Publicat pe Lasă un comentariu

Cum sa ne acomodam cu Ochelarii de Vedere mai repede


Există o perioadă tipică de adaptare a ochilor la ochelari, care poate dura de la câteva zile până la o lună, iar această perioadă de adaptare are loc indiferent de ochelarii pe care îi purtați.

Dacă nu purtați ochelarii, ce se va întâmpla cu vederea dumneavoastră?


Dacă medicul dumneavoastră vă prescrie ochelari pe care să îi purtați, trebuie să vă asigurați că faceți acest lucru în modul în care acesta vă instruiește, ținând cont de sănătatea ochilor dumneavoastră. Dacă ignorați acest sfat sau dacă nu vă puneți ochelarii, riscați să vă supuneți ochii la o presiune suplimentară sau să agravați și mai mult problemele oculare existente.

În cazul miopiei, hipermetropiei, astigmatismului sau chiar al presbiopiei (când pur și simplu aveți nevoie de ochelari de citit), nepurtarea lentilelor de corecție poate pune presiune asupra ochilor, ceea ce poate duce la dureri de cap, incapacitatea de a vă concentra sau chiar la vedere dublă. Pe lângă disconfort, persoanele care nu poartă ochelarii se vor confrunta cu o înrăutățire semnificativă a vederii, în special cele mai în vârstă.

Șoferii reprezintă un alt grup important de persoane care trebuie să aibă întotdeauna ochelarii la ei. Atunci când conduceți, a avea o vedere cât mai clară este esențial pentru majoritatea sarcinilor pe care le presupune conducerea. Dacă suferiți de o anumită afecțiune oculară, dar alegeți să nu purtați ochelari pentru a vă corecta vederea, vă puneți în pericol nu numai propria viață, ci și pe cea a celor din jur.

A se obișnui cu ochelarii poate fi o provocare pentru copiii mici, ceea ce poate face ca purtarea ochelarilor să fie mai dificilă pentru copii în general.

Ochii copiilor trebuie să învețe cum să vadă corect, iar dacă nu poartă ochelarii potriviți, riscă să dezvolte ambliopie. Cu toate acestea, beneficiile purtării ochelarilor la copiii care au nevoie de ei sunt clare: ochii copiilor trebuie să învețe cum să vadă corect (ochi leneș).

Din acest motiv, există posibilitatea ca boala copilului să persiste până la vârsta adultă. Dacă nu este tratată, acest lucru poate avea un impact negativ asupra creșterii naturale a ochiului în timp.

Atunci când vă puneți ochelarii pentru prima dată


Adaptarea la ochelari poate fi puțin mai dificilă la început, mai ales dacă este prima dată când îi folosiți. Chiar dacă vederea dumneavoastră se îmbunătățește, ochiul nu este obișnuit cu noua metodă de a vedea, așa că anumite lucruri vă pot părea disproporționat de mari sau de mici și este posibil să vă fie mai greu să apreciați lungimea unei distanțe.

Este posibil ca, la început, purtarea ochelarilor pe nas să vă pară puțin ciudată, iar ramele în sine să vă distragă puțin atenția din cauza faptului că vă veți lovi constant de ele în raza vizuală.

Când vine vorba de ajustări, lentilele progresive sunt, de obicei, cele mai dificile.

Deoarece au trei secțiuni distincte pentru a vedea la trei distanțe diferite (aproape, intermediar și departe), ochiul este forțat să se adapteze la toate acestea pentru a nu ajunge să se încordeze atunci când trece de la una la alta. Motivul pentru aceasta este că lentilele progresive au trei secțiuni distincte pentru a vedea la trei distanțe diferite.

Trebuie să folosiți regiunea de jos pentru citire, secțiunea de sus pentru vederea de la distanță și zona dintre ele pentru vizualizarea obiectelor la o distanță intermediară, pentru a vă adapta la lentilele progresive cât mai rapid posibil.

Este posibil ca ochii dvs. să aibă nevoie de ceva timp pentru a se adapta la noua prescripție atunci când primiți o nouă pereche de ochelari. Această perioadă de adaptare poate dura de la câteva zile până la o lună, în funcție de cât timp ați purtat ochelari în trecut.

De fiecare dată când primiți o nouă pereche de ochelari, ochii dvs. vor avea nevoie de ceva timp pentru a se obișnui cu ei. Acest lucru este valabil chiar dacă ați mai purtat ochelari în trecut. Acest lucru se datorează faptului că, în timp, dioptriile se pot modifica, lentilele pot fi mai subțiri (ceea ce duce la imagini diferite) sau pot fi înlocuite ramele, care pot fi semnificativ mai restrictive decât cele purtate.

Este important de reținut că ajustarea ochelarilor depinde nu numai de adăugarea dioptriilor, ci și de vârsta purtătorului, de mediul de lucru, de tipul de ramă, de cât de bine se potrivește cu fața, de acuratețea măsurătorilor și de montaj.

Dacă aveți impresia că întâmpinați dificultăți de adaptare sau că durează prea mult, discutați cu oftalmologul dumneavoastră despre acest lucru.

Astigmatismul este tratat cu ochelari cu lentile cilindrice,

Acestea au o formă torică sau cilindrică, în funcție de prescripție.

Deoarece purtătorul trebuie să se obișnuiască să vadă clar atât de departe, cât și de aproape, timpul de adaptare pentru acest tip de lentile poate fi ceva mai dificil decât cel al altor tipuri.

Purtătorul de ochelari cilindrici poate experimenta distorsiuni de suprafață, poate avea dificultăți în coborârea scărilor sau se poate simți amețit ca urmare a ochelarilor.

Odată ce ochii s-au adaptat la ochelarii cilindrici, ceea ce poate dura de la câteva zile până la câteva săptămâni, toate aceste efecte secundare neplăcute dispar.

Copiii care refuză să poarte ochelarii

In ciuda faptului că au o problemă oculară, cum ar fi ambliopia, strabismul sau o altă afecțiune oculară, prezintă un risc crescut de a fi implicați într-un accident major, în special pe terenul de joacă.

Ochelarii modifică lumina care este transmisă către retină, dar nu modifică structura ochiului în niciun alt mod. În calitate de adult, nu vă puteți răni ochii purtând ochelari care fie sunt excesiv de întunecați, fie nu sunt potriviți pentru dumneavoastră. Cu toate acestea, este posibil să aveți anumite simptome, cum ar fi dureri de cap de scurtă durată, oboseală oculară, amețeli sau vedere dublă. Aceste simptome sunt posibile, dar nu garantate.

Ochii copiilor sunt încă în curs de dezvoltare, de aceea este important ca aceștia să poarte ochelarii corecți. Cu toate acestea, purtarea ochelarilor incorecți poate provoca daune ireversibile ochilor, la fel ca și faptul că nu purtați deloc ochelari.

Dacă nu alegeți ochelarii potriviți, puteți constata că aceștia sunt inconfortabili și, ca urmare, puteți experimenta unul sau mai multe dintre următoarele simptome:

Este posibil ca purtarea ochelarilor necorespunzători să fie cea care face ca adaptarea purtătorului la ochelari să dureze mult mai mult decât ar trebui. Atunci când purtați ochelari pentru prima dată, indiferent dacă aceștia au lentile progresive, bifocale sau monofocale, adaptarea la ei poate fi o provocare.

Pe de altă parte, în majoritatea cazurilor, procesul de adaptare nu durează mai mult de o lună. Prin urmare, dacă depășiți acest interval de timp, este posibil ca problema să fie ochelarii dumneavoastră și va trebui să vă luați alții noi.

După cum am văzut, purtarea unor ochelari incorecți poate avea un efect asupra ta; prin urmare, este important să îți faci un control al ochilor ori de câte ori crezi că ar putea exista o problemă cu aceștia. Acesta este cel mai în măsură să recunoască și să vă ajute atunci când purtați ochelarii incorecți sau când există o altă explicație pentru problemele dumneavoastră.

Mituri în jurul practicii de a purta ochelari de vedere


Acestea sunt unele dintre cele mai răspândite falsuri și concepții greșite cu privire la ochelarii de vedere și, fie că le numim mituri sau pur și simplu întrebări la care doriți să primiți răspuns, iată-le:

  • Nu există nicio dovadă care să sugereze că purtarea ochelarilor de vedere ar modifica sau îmbunătăți vederea astfel încât să puteți reveni la o acuitate vizuală normală dacă ați fost anterior miop sau hipermetropic.
  • Nu contează ce fel de problemă de vedere aveți – miopie, hipermetropie, astigmatism sau presbiopie – aceasta indică faptul că aveți o eroare de refracție, ceea ce face ca pe retina ochiului dumneavoastră să fie proiectată o imagine care nu este exactă față de ceea ce există în realitate. De exemplu, miopia se distinge printr-un glob ocular care este anormal de lung față de medie, ceea ce face ca imaginea lucrurilor observate să fie produsă în fața retinei.
  • Ochelarii de vedere sunt concepuți pentru a corecta probleme de refracție precum aceasta, dar nu pot modifica în niciun fel anatomia ochiului, deci nu pot rezolva problema de bază. În funcție de afecțiunea oculară pe care o aveți, defectele se pot agrava cu timpul. Ochelarii vă pot ușura vederea, dar nu vă pot reda vederea.
  • Este o concepție greșită frecventă că purtarea ochelarilor vă poate degrada sau vă poate afecta în alt mod vederea, dar nu este așa. În Brazilia, chiar și cei care lucrează în domeniul medical considerau că purtarea ochelarilor ar face ca ochii noștri să se deterioreze și să devină mai puțin capabili.

Cu toate acestea, nu există nicio dovadă în studiile științifice care să sugereze că purtarea ochelarilor poate fi dăunătoare pentru vedere.

În ciuda acestui fapt, există unele surse care au ajuns la concluzia că purtarea ochelarilor poate avea un impact negativ asupra acuității vizuale a cuiva. Acest lucru se datorează faptului că, pe măsură ce trece timpul, oamenii au nevoie de ochelari noi din ce în ce mai des. Cu toate acestea, acesta este un rezultat normal al schimbării dioptriilor și nu un rezultat al deteriorării vederii ca urmare a purtării de ochelari.

A pune capăt acestei legende urbane nu este atât de dificil pe cât pare; funcția principală a ochelarilor este de a îmbunătăți vederea unei persoane.

Concluzie

Deoarece purtarea ochelarilor nu modifică structura ochiului, nu puteți dezvolta o dependență față de aceștia. Totuși, după ce îi purtați o perioadă de timp, este posibil să simțiți nevoia de a-i purta, deoarece v-ați obișnuit să vedeți mai bine cu ei. Acest lucru se datorează faptului că v-ați obișnuit să vedeți mai bine cu ei.

A fost de ajutor acest articol?
DaNu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *