice un set de analize, sa vi se efectueze testul Babes-Papanicolaou si o ecografie ginecologica.
  2. Incepeti sa luati acid folic 1 comprimat pe zi, cu cel putin 3 luni inainte de conceptie. Acidul folic asigura o buna dezvoltare a sistemului nevos central al fatului.
  3. Incercati sa atingeti greutatea corporala normala pentru inaltimea dumneavoastra cu cel putin 3 luni inainte de a ramane insarcinate. Sanatatea copilului dumneavoastra este influentata de acest aspect.
  4. In cazul in care luati cu regularitate anumite tratamente pentru afectiuni cronice, adresati-va medicului care vi le-a indicat. Acesta va evalua daca e oportun sa continuati medicatia in timpul sarcinii.
  5. Inainte de sarcina, incercati sa renuntati la fumat si reduceti consumul de alcool.
  6. Daca nu aveti un carnet de vaccinare sau istoric medical legat de vaccinurile pe care le-ati facut, solicitati medicului de familie efectuarea analizelor imunologice. Daca va fi necesara vaccinarea, aflati la cat timp dupa, e ok sa ramaneti insarcinata. Pana in acel moment evitati contactul cu persoane bolnave de rubeola, rujeola, varicela sau parotidita epidemica.
  7. Evitati expunerea la radiatii si efectuati radiografii sau CT-uri doar daca sunt imperios-necesare. Daca sunteti nevoite sa le faceti, avertizati personalul tehnic care le realizeaza despre posibilitatea unei sarcini.
  8. Daca lucrati intr-un mediu toxic, consultati-va cu medicul de medicina muncii cu privire la riscurile asociate unei viitoare sarcini. De asemenea, aflati cand ar fi momentul optim pentru schimbarea postului sau chiar puteti solicita intrarea in concediul de risc maternal.
  9. Si, cel mai important, bucurati-va de acest moment extraordinar din viata!

Daca aveti nevoie de informatii suplimentare sau doriti un consult ginecologic, Dr. Bani-Al Marej SOUZAN, medici ginecologi in cadrul echipei Blue Life va stau la dispozitie. Pentru programari, va rugam sa ne contactati la numerele de telefon 0264.995, sau la adresa de e-mail [email protected].

SCRIE SI APASA ENTER PENTRU A CAUTA