Publicat pe Lasă un comentariu

Ce sunt Lentile Heliomate Sau Fotocromatice?

Dacă în prezent purtați ochelari și vă gândiți să vă luați o pereche nouă, ați observat deja, fără îndoială, că aveți câteva alternative diferite din care puteți alege. Pe lângă lentilele monofocale, bifocale și progresive, acestea sunt oferite, de asemenea, în lentile normale și cu heliu, la alegerea dumneavoastră.

În acest ghid concis, vă explicăm ce presupune acest lucru și vă oferim câteva indicații cu privire la ce trebuie să aveți în vedere atunci când selectați o nouă pereche de ochelari heliomatosi.

Gradul de închidere a lentilei gri heliomate

Lentilele heliomate, după cum sugerează și numele, au capacitatea de a-și modifica culoarea ca răspuns la cantitatea de lumină prezentă în mediul înconjurător. Cu cât stă mai mult timp la soare, cu atât culoarea sa va deveni mai închisă. Nivelul dvs. de confort va crește ca urmare a reacției lentilelor la radiațiile ultraviolete naturale care sunt prezente. Prin urmare, nu va fi nevoie să purtați ochelari de soare chiar și atunci când soarele strălucește.

Lentilele cu heliu au o serie de beneficii de oferit

Răspunsul la întrebarea de ce ați dori să purtați o pereche de ochelari cu lentile cu heliu în locul celor convenționale este unul simplu. Lentilele cu heliu sunt semnificativ mai ușoare decât cele obișnuite.

Pentru început, ar trebui să vă protejați întotdeauna de razele ultraviolete ale soarelui. În orice zi însorită pe tot parcursul anului, nu doar în timpul verii, ochii noștri sunt vulnerabili la daunele provocate de razele ultraviolete.

Dacă purtați întotdeauna lentile cu heliu, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la deteriorarea corneei dvs. din cauza expunerii la razele UV pentru o perioadă lungă de timp. Aceste radiații sunt capabile să treacă prin cornee, ceea ce poate duce la apariția cataractei mai târziu în viață.

S-ar putea să puteți economisi bani, ceea ce reprezintă încă un alt argument. Cu lentilele cu heliu, nu va trebui să cumpărați o altă pereche de ochelari de soare cu dioptrii, deoarece acestea sunt o formă de lentile care vă protejează atât de soare, cât și de vedere în același timp.

Copiii, ai căror ochi și vedere sunt încă în creștere și care sunt mai vulnerabili la efectele radiațiilor UV, reprezintă un alt grup care poate beneficia de pe urma purtării acestor lentile. În plus, vă puteți seta lentilele pe orice formă doriți, deoarece există o varietate atât de mare de forme de rame din care puteți alege.

Modele de rame clasificate în funcție de tipul și forma lor:

  • O formă neobișnuit de mare
  • O formă sferică
  • O formă neobișnuit de mare
  • Ochi de pisică
  • Wayfarer

Alegerea perechii potrivite de ochelari cu lentile cu heliu
Diferite culori disponibile pentru lentilele fotocromatice

Nivelul de intunecare al culorilor si luminii este de obicei luat în considerare la selectarea lentilelor cu heliu pentru utilizare. Aveți opțiunea de a selecta lentile heliomatoase gri, care se pot întuneca până la 90-92%, lentile maro, care au o rezistență la lumină de 86%, sau lentile verzi. Aveți posibilitatea de a le asorta la orice nuanță sau stil de ramă, în funcție de culoarea pe care vă decideți să o alegeți.

Lentile gri cu acoperire cu heliu și protecție UV

Lentilele cu heliu constau, de obicei, din molecule organice pe bază de carbon, care, atunci când sunt expuse la lumina ultravioletă, provoacă o schimbare subtilă în structura chimică a moleculelor de heliu în sine. În funcție de calitatea lentilelor, tranziția de la a nu avea culoare la a avea o culoare închisă arată puțin diferit. Decalajul ar putea fi de doar zece secunde sau de două-trei minute.

Indiferent de motivele pe care le aveți pentru a lua în considerare lentilele cu heliu, este întotdeauna o idee bună să solicitați îndrumarea unui oftalmolog înainte de a lua o decizie finală. După ce va face acest lucru, acesta va putea să vă furnizeze o rețetă pentru un set de ochelari cu heliu care să fie adaptat la cerințele dumneavoastră.

Citeste si:

A fost de ajutor acest articol?
DaNu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *