Publicat pe Lasă un comentariu

Lentile de contact: avantaje si dezavantaje, sfaturi utile

Venim in intampinarea numeroaselor cereri ale clientiilor pentru a va ajuta in luarea deciziei de a purta sau nu lentile de contact.

Numeroasele beneficii ale purtării lentilelor de contact


Pentru început, este important să înțelegeți că alegerea lentilelor de contact nu se bazează pe cutie, pe producător sau pe faptul că cineva pe care îl cunoașteți le poartă deja.

Ar trebui să urmați întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră și să obțineți aprobarea înainte de a cumpăra orice tip de lentile, indiferent dacă acestea sunt destinate uzului medical sau estetic.

În cazul lentilelor medicale, dioptriile și tipul de lentile care sunt optime pentru cerințele dumneavoastră vor fi stabilite de către opticianul care vă adaptează.

Este adevărat că experiențele prietenilor pot fi benefice, dar acest lucru este valabil doar în ceea ce privește umezirea lentilelor, grosimea acestora și comportamentul lor în timpul zilei sau în timpul purtării.

În continuare, vom discuta despre cele mai semnificative beneficii asociate cu purtarea lentilelor de contact.

Reduce neplăcerile generale ale vieții de zi cu zi

Nu numai că sunt ușoare, dar înlătură și povara greutății de pe ramele de ochelari, care ar putea aluneca sau se pot slăbi în timp.

Datorită lentilelor, aveți posibilitatea de a folosi ochelari de soare

Protejarea ochilor de soare este la fel de importantă ca și protejarea pielii de soare.

Având în vedere faptul că nu putem purta ochelari de soare peste ochelarii de vedere cu prescripție medicală și că nu suntem dispuși să privim lumea printr-o “ceață”, singura opțiune viabilă pe care o avem la dispoziție este să purtăm lentile de contact.

Oferă un sentiment de satisfacție estetică

Va fi mult mai simplu să aplicați machiajul, iar acesta va arăta mult mai vizibil.

Veți putea realiza o aplicare corectă a machiajului, folosind linii drepte și combinând culorile într-un mod armonios.

Siguranța de sine de care aveți nevoie în fiecare zi pentru a reuși în tot ceea ce faceți vă poate fi oferită de faptul că aveți o vedere sănătoasă, care poate fi întărită prin purtarea de lentile de contact.

În plus, aveți posibilitatea de a alege lentile de contact colorate cu dioptrii, care oferă același nivel de claritate vizuală ca și lentilele medicale convenționale.

În plus, pentru persoanele care au dioptrii mari și ochelari care sunt groși, grei și în formă de con, lentilele de contact sunt singura alternativă estetică plăcută care este disponibilă.

Acestea vă oferă o vedere periferică îmbunătățită.

Lentilele oferă un avantaj pentru șoferi, care nu pot purta ochelari, deoarece trebuie să aibă în permanență câmpul vizual complet.

Schiul, patinajul artistic, dansul modern, scrimă, karate, atletismul, baletul, gimnastica, fotbalul, baschetul și alte sporturi pot fi practicate și de dumneavoastră.

Lentilele de contact eradică aberațiile optice comune (inconveniente) care se manifestă la periferia lentilei, așa cum se întâmplă în cazul lentilelor de ochelari.

Dezavantajele purtării lentilelor de contact

Este esențial să fiți conștienți de potențialele dezavantaje ale utilizării lentilelor de contact pentru a lua o decizie avizată cu privire la oportunitatea de a face acest lucru sau nu.

Poti avea senzația de corp străin

În primele zile de purtare a lentilelor de contact, este posibil să aveți senzația de corp străin în ochi.

Cu toate acestea, această senzație va dispărea cu timpul, pe măsură ce ochii dumneavoastră se vor adapta la lentile.

Unele persoane pot avea chiar reacții alergice sau inflamații din cauza componentelor folosite la fabricarea lentilelor.

Ștergerea prafului și lustruirea necesară

Dacă ați purtat vreodată ochelari, probabil că știți că, chiar dacă sunt puțin murdari, aceștia nu vă afectează în mod direct vederea.

Cu toate acestea, nu același lucru se poate spune despre lentilele de contact deoarece acestea trebuie curățate și îngrijite cu substanțe chimice specializate, există posibilitatea ca acestea să se infecteze.

Ochii uscați

Ochii uscați sunt un potențial efect secundar al purtării lentilelor de contact, deoarece acestea ar putea inhiba clipitul normal al ochilor, ceea ce poate duce la apariția acestei afecțiuni.

O mulțime de oameni nu au altă soluție decât să folosească lacrimi false pentru ca situația să nu se înrăutățească.

Ușor de deteriorat

Dacă nu le aplicați cu atenție, în ciuda faptului că sunt simplu de utilizat, există un risc ridicat ca acestea să se deterioreze.

Se pot contamina dacă intră în contact cu un obiect străin, iar cei care au unghiile mai lungi sunt mai predispuși să le zgârie.

A fost de ajutor acest articol?
DaNu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *