Lentile de Unica Folosinta: Avantaje si Dezavantaje


Nu vă îngrijorați dacă ați luat decizia de a pleca într-o vacanță în această vară, dar nu sunteți încă sigur de modul în care vă veți descurca cu purtarea lentilelor de contact sau dacă doriți să renunțați la ochelari pe durata călătoriei.

Există o metodă convenabilă disponibilă pentru a renunța la procesul de întreținere și dezinfectare a lentilelor. Este vorba de un tip de lentile de contact care pot fi purtate doar o zi si apoi pot fi aruncate.

Puteți alege să folosiți temporar lentile și veți avea parte de o varietate de avantaje

Dacă alegeți să purtați lentile de contact de unică folosință în următoarea călătorie, fie că mergeți la mare sau la munte, vă veți bucura de o serie de beneficii. Aici ne referim la costuri reduse, bagaje mai ușoare, siguranta în ceea ce privește lentilele dumneavoastră, protecție sporită, un risc redus de infecție și o purtare foarte confortabilă. Aceste beneficii sunt doar câteva dintre numeroasele motive pentru care ar trebui să faceți acest lucru.

Continuați să citiți pentru a descoperi câteva dintre motivele pentru care ar trebui să le includeți în valiza dumneavoastră data viitoare când veți călători în vacanță.

Care sunt avantajele utilizării lentilelor de unică folosință în vacanță?


Amintiți-vă că lentilele de contact de unică folosință, la fel ca și echivalentele lor mai tradiționale, sunt clasificate ca dispozitive medicale de tip IIB. Aceste lentile sunt purtate pentru a trata probleme de vedere, cum ar fi: miopia, hipermetropia, astigmatismul, presbiopia sau orice combinație a acestor afecțiuni.

Cel mai mare beneficiu al lentilelor de contact de unică folosință este că, dintre toate tipurile de lentile de contact, acestea sunt cele mai simple și mai sigure de utilizat.

Spre deosebire de lentilele cu purtare zilnică, care pot fi purtate timp de 12 ore în total, lentilele cu purtare prelungită, care pot fi purtate timp de 24 de ore în total. Sau lentilele cu purtare continuă, care pot fi purtate timp de 24 de ore în total.

Lentilele de unică folosință pot fi purtate doar o singură dată, timp de 8 până la 24 de ore în total. Si nu atunci când dormiți.

Aceste lentile pot fi achiziționate, de obicei, în pachete de 10, 30 sau 90 de bucăți, ceea ce le face o alegere excelentă pentru vacanța viitoare sau pentru perioada de vară.

În continuare sunt prezentate câteva dintre beneficiile care decurg din utilizarea lor

Spre deosebire de lentilele de zi cu zi, lentilele de unică folosință nu necesită întreținere

Deoarece nu necesită niciun fel de întreținere sau dezinfecție, aceste lentile sunt foarte sugerate pentru cei care poartă lentile de contact pentru prima dată, precum și pentru persoanele care nu au timpul sau șansa de a-și întreține corect lentilele, cum ar fi: turiștii, sportivii sau tinerii.

Dacă vă decideți să purtați lentile de unică folosință, nu veți avea nevoie de soluții sau accesorii de curățare, de huse pentru lentile pentru depozitare sau de tablete de deproteinizare. În schimb, le veți arunca pur și simplu după fiecare utilizare. De fiecare dată când le puneți, este utilizată o lentilă nouă, care a fost sigilată ermetic și sterilizată. Acest lucru face ca purtarea ei să fie mai confortabilă decât a unei lentile care a fost curățată timp de două-trei săptămâni.

Anxietatea asociată cu efectuarea îngrijirii lunare a lentilelor, în plus față de cerința de a aduce cu dvs. soluții de curățare sau cutii de depozitare, pot fi o surse suplimentare de stres de care vă puteti lipsi în timpul vacanței.

Atunci când călătoriți într-o vacanță sau într-o excursie, vă place să vă asigurați că aduceți cu dumneavoastră doar lucrurile care sunt cu adevărat vitale pentru a le avea în următoarele zile.

Faptul că nu este necesară o soluție de curățare a lentilelor sau un suport pentru lentile acestea sunt beneficii semnificative. In special pentru persoanele care călătoresc frecvent cu avionul. În același timp, eliminați anxietatea asociată cu posibilitatea ca soluțiile să se scurgă prin bagajele dvs. ca urmare a presiunii din cabină.

Atmosfera locului pe care îl veți vizita este un alt factor de care trebuie să țineți cont atunci când decideți dacă să împachetați sau nu aceste lentile pentru călătoria dumneavoastră.

Atunci când călătoriți în locații exotice, trebuie să știți că alergenii din aer, nisipul și praful vă pot provoca dureri de cap severe

Odată ce un alergen a provocat contaminarea unei lentile de contact, lentila trebuie îndepărtată imediat de pe ochi și aruncată. Acest lucru poate fi problematic pentru persoanele care poartă lentile lunare, deoarece numărul de lentile dintr-un pachet de lentile lunare variază între trei și șase, în timp ce un pachet de lentile de unică folosință conține doar o singură lentilă.

Nu contează dacă veti merge la plajă, unde se face foarte cald, sau în munți, unde temperatura poate scădea mult sub zero grade. Lentilele și accesoriile care le însoțesc pot fi afectate negativ de oricare dintre aceste două situații. Dacă locuiți într-o locație cu temperaturi ridicate, este posibil să constatați că lentilele de contact se usucă atunci când intră în contact direct cu aerul cald.

Produsele concepute pentru îngrijirea lentilelor își pot pierde, de asemenea, eficiența dacă sunt încălzite sau expuse la lumina soarelui, fie direct, fie indirect. Picăturile pentru ochi, de exemplu, au un interval de temperatură recomandat între 5 și 25 de grade și sunt destul de susceptibile de a se deteriora în timpul verii, atunci când sunt transportate în medii calde. Dacă purtați lentile de contact care sunt de unică folosință, nu va trebui să vă faceți griji în acest sens.

Cum folosim lentilele de contact de unica folosinta?

Aflati in continuare cum să folosiți lentilele de contact în siguranță în medii acvatice, cum ar fi piscinele și oceanele, dacă vă pregătiți să mergeți să înotați în ocean. În plus, dacă aveți de gând să călătoriți într-o zonă cu munți, ar trebui să vă documentați despre cum să purtați lentile de contact în zonele muntoase.

Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la faptul că lentilele din ochi se topesc sau îngheață, deoarece acestea mențin aceeași temperatură ca și corpul dumneavoastră. Acest lucru înseamnă că nu se vor topi în zilele extrem de călduroase și nici nu vor îngheța dacă doriți să urcați pe munte.

Persoanele care participă la sporturi ocazionale și au nevoie de un nivel suplimentar de confort sunt sfătuite de obicei să folosească lentile de unică folosință.

Utilizarea acestor “ochelari” de unică folosință este o opțiune de luat în considerare dacă doriți să vă păstrați libertatea de mișcare în timpul vacanței.

Nu pare că sala de gimnastică, înotul într-o piscină, ciclismul sau fotbalul sunt sporturi riscante? Persoanele care au probleme cu vederea pot avea dificultăți, în special dacă poartă ochelari care nu le oferă o vedere completă a împrejurimilor.

În acest tip de circumstanțe, cel mai important beneficiu al lentilelor de contact este capacitatea lor de a îmbunătăți vederea periferică. In special dacă activitatea în cauză necesită efectuarea unor mișcări rapide sau alerte. Data viitoare când jucați volei pe plajă, călătoriți într-un parc de distracții sau jucați tenis de câmp, asigurați-vă că folosiți lentile care sunt de unică folosință.

Majoritatea lentilelor de contact de unică folosință au și un filtru UV

Trebuie să știți că, deși acesta este un supliment real de protecție și poate fi de mare ajutor pentru persoanele care petrec mult timp afară. Nu este un substitut potrivit pentru ochelari de vedere, cum ar fi ochelarii de protecție sau ochelarii de soare. Lentila de contact nu acoperă întregul glob ocular; mai degrabă, acoperă doar irisul și pupila.

Un lucru este cert: indiferent unde călătoriți în vacanță veți dori să purtați ochelarii de soare preferați, iar lentilele de contact vă permit să faceți exact acest lucru.

Lentile de Unica Folosinta Dezavantaje

Un dezavantaj al lentilelor lunare este că, odată ce ambalajul este deschis, lentilele au o durată de valabilitate mai scurtă, indiferent dacă purtătorul le folosește sau nu. Acest lucru este valabil și în cazul lentilelor de unică folosință, însă fiecare lentilă vine într-un ambalaj distinct, iar odată ce pachetul este deschis, lentila trebuie folosită imediat. Deoarece lentilele de unică folosință sunt folosite o singură dată, nu va trebui să vă faceți griji că lentilele se vor strica înainte de a le putea folosi.

Oricine poate lua decizia de a purta lentile de unică folosință

Dar acestea sunt deosebit de convenabile pentru persoanele care călătoresc, pentru cei care încearcă lentilele de contact pentru prima dată, pentru tineri și pentru sportivi.

Persoanele care poartă lentile de contact lunar sau care doresc să evite deranjul de a purta ochelari în vacanță pot alege să folosească lentile de contact de unică folosință în locul lentilelor obișnuite.

Atunci când vă faceți planuri pentru a călători în vacanță și trebuie să vă aprovizionați cu lentile de contact adecvate, vremea poate fi un alt considerent esențial care joacă un rol în procesul de luare a deciziilor.

Este posibil să fie mai puțin confortabil să le purtați dacă există o umiditate ridicată în aer sau o briză puternică. Dacă doriți să vă păstrați ochii confortabili în aceste condiții, este chiar recomandat să folosiți două-trei seturi diferite de lentile de unică folosință în fiecare zi.

Dacă purtați lentile de unică folosință doar atunci când călătoriți, acestea sunt mai avantajoase din punct de vedere financiar pentru dumneavoastră decât alte tipuri de lentile de contact. Există un cost relativ modest per utilizare, în ciuda faptului că pachetul poate conține până la nouăzeci de lentile.

Dacă abia începeți să purtați lentile de contact și nu sunteți sigur cum să le folosiți

Pierderile vor fi minime, chiar dacă le îndoiți sau le scăpați accidental. Acest lucru se datorează faptului că o cutie de lentile de unică folosință conține, de obicei, 10, 30 sau 90 de lentile, iar costul per lentilă este semnificativ mai mic decât cel al lentilelor lunare.

Dacă folosiți lentile de unică folosință, nu veți avea nevoie de materiale de întreținere, tocuri pentru lentile sau alte produse auxiliare. Astfel încât veți putea reduce semnificativ suma de bani pe care o cheltuiți pe alte articole.

Copiii care au început de curând să poarte lentile de contact pot descoperi că întreținerea de rutină necesară pentru lentilele lunare este prea mult pentru ei.

Când vine vorba de curățenia lentilelor, nivelul lor de responsabilitate poate varia, în funcție de vârsta pe care o au. În plus, aceștia petrec o cantitate semnificativă de timp afară, ceea ce crește probabilitatea ca murdăria să se acumuleze pe lentile.

Prin înlocuirea lentilelor în fiecare zi cu unele proaspete, puteți preveni formarea de depuneri pe suprafața lentilelor, precum și dezvoltarea bacteriilor. De asemenea, îi feriți pe copiii dumneavoastră mai mici de orice surse suplimentare de stres.

Infecțiile oculare sunt cel mai frecvent provocate de tratamentul necorespunzător al lentilelor de contact

Dacă purtați lentile de contact lunare în fiecare zi, trebuie să luați măsuri suplimentare de precauție pentru a evita pătrunderea bacteriilor sau a altor contaminanți în ele. Pentru a menține o igienă corespunzătoare, acestea trebuie curățate cu soluția unică după fiecare purtare.

Lentilele de unică folosință, spre deosebire de aceste lentile, se folosesc o singură dată și se aruncă după utilizare

Ele nu trebuie curățate, deoarece utilizatorul pune întotdeauna o lentilă nouă, care a fost sigilată ermetic și este sterilă. Acest lucru elimină posibilitatea apariției oricăror consecințe nefavorabile sau complicații, inclusiv, dar fără a se limita la infecții oculare.

În concluzie, dacă plecați în vacanță, s-ar putea să constatați că lentilele de contact de unică folosință sunt tovarășul dumneavoastră de călătorie ideal.

Continuați să citiți dacă sunteți curioși să aflați mai multe mărci disponibile, beneficiile pe care le oferă fiecare dintre ele și care este cea mai bună pentru dumneavoastră.

Ce mărci de lentile de contact de unică folosință sunt foarte recomandate?


Marea majoritate a lentilelor de unică folosință sunt compuse din hidrogel și, deoarece sunt purtate o singură dată, sunt destul de confortabile de purtat o zi. Pe de altă parte, sunt disponibile și lentile de unică folosință care sunt fabricate din silicon-hidrogel, care este un material superior în ceea ce privește cantitatea de oxigen pe care o permite ochiului să o absoarbă.

Aflați mai multe despre unele dintre cele mai cunoscute mărci de lentile de unică folosință.

Lentilele Dailies Total 1 de la Alcon sunt lentile de unică folosință din silicon-hidrogel. Aceste lentile sunt disponibile într-o varietate de puteri diferite. Ele folosesc o combinație de silicon-hidrogel, care permite trecerea oxigenului către cornee, și hidrogel, care are un conținut ridicat de apă.

Alcon a dezvoltat lentile de contact PRECISION1 pentru purtarea de zi cu zi. Confortul, ușurința de purtare și calitatea vizuală superioară a PRECISION1 îi asigură pe purtători că aceste lentile de contact sunt o necesitate de zi cu zi. Alcon a folosit o tehnologie unică numită SMARTSURFACE în design-ul PRECISION1, care acoperă suprafața lentilei cu un strat durabil și permeabil compus din 80% apă, care menține hidratarea pentru o lungă perioadă de timp. Aceste lentile de contact sunt perfecte pentru ochii sensibili, uscați și iritați. Ideal pentru incepatori, PRECISION1 asigura aderenta optima si retinerea formei imediat dupa deschidere pentru cea mai usoara aplicare.

Lentilele Eyelove Basic 1-Day sunt lentile de contact zilnice concepute pentru miopie sau miopie. Extrem de moi și confortabile, aceste lentile sunt aliatul ideal pentru o vedere clară și protejează împotriva razelor nocive ale soarelui datorită filtrului UV.

Există, de asemenea, un pachet economice de lentile de contact care conține nouăzeci de lentile individuale

Alcon Dailies Total 1 lentile de unică folosință 90 (de la -10,00 la -0,50 pe zi) Alcon revine cu o nouă linie de lentile de contact de unică folosință, cunoscute pentru conținutul ridicat de apă. Este vorba despre lentilele Alcon Dailies Total 1 cu conținut variabil de apă variind de la 33% în stratul interior al lentilei până la aproape 100% lângă marginea acestuia din urmă. În plus, lentilele în cauză asigură un nivel ridicat de confort pe toată durata utilizării.

Aceste lentile pot fi, de asemenea, achiziționate în cutii care conțin nouăzeci de lentile individuale

Lentilele de unică folosință Acuvue Moist 1 Day se caracterizează printr-un timp mai scurt de montare a lentilelor și sunt concepute pentru a se potrivi formei asferice a ochiului, menținându-și în același timp poziția pe pupilă. Aceste lentile au, de asemenea, un design unic care le permite să se potrivească mai confortabil.

Pe lângă faptul că sunt vândute în cutii de 90 de lentile, lentilele Acuvue Moist de 1 zi sunt disponibile și într-o variantă de corecție a astigmatismului care permite trecerea a peste 88% din oxigen către ochi.

Tehnologia Triple Action Moisture este formată din HPMC, PEG și PVA și este prezentă în lentilele Dailies Aqua Comfort Plus care sunt fabricate de Alcon.

HPMC este o componentă care, imediat ce este aplicată pe piele, oferă o senzație plăcută și relaxantă. Agentul de hidratare (PEG) din aceste lentile le permite să își păstreze umiditatea pe tot parcursul zilei, iar agentul PVA permite o vedere clară prin stabilizarea filmului lacrimal. Aceste ochelari sunt disponibile la magazinul de optică din localitate.

Lentilele Dailies Aqua Comfort Plus sunt, de asemenea, disponibile în cutii de 90 de lentile.

Lentilele de unică folosință Proclear 1 Day de la CooperVision sunt fabricate cu ajutorul unor componente care conțin substanțe chimice analoage moleculelor găsite în corpul uman. Deoarece lentilele sunt capabile să rețină apa și să fie lubrifiate pe toată durata utilizării, nu se resimte o senzație de ochi uscat. Utilizarea lentilelor Proclear 1 Day vă asigură o vedere clară și un confort pe tot parcursul zilei.

În plus, lentilele Proclear 1 Day pot fi achiziționate în cutii de nouăzeci de lentile.

Lentilele zilnice de unică folosință Soflens Daily Disposable de la Bausch & Lomb au un design asferic, care oferă o acuitate vizuală ridicată chiar și în medii cu lumină difuză. Aceste lentile sunt fabricate de către companie. Lentilele conțin un conținut ridicat de apă, de 59%, care, în combinație cu materialul distinctiv Hilafilcon B, garantează un nivel ridicat de confort pe parcursul întregii zile. Setul conține 30 de lentile de contact.

Există, de asemenea, o variantă specifică astigmatismului a lentilelor de contact Soflens Daily Disposable.

Data viitoare când plecați în vacanță nu uitați acasă lentilele de unică folosință!

A fost de ajutor acest articol?
DaNu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *