Politica de confidentialitate in vederea prelucrarii datelor personale.

1. Definitie

1.1. Operator. Operatorul responsabil pentru manipularea datelor cu caracter personal in sensul Regulamentului GDPR este irrd.ro si face referire la acest site.

1.2. Responsabil protectia datelor (DPO) = Adresa la care se pot transmite solicitari de informatii privind prelucrarea datelor personale este adresa de mail: admin{@}bluelife.ro

1.3. Cookies. Un „cookie” este un fisier in format foarte mic, format in general din litere si cifre. Acesta este descarcat in memoria unui calculator sau al altui tip de dispozitiv folosit in vederea navigarii pe internet (Smartphone, Tableta, etc), atunci cand utilizatorul acceseaza un anumit site web.

1.4. Persoana in cauza in sensul Regulamentului GDPR. Este reprezentata de persoana fizica identificata (care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod special prin referire la un element identificator: nume, numar de identificare, locatie, un identificator online, sau la unul/mai multe elemente specifice). Persoana in cauza poate fi solicitantul unui serviciu pus la dispozitie de catre Operator, precum si orice alta persoana fizica ale carei date cu caracter personal se transmit catre Operator.

1.5. Categoriile de date prelucrate. Sunt reprezentate prin datele cu caracter personal si sunt prelucrate de catre Operator doar atunci cand introduceti aceste date intr-o rubrica din cadrul site-ului sau ni le transmiteti prin intermediul e-mail-ului.

1.6. Prelucrare datelor cu caracter personal: Inseamna orice set de operatiuni efectuate asupra datelor personale sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de modalitati de manipulare automata, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea.

2. Ce date sunt procesate?

2.1. Informatiile colectate prin cookie-uri. Pentru o mai buna directionare a campaniilor de publicitate si imbunatatirea produselor si serviciilor, irrd.ro utilizeaza date despre articolele achizitionate de catre clientii nostri. Daca ati permis salveazrea cookie-urilor in browser si sunteti de acord cu utilizarea acestora, irrd.ro primeste informatii despre paginile vizitate de dumneavoastra, produsele vizionate si alte activitati in platforma.

2.2. irrd.ro nu salveaza sau nu proceseaza in alta forma niciun fel de informatii cu caracter personal, cum ar fi, de exemplu, date despre starea dvs. medicala, religie sau convingeri etc.

2.3. Datele furnizate de clienti. Pe irrd.ro procesam date cu caracter personal despre utilizatori. In principal, se proceseaza datele cu caracter personal pe care ni le furnizati atunci cand va inscrieti in lista de newsletter. Aceste date includ, mai ales, adresa dumneavostra de e-mail si numele.

3. Cu ce scopuri sunt procesate datele?

3.1 Pentru o mai buna redirectionare a promotiilor si promovarii, irrd.ro salveaza date legate de cookie-uri in vizitele pe site, produsele accesate si alte activitati din platforma. Salvarea este posibila numai pe baza acordului dvs. cu privire la utilizarea cookie-urilor relevante. Acest acord este complet voluntar. De cele mai multe ori, pe baza informatiilor furnizate, irrd.ro obtine statistici si analize cu privire la actiunile utilizatorilor platformei. Acestea fac posibila o mai buna redirectionare a publicitatii sau modificarea continutului platformei la ceea ce va satisface interesul si ceea ce cauta de cele mai multe ori, un grup mare de utilizatori. In acest caz, prelucrarea datelor se face de cele mai multe ori automat.

3.2. Pentru promotiile noastre de produse si promovarea irrd.ro in forma de newsletter trimis utilizatorilor, irrd.ro utilizeaza de cele mai multe ori adrese de mail. Manipularea se face in acest caz numai pe baza acordului dvs., care este in totalitate voluntar. In cazul in care nu sunteti de acord, puteti continua sa utilizati platfroma noastra in totalitate. Va dati acordul catre irrd.ro in momentul inregistrarii prin introducerea adresei dvs. de mail. De retinut faptul ca inscrierea pe irrd.ro poate fi efectuata numai de catre persoane cu ce au implinit deja varsta de 15 ani. Acordul dvs. se poate retrage oricand facand clic pe link-ul aflat in orice comunicare comerciala.

TEMEI JURIDIC: interesul legitim al Operatorului de a evita frauda online si de a se asigura de functionalitatea buna a platformei, executarea unui contract si consimtamantul persoanei vizate, dupa caz.

4. Drepturile dvs. in ca si persoana vizata cu privire la manipularea datelor personale oferite

4.1. Drepturile utilizatorilor vizati si cum cum se pot exercita

Potrivit Regulamentului GDPR, ca si persoana vizata beneficiati de culmul de drepturi, respectiv:

4.1.1. Dreptul la informare si acces la datele personale. Reprezinta dreptul de a obtine o confirmare a faptului ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, accesul la datele respective.

4.1.2. Dreptul la rectificare. Reprezinta dreptul de a solicita Operatorului si de a obtine rectificarea datelor cu caracter personal incerte care vi se adreseaza si/sau de a avea posibilitatea completarii datelor cu caracter personal care sunt incomplete, cu mentiunea ca in cazul unui cont online aceste modificari le puteti efectua personal din sectiunea de editare a datelor contului, daca este cazul.

4.1.3. Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) Reprezinta dreptul de a obtine stergerea datelor cu caracter personal care care vi se adreseaza in cazul in care se nbaplica anumite motive mentionate in Regulamentul GDPR.

4.1.4. Dreptul la restrictionarea prelucrarii Reprezinta dreptul de a restrictiona prelucrarea datelor in anumite cazuri.

4.1.5. Dreptul la portabilitatea datelor: Reprezinta dreptul de a primi datele personale care va privesc si de a le transmite catre un alt Operator.

4.1.6. Dreptul la opozitie: Reprezinta dreptul de a va opune in orice moment utilizarii datelor personale care va privesc, in conditiile Regulamentului GDPR.

4.1.7. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata a datelor personale Este inclus de crearea de profiluri, care produco efecte juridice care privesc utilizatorul sau il afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa.

4.1.8. Dreptul sa va adresați printr-o plângere Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Atunci cand situatia in care considerati ca datele dumneavoastra nu au fost prelucrate in conformitate cu prevederile legale.

4.2. Cum va puteti manifesta aceste drepturi?

Pentru a va putea exercita drepturile mentionate mai sus, avem rugamintea de a va adresa prin cerere scrisa in format electronic, datata si continand semnatura dumneavoastra in original la adresa mail: admin{@}bluelife.ro in atentia responsabilului cu protectia datelor cu caracter personal.

4.3. In cat timp vom raspunde solicitarilor transmise de dumneavoastra?

In termen de cel mult o luna calculat din momentul primirii cererii dumneavoastra vi se vor transmite informatii privind actiunile intreprinse sau acolo unde este cazul privind motivarea pentru care nu pot fi luate masurile solicitate.

Nota: Va rugam sa aveti in vedere faptul ca pentru a da curs unei cereri de acces la datele personale vom lua toate masurile posibile pentru a verifica identitatea persoanei vizate.

De asemenea, in conformitate cu Regulamentului GDPR, termenul de solutionare mentionat mai sus se poate prelungi cu cel mult doua luni in situatia in care este necesar, tinandu-se cont de complexitatea cazului dvs. si numarul cererilor, urmand sa va informam cu privire la acest aspect, daca este cazul.

5. Destinatii sau categorii de destinatari ai datelor personale

Destinatarii care prelucreaza datele cu caracter personal in cadrul Uniunii Europene sunt obligati sa respecte aceleasi prevederi legale, oferind un nivel de protectie similar cu Operatorul.

Nota: In cazul destinatarilor cu activitate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, Operatorul garanteaza ca acestia sunt certificati “Privacy Shield” si Comisia Europeana ii considera ca furnizori ai unui nivel adecvat de protectie. Lista companiilor care adera la “Privacy Shield” este disponibila pe acest site web: https://www.privacyshield.gov/welcome .

5.1 Transmiterea datelor cu caracter personal in scopul functionarii serviciului newsletter

Pentru a ne asigura ca acest serviciu functioneaza la parametrii normali, folosim un tert specializat in domeniul livrarii e-mailurilor, respectiv platforma MailChimp ce apartine The Rocket Science Group. Politica de confidentialitate a acestui tert in domeniul protejării datelor se regaseste aici: https://mailchimp.com/legal/privacy

Puteti oricand renunta la serviciul newsletter – fie apasand butonul „Unsubscribe” din e-mailul receptionat, fie prin transmiterea unui mail la adresa admin{@}bluelife.ro

5.2. Transmiterea datelor catre institutii publice, instante de judecata, precum si autoritati competente sa cerceteze savarsirea faptelor penale

In cazuri speciale, atunci cand se impune acest lucru prin lege, Operatorul este obligat sa ofere institutiilor competente informatii cu privire la datele personale.

5.3. Transmiterea catre alti tert

Pentru a va putea oferi o experienta cat mai buna in cadrul website-ului, ne preocupam constant sa imbunatatim / facem mentenanta programelor software pe care le utilizam. In acest sens, avem incheiate contracte de dezvoltare cu firme specializate in domeniul programarii si al mentenantei software.

5.4. Retele sociale

Pagina noastra de internet utilizeaza “plugin-uri” de la operatorii de retele sociale. Toate plugin-urile de retele sociale de pe Pagina noastra de internet sunt marcate clar si distinct.

5.5. Servicii pentru analizarea traficului

Pagina noastra de internet utilizeaza serviciile de analiza web „Google Analytics“ si „Google AdSense” al societatii Google Inc., in scop statistic.

Pagina noastra de internet utilizeaza Google Analytics, un serviciu de analiza al platformei oferit de catre de Google, Inc. („Google”), utilizand cookies. Mai multe date despre acesta aspect pot fi gasite pe pagina noastra despre Politica Cookie

Puteti refuza utilizarea cookie-urilor, prin selectarea setarilor adecvate ale browserului dumneavoastra, insa in aceasta situatie s-ar putea sa nu mai puteti utiliza toate functionalitatile Paginii noastra de internet. Puteti, de asemenea, opta pentru a nu mai utiliza Google Analytics pe viitor prin descarcarea si instalarea Google Analytics Opt-out Browser Addon pentru browserul dumneavoastra. Mai multe detalii aici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en .

Nota: Detalii suplimentare sunt disponibile pe paginile Google Analytics Terms of Service si Google Analytics

6. BAZA LEGALA

6.1. Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor personale si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor)

Ultima actualizare: 15.01.2023